Kış Sezonu İzlediğim Türk Dizileri (2022)

En sevmediğim sezon bu sezon oldu. Ben kapanma sonrası müthiş konulu gibi diziler gelir diye düşünüyordum olmadı. Aslında hemen hemen her dizi ilk bölümünde çok iyi başladı. Yazılarımı takip ediyorsanız hemen hemen hepsini beğendiğimi görebilirsiniz. Hatta eleştirip olumlu baktığım diziler bile oldu. Belki bir ikisi için acı yazı yazmış olabilirim. Fakat ne oldu anlamadım diziler ilk dört ve ya altı bölüm sonra o bambaşka dizilere döndüler. Bu sezon kaç dizi bıraktım bilmiyorum, başım döndü vallahi. Yine de vazgeçemiyorum dizilerimizden. Farklı ülkelerinde dizilerini izliyorum ama Türk dizilerinden aldığım tadı hiç bir ülkenin dizisinden alamıyorum. Bu sezon üç diziye sadık kaldım ikisi bu sezon başladı biri geçen sezondan Gönül Dağı, Destan ve Üç Kuruş. Bunlar haricinde kalan günlere bu güne kadar izlediğim son dizilerden bir liste oluşturacağım.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

Pazartesi
Üç Kuruş

Dizi başlamadan önce bir sezon olacağını duyurmuşlardı. Buna rağmen bile bile izleyicisi oldum. Serinin sadık izleyicisi olduğum için haliyle Üç Kuruş dizisinin de sadık izleyicisi oldum ve kaçırmadan izledim. Fakat üçlemenin içerisinde en mantık hataları olan dizinin Üç Kuruş olduğunu düşündüm. Yalnız her oyuncusu muazzam performans sergilediler. İnşallah Nesrin ile Uraz başka bir projede (belki romantik - komedi türü) tekrar çalışırlar. Çünkü aralarındaki çekimin doğru kullanıldığını düşünmüyorum. Keşke çift olarak derinlere inilseydi bu kadar yüzeysel işlenmeseydi.

Salı
Destan

Destan bu sezonun en iyi işi oldu. Bana göre Muhteşem Yüzyıl dizisinden sonra yapılan en iyi tarih dizisi. Dizide kadın ve erkeği eşit şekilde gösteriyor. Yani bir cinsiyeti ezerken öbürünü yüceltmiyor. En çok bu yönünü sevdim dizinin. Oyuncular akıl almaz şekilde iyi oynuyorlar. Hatta Ebru Şahin ve Selim Bayraktar'ın kendilerini çok kaptırdıklarını düşünüyorum. Yani iş oyundan çıkıyor ve oyuncular gerçeklik algısına kapılıyorlar. Bu durumda izleyiciyi çok heyecanlandırıyor. Edip Tepeli ise bu dizi için nokta atışı bir karakter olmuş. O küçümseyici gülüşü ile diziye renk katıyor. İyi ki bu diziyi yapmış Bozdağ.
Ayrıca ilginçtir tarihi dizileri genelde erkekler çok izler ama bu dizinin izleyici kitlesi ağırlıklı olarak kadınlardan oluşuyor. Bu bana hoş geliyor.

Çarşamba
Annenin Sırrıdır Çocuk

Çarşamba geceleri bir kaç sezondur tam bir işkence günü. (Şimdi bana demeyin Sadakatsiz vardı, aşırı saçmaladı bu sezon.) Hiç güzel bir dizi çıkmıyor bu güne güzel çıkanda yayından kaldırılıyor ve ya iyi başlayan dizi iki bölüme bozuyor. Bu sezon bu güne başlayan diziler içinde tek Annemizi Saklarken dizisi heyecanlı gitti o da maalesef kaldırıldı finaline kadar da heyecanla izledim. Sezonun son haftalarında ise Annenin Sırrıdır Çocuk dizisi başladı ama bu dizide bana sıkıcı gelmeye başladı. İlk bir kaç bölüm güzeldi ama doğumdan sonra dizi sarmadı. Bu yüzden mecburen ve oyuncuların iyi oynamasından dolayı izlemeye devam ediyorum.

Perşembe
Mahkum

Innocent Defendant dizisi 2017 yılında 18 bölüm süren bir diziydi. Yani Mahkum dizisinin orijinal kemik konusu bitti. Artık dizi kendi şekillenmesi ile devam edecek. Fakat orijinal konu bittiği zaman dizide hava bir tık değişti. Buna rağmen şu an dinamik giden bir iş ve orijinalinin hakkını hala veriyor. İkinci sezonu da inşallah bu şekilde olur. Şahsen ben keyif alarak izliyorum ve ikinci sezonunu da izlemeye hazırım.

Cuma
Kasaba Doktoru

Dr. Romantic dizisi iki sezondan oluşan bir dizi. İlk sezonu 2016'da 20+1, ikinci sezonu ise 2020'de 16 bölüm olarak yayınlandı. Orijinalini düşününce ilk sezonu çok keyifli ikinci sezonu sıkıcı bir diziydi. Bizim dizimiz ise şu an çok keyifli gidiyor. Bence senaristler ilk sezonu baz alıp ikinci sezonu almamaları daha iyi olur. Yani ilk sezonun konusu bitince kendilerinden yazmaları karakter devamlılığı için daha iyi olur. Kasaba Doktoru'nu şu an severek izliyorum.

