İyilik(Dizi)

Vallahi ne yalan yazayım dizi bana çok sıkıcı geldi. Daha doğrusu bu dizinin orijinali de bana sıkıcı gelmişti. Bu metres konusu gerçekten çok sıkıcı gelmeye başladı. Hemen hemen her dizide var. Mutlu aile tablolarının arkasında hep mi böyle ikinci bir ilişki var demeden kendimi alamıyorum. Vallahi böyle konuları izleye izleye paranoyak da olacağız az kaldı.

Hatice Şendil'e bayılıyorum, çok güzel bir kadın. Ayrıca oyunculuğu da çok iyi. Bence diziyi karşılaştırınca en çok uyan karakter Neslihan karakteri olmuş. Ben bölüm boyunca en çok Hatice'nin performansını beğendim. Yalnız gerçekten merak ediyorum Hatice bu dudaklarına ne yaptı ya da ne yaptırıyor. Cidden ne yaptırıyorsa bıraksın yani o duru güzelliğine gölge düşürüyor, bir tuhaf duruyor.

İsmail Demirci malum listemize ismini bu karakteri ile yazdırmayı başardı. Ve bence ilk bölümde bol bol beddua aldı. O kadar iğrenç bir karakter ki iki kadını da mahvediyor. Bu şerefsizler listesinin ortak özelliği de bu oluyor zaten. İsmail'e böyle karakterler yakışıyor bence güzel olmuştu. Ve iki partneri ile de çok yakışmıştı. Dizinin konusu çok farklı olsaydı Hatice ile İsmail tam olmuşlar ama konu beni diziden uzaklaştırıyor maalesef.

Sera Kutlubey'i masum bir kız olarak tanıyınca bu karakter aşırı zıttı olmuş. Daha ilk sahnesinde bir şok etkisi yarattı yani. Farklı şeyler denemesi ve bunun üstesinden gelmesi güzel. Demek ki yerine saymak yerine kendini geliştiriyor demek oluyor bu. Zaten oyunculuğu güzeldi bu karakter ile daha da ilerleteceğe benziyor. İlk bölümden yılanlığını beğendim ama Hatice ile sahnelerinde Hatice eziyordu daha yolun başında olduğu da çok belliydi.

Perihan Savaş dizinin usta ve gözde oyuncusu. Usta bir oyuncu olarak ağırlığını koymuştu. Her sahnesini değer vererek izledim ama biraz daha sahnelerinin artması lazım. Çok kıyıda köşede kalmış. Dizi sürelerinin uzunluğunu düşününce biraz daha fala gözükmesi gerektiğini düşünüyorum.

Dizinin müzikleri, seçilen kıyafetler (özellikle Hatice'nin kıyafetleri), çekim rengi, seçilen mekanlar, ses ve diğer çekim teknikleri ile bir bütün olmuş ve işleyişi güçlendirmişti. Ne oyuncularda, ne teknik kısımda hiç bir sorun yoktu. Tek sorun dizinin konusu ve işleyişiydi. Birde replikler çok günlük duruyordu. Biraz daha anlamlı biraz daha altı dolu diyaloglar yazılırsa belki dizi klişe konudan çıkıp işleyişi ile bambaşka bir yöne gider. Bu dizi bence hem tutar hem tutmaz. Bu konunun hitap ettiği çok büyük bir izleyici kitlesi var. Bu yüzden tutma ihtimali yüksek. Fakat hem yayın zamanı çok yanlış hem de yayın günü yanlış. Tutmazsa da gününden dolayı tutmayabilir. Bu diziyi başka bir güne koysalardı iyi olurdu ama yaz boyu devam edecekse diziler sezon finali yapınca pazartesi gününe alırlar inşallah. Yazın cuma günü genelde romantik komedi sevenlerin günü oluyor ve bu dizi biraz dram kalıyor. Bu yüzden yaz günleri pazartesi her zaman uygun olur. Ben ne kadar konu yüzünden sıkılsam da seveni çok oldu. Yolu açık olsun inşallah bol reytingli bir dizi olur. Sizde bir şans verin belki benim gibi düşünmezsiniz.
Dipnot:
Dizi Kore Dizisi The Queen's House'dan uyarlamadır.

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

İYİLİK
Tür: Entrika, Dram, Romantik
Yönetmen: Murat Öztürk
Senaryo: Han Bo-kyung, Park Hye-young (The Queen's House)
Senaryo uyarlama: Özge Aras
Yapım: MED Yapım
Yapımcı: Merve Girgin Aytekin, Direnç Aksoy Sidar
Yapım Yılı: 2022
Yayın Günü: Cuma
Yayın Kanalı: FOXTV
Başlangıç Tarihi: 29 Nisan 2022
Konu:
Neslihan, kocası ve çocuklarıyla şahane hayatına devam ederken, bir gün spor salonunda fenalaşır. Onu tanımadığı, genç bir kız kurtarır. Daha sonra adının Damla olduğunu öğrendiği bu kızla arkadaş olurlar. Kızın, evli bir adamla birlikte olduğunu ve anlattıklarının içindeki çaresizliği fark edip onu bu ilişki konusunda yalnız bırakmamaya karar verir. Adamın kendi kocası olduğunu bilmeden…
Oyuncular:
Hatice Şendil
İsmail Demirci
Sera Kutlubey
Perihan Savaş

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Hiç izlemeyeceğim dizi. Fragmandan soğudum daha. Taktılar zenginliğe ve aldatmaya. Oyunculardan da soğuyorum böyle, daha çok fiziksel görünüşlerini ön plana çıkarıyorlar. Bıktık bunlardan. 😑

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, aldatmalı dizi ve filmlerden bende çok sıkıldım. :)

      Sil
  2. Dizi pek ilgimi çekmedi açıkçası, senin de söylediğin gibi bu türden çok fazla dizi var ve artık yeter dedirtiyor insana abla. :D
    İncelemen için teşekkürler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet maalesef öyle, bir ara mafyavari diziler çok popülerdi son bir iki yıldır da aldatmalı diziler popüler ilk yapılınca farklı geliyor izleyici izlemek istiyor ama sonraki yapılanlarda o farklılık kalmıyor, uyarlama olsa bile. :)

      Sil
  3. Sürekli böyle diziler yapılmasında yılgınlık geldi bana.

    YanıtlaSil
  4. Hiç hoşlanmıyorum bu tarz dizilerden hala youtubedan 90'lardaki dizileri izliyorum. O samimiyet sıcaklık oyunculuk yok artık maalesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 90'lar ruhu asla eskimeyecek. Bende bazen izliyorum. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)