Yargı (Dizi)

Bu sezon beğenmediğim dizi çıkmayacak gibi... İşin kötüsü aynı güne olan ve geçen sezondan severek izlediğim dizilerde mevcut. Sizde beni okudukça - ''Bu da her diziyi övüyor ya hu!'' diyeceksiniz. Fakat gerçekten öyle dizi sektörümüz çok güçlü hale geldi, senaristlerimiz iyi ne kadar klişe sahneler hala olsa da çıta çok yükseldi. Bu durumda beğeniyi arttırdı ve seçim yapmakta zorlaştırıldı. Bizim dizi sektörümüzün tek sonu bölüm sayısı fazla, bölüm süresi uzun. Bu yüzden de gereksiz sahneler çok ve ilerleyen bölümlerde bazı dizilerde saçmalama oluyor. Diğer ülkeler gibi yerinde olsa muhteşem efsane işlerimiz daha fazla olur.

Neyse diziye dönelim. Ben diziyi izleyeceğim diye buraya yazı yazmayı unuttum. Öyle bir kaptırmışım ki kendimi final sahnesini izledikten sonra -''Aa! bloguma yazı yazmayı unuttum.'' dedim. Kolay kolay her dizide bunu yapmadığıma göre bu dizi biraz farklı başladı benim için.

Pınar Deniz muhteşem bir performans sergiledi. Yalnız avukat karakteri biraz küstah bir karakterdi. Üstleri ile konuşma tarzı, meslek ilişkisi olduğu insanlarla konuşma tarzı ve beden dili çok gıcıktı. Gerçek hayatta bir avukat bir savcı ve polis ile bu şekilde bir üslupla konuşabilir mi emin olamadım. Biraz ütopik bir karakter olduğunu düşündüm. Bilgim yok ama bir sınır ve mesafe vardır bu meslekler arasında diye düşünüyorum.

Kaan Urgancıoğlu ile Pınar Deniz çift olarak çok yakışıyorlar. Birlikte oynadıkları dizi sonrasında tekrar birlikte olmaları hoşuma gitti. Enerjilerinden hoşlandım. Pınar'ın karakterinin küstahlığına göre Kaan'ın karakterinin daha oturaklı, etik kurallara daha uygun bir karakter olduğu bize yansıtıldı. Ceylin karakterine gelene kadar Ilgaz karakterinin olaylarla ilgili ne kadar bilgisinin olup olmadığı tam işlenmedi gibi hissettirildi. Yani bilinçli olarak Ceylin'e gitmiş olabilir diye düşündüm. Bu yüzden nasıl işlenecek karakter merak ediyorum. İlk bölümde gösterilen karakterden bambaşka bir karakter mi çıkacak izleyip göreceğiz.

Hüseyin Avni Danyal dizinin kilit ismi. Çok arafta yazılmış bir karakter. İzlerken bu adam kuralcı diyorsunuz ama işlenişe göre acaba bu bey baba mı diyorsunuz. Böyle bir acayip karakter yaratılmış.
İnşallah işin içinde yoktur. Çünkü öyle vicdanlı, kuralları olan, saygın biri gibi işlendi ki ters köşe olursa hayal kırıklığı olur. Yalnız usta oyuncu muazzam bir performans sergiledi. İzlerken gözlerim ışıl ışıl oldu.

Uğur Polat ilk bölümde bir iki sahnede anca vardı. Bir avukatı canlandırıyor ama nasıl bir avukat tam olarak anlayamadım. Çok çok az sahnesi olması dolayısıyla karakter hakkında pek bilgi edinemedim. Fakat Uğur Polat'ı izlemeyi özlemişim. Hüseyin Avni Danyal ile sahnelerini merakla bekliyorum.

Mehmet Yılmaz Ak bu dizide bari seni iyi karakterde görelim. Kötü karakter yakışıyor ama iyi olarak da izlemek isterim. Mehmet Yılmaz Ak dizide Ilgaz karakteri ile bağı olan ama Ilgaz'a gıcık olmuş bir savcıya hayat veriyor, savcı Pars. İlk bölümde işini iyi yapan ama Ilgaz'a gıcık giden bir savcı profili çizdi. Sonrasında neler olur merakla bekliyorum.