Cumartesi
Gönül Dağı

Vazgeçilmez dizim Gönül Dağı. ALLAH Arka Sokaklar ömrü versin inşallah. Geçen yıl kış sezonunda
''Sıkı bir Türk dizisi izleyicisi olarak samimiyetimle yazabilirim ki daha önce kitap gibi dizi olan dizi izlemedim. Yani tabii ki bu tarz, bu samimiyette Ege dizileri filan yapıldı. Fakat bu Bozkır dizisinin diğer dizilerden bir farkı var o da her bölümünün kitap okuyormuş gibi hissettirmesi. Zaten kitaptan uyarlama olan dizinin birde senaristinin derin ve hisli edebi yönü dizinin repliklerini bambaşka bir yere doğru götürüyor. Günlük konuşma repliklerinde bile farklı bir enerji alabiliyorum. Hem komik, hem bizden, hem de romantik olması kendimden bir şeyler bulmama sebep oluyor. Bu kadar nahif bir dizi bence bu ülkeye daha önce gelmedi.''
yazmıştım. Hala aynı düşüncedeyim, en ufak bir düşünce farklılığı yaşamadım. İyi ki böyle bir dizi var.

Pazar
Yargı

Engin Tilmen öldükten sonra dizi bitmeliydi ve ya tek sezonluk bir iş olmalıydı. Sürekli aynı konuyu tekrar etmesi beni bunalttı. Farklı iş olarak başlayıp döngüye girmesi üzücü. Sezon finaline girecek hala aynı konu. İlk bölümlerde Çınar suçluydu yeniden suçlu, ortalara doğru Ceylin suçluydu yeniden suçlu, ortalara doğru Çınar'ın suçsuz olduğu ortaya çıkmıştı yeniden çıktı ve şimdi ikinci sezonda Ceylin çıkacak falan filan. Bunun yanında Ceylin'in başına buyruk olması, Ilgaz'ın gereksiz doğrucu davut olması, Erguvan ailesinin garip karakteri, Kaya ailesinin garip karakteri, sürekli başını belaya soksa da değişmeyen gamsız beşli... Yapış yapış başrol çift... İşleyiş hep aynı değişmiyor bu da beni bunalttı. Zaten izleyiciye bakarsanız da diziyi çoğunluk Pars ve Eren için izliyor. Aslında izleyicinin gözünde başrol çift Pars ve Eren bile olabilir. Her neyse konu dağılmasın Engin Tilmen öldükten sonra annem izliyor diye zorla izliyordum ama ikna ettim iki haftadır Kemal Sunal filmi izliyoruz.

Bonus: 
Pazartesi 
Hakim

Her hafta Hakim dizisi keşke çarşamba günü olsaydı diye düşünüyorum. Pazartesi sadık olduğum bir dizi var, Üç Kuruş. Bu yüzden bu dizinin tekrarına bakmak zorunda kalıyorum. Your Honor adlı diziden uyarlama olan dizi çok akıcı ve heyecanlı geliyor. İlk bölümde bulunan hatalar ve olmamışlıklar giderildi konu ve işleyiş oturdu. İlerleyen bölümlerde ne olur bilmiyorum ama şu an için çok iyi gidiyor inşallah bozmaz. Böyle giderse yeni sezona pazartesiye dizi kalmıyor gününde izleme şansım daha yüksek.



Kış sezonunda bu dizileri takip ettim. 
Peki sizler hangi dizileri izlediniz ya da yarım bıraktınız?


Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Şu an tek izlediğim Gönül Dağı. Arada Masumlar Apartmanı'na bakıyordum o da bitiyor zaten.
    Üç Kuruş'u sevemedim ben şok bölümde bıraktım. Karakterler ve konu bana hitap etmedi.
    Kasaba Doktoru'ndan çabuk sıkıldım bıraktım onu da. Tat vermedi.
    Hakim güzel gibiydi ama aşk meşk işlerine saracaklar illa, ara ara bakıyordum zaten bıraktım.
    Destan'ı hiç izlemedim. Muhteşem Yüzyıla benziyorsa iyi olmuş izlemediğim, onu hiç sevmemiştim. TRT dışındaki tarihi dizileri izlemem.
    İzlenecek pek bir şey yok yani. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Destan TRT tarihi dizileri kıvamında Bozdağ yapıyor zaten. :) Bir şans ver bence. Muhteşem Yüzyıl yazma sebebim kadınların güçlü olmasından kaynaklı. Bu dizide de kadınlar çok güçlü entrika var ama kadınlar kılıç kuşanıp savaşıyor Zeyna gibi. Yoksa konu işleyiş çok farklı Muhteşem Yüzyılda harem anlatılıyordu bu dizide Türklerin birliği anlatılıyor.

      Sil
  2. Bende yola Alpaslan, Üç Kuruş ve Destan'la devam ediyorum.
    Üç Kuruş'ta hiçbir çift için derinlere inilmedi ve tüm çift uyumları harcandı bence. Hatta en acısı Halide ve Konyalı'nın hiç şans bulamamış olması oldu.
    Destan'ın son iki bölümdür senarist değişikliği kendisini çok hissettiriyor. Biraz sarktı.
    Annenin Sırrıdır Çocuk kısır döngüye girdi. Keşke bebek bulunsa ve iki kadın başrolün geçmiş acıları üstünden ilerlenmeye devam edilse. Selin Yeninci'nin karakterinin tedavi süreci çok ilginç olabilirdi.
    Yargı'ya diyecek laf bulamıyorum. Adını duydukça bile hafakanlar basıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Halide ve Konyalı çok pis harcandı. Annenin Sırrıdır Çocuk uzun ömürlü olmayacak gibi duruyor. Yargı hayal kırıklığı benim için ne umutlarla başlamıştım. :(

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)