Arda Anarat'ı son hatırladığımda çocuk oyuncuydu. Sonra bir spor dizisinde oynadı ama hafızamda çocuk oyuncu olarak kaldı. Bir tarihi dizide çocuktu. İzlerken şöyle bir baktım da şimdiki çocuklar çabuk büyüyor ya da zaman çok çabuk geçiyor. İlk bölümde mimiklerine bayıldım, izleyiciye bir şeyler sakladığını düşündürdü. Bu masum duran bebek ve temiz yüzlü çocuktan her şey beklenir şeklinde işlendi. Karakterinde bir şerefsizlik seziyorum ama ne çıkacak merakla bekliyorum.

Dizi bir genç kadının öldürülmesi ile başlıyor. Bölüm boyunca gizemini sürdüren bu konudan izleyiciye minik minik ipucu veriliyor. Aslında ilk sahneden kimin öldürüldüğünü çok net anlıyorsunuz ama o kişi değil mi diye bölüm boyunca sahneyi sorguluyorsunuz. Dizi de birde etik kurallar mı yoksa duygusal bağ mı diye ikilemde de kalabiliyorsunuz. Bu kadar gizem ve gerilime karşın dizi çok sakin insanı yormadan işlenmeye çalışılmış ve başarılmışta. Yani izlerken asla yorulmuyorsunuz. Gereksiz replikte yok denilecek kadar az. İşte ay yapım bize böyle bir dizi sunmuş. Ben diziyi bu yüzden merakla kendimi kaptırarak izledim. Teknik kısım yine harikaydı. Zaten yönetmen Ali Bilgin, haliyle kötü iş çıkaracak bir ekip yok. Ben sadece Toygar Işıklı'nın müziklerinin doğru yerleştirilmediğini düşündüm. Elde güçlü bir müzik var bunu hissediyorsunuz ama yanlış yerlerde çalıyormuş gibi hissettirdi. Nasıl anlatsam bilemedim, -''Bir sahneyi güçlendirmesi gerekirken o sahneye uygun olmadığı için çok arka planda kalmış. '' düşüncesine kapıldım. Belki hikayenin çok başlangıcı olduğu için böyle hissetmiş olabilirim. Birde kıyafetleri sevemedim. Özellikle Pınar'ın kıyafetlerini sevemedim, daha doğrusu ceketlerini sevmedim. Bunun haricinde bir kusur bulamadım. İşleyiş nasıl devam eder bilemiyorum ama etkileyici bir başlangıç yaptı. Umarım reytingleri iyi gelir. (Bu sezon başlayıp iyi reyting alır dediğim dizileri total izleyicisi sevmedi.) Bence beklemeden bu diziye bir şans verin kesinlikle seveceksinizdir.
 Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
YARGI
Tür: Aksiyon, Dram, Suç
Yönetmen: Ali Bilgin
Senaryo: Sema Erkenekon, Eylem Canpolat
Yapım: AY YAPIM
Yapımcı: Kerem Çatay, Pelin Diştaş
Yapım Yılı: 2021
Yayın Günü: Pazar
Yayın Kanalı: Kanal D
Başlangıç Tarihi: 19 Eylül 2021
Konu:
Bir cinayet vakasıyla yolları kesişen bir avukat ve bir savcının etkileyici hikayesinin anlatılacak.
Oyuncular:
Pınar Deniz 
Kaan Urgancıoğlu 
Alp Korkmaz 
Hüseyin Avni Danyal 
Uğur Polat 
Mehmet Yılmaz Ak 
Zeyno Eracar 
Ali Seçkiner Alıcı 
Başak Gümülcinelioğlu 
Uğur Aslan 
Pınar Çağla Gençtürk
Onur Özaydın 
Ece Yüksel 
Özlem Çakar 
Arda Anarat 
Onur Durmaz 
Zeynep Atılgan 
Beren Nur Karadiş 

Yorum Gönder

0 Yorumlar