Kasaba Doktoru(Dizi)

Tam arayıştayken başlaması ile yeni bir dizi bulduğuma çok sevindim. Cuma günleri artık sıkıcı geldiği için yeni takip edeceğim bir diziye ihtiyacım vardı. Bence bu yüzden tam zamanında başladı. Ben bu dizinin güncel yayınlandığı zamanlarda orijinal versiyonunu da takip ettim. Bu yüzden dizinin nasıl şekilleneceğini iyi biliyorum ama bizim versiyonumuzu ön yargısız ve orijinal hikayeymiş gibi izledim. Açıkçası iki diziyi karşılaştırdığım zaman bizim uyarlamamızın daha iyi olduğunu düşündüm. Daha doğrusu daha hareketli ve daha duygulu olduğunu hissettim. İzleyici olarak taraf tutmadan yorumlamak gerekirse bizim uyarlamamızın enerjisi bana daha çok geçti.

Ozan Akbaba'yı bu karakter için kim düşündüyse nokta atışı yapmış. Hatta bence diziye izleyiciyi çeken Ozan Akbaba'ydı. Kaldı ki ilk bölümün ilk yarısında olmadığı halde gündemde üst sıralara ismi yerleşti. Farklı bir enerjisi ve albenisi var bu da karakterine yansıyor. Ayrıca bir önceki karakterini hızla unutturması da yeteneğinin ne kadar iyi olduğunu izleyiciye gösteriyor. Ki biliyorsunuz bir önceki karakteri unutulabilecek bir karakter değil. İlk bölümde performansı gayet yerindeydi. Sahneleri hiç düşmeden aynı heyecanda devam etti. Karakteri ile bütünleşmiş olması sahnelerine yansıyordu. Şahsen ben severek izledim.

Hazal Subaşı ilk bölümün kahramanıydı. Leyla karakteri karakterlerin ortak ve odak noktası. Bu yüzden zorlu bir karaktere hayat veriyor. Gerek sahne hakimiyeti, gerek performansı, gerek tereddütsüz ve yapay olmadan tıbbi terimleri kullanması bir kez daha kendini geliştirdiğinin kanıtı gibiydi. Başka biri oynasaydı nasıl olurdu diye düşündüm ve bir kaç oyuncu aklımdan geçti ama bir türlü oturtturamadım. Yani bence Leyla karakteri için Hazal doğru seçim olmuş. Hani bazı karakterleri bazı oyuncular oynamalı başkası yakışmaz deriz ya tam olarak Hazal için Leyla karakteri de öyle olmuş.


Deniz Can Aktaş'ın çömez olduğu sahneler çok samimi geldi. Hazal ile de acayip yakıştırdım. İkisinin arasında farklı bir çekim olmuş. Ben Deniz'in bir önceki projesinden dolayı çift olarak sevilmeyeceğini düşünüyordum. Çünkü o çift bayağı benimsenmiş ve çok sevilmişti. Hatta hala yapılan videolar ve hayran sayfalarını görüyorum. Fakat düşündüğüm gibi olmadı benim gibi o çekimi fark etmiş olacaklar ki izleyiciden olumlu yönde yazılar gördüm. Genel olarak performansı güzeldi ama hasta geldiği an yaşadığı stres kısmı bana geçmedi. Mesela Hazal stres ve kaygıyı güzel yansıtırken aynı anda Deniz'e baktığımda bir tık daha oyun olduğu hissini verdi. Yani stresli anı bana geçiremedi. Fakat bu durum bir kaç bölüme düzelir diye düşünüyorum. Biraz daha karakterini benimsemesi lazım.

Vildan Atasever'i bu projede gördüğüme çok sevindim. Oyunculuğunu özlemiştim. Vildan Atasever'in projelerini izlediyseniz oyunculuğundaki ve ses tonundaki sakinliğini bilirsiniz. Bu yüzden hayat verdiği karaktere artı bir puan kazandırmış. Çünkü çalıştığı hastanedeki her bir iş arkadaşının kendine özgün bir durumu olduğu için birinin dur demesi ve nefes aldırması gerekirdi. Bu yüzden sakin oyunculuğu ile Vildan içinde doğru seçim olduğunu düşündüm.

Sinan Albayrak bu dizide maalesef kötü adam oluyor. Daha doğrusu egoist ve bencil bir karaktere hayat veriyor. Ben neden bilmiyorum ama kötü adam rolünü Sinan Albayrak'a hiç yakıştıramıyorum. Yüzü, duruşu, ses tonu bana hep babacan geliyor. Fakat iyi oyuncu olduğu için kötü adamı da iyi oynuyor. Bu durumda o babacan tavrını kapatmış oluyor. Yine de iyi tatlı bir babayı güzel oynardı diye düşünüyorum. Dizinin işleyişi belli olmaz belki çok güzel bir adama dönüşür kim bilir.

Tıbbi türde dizilerde olması gerektiğini düşündüğüm kullanılan terimlerde verilen dipnot yazıları için öncelikle tebrik ederim. Tıp alanında bir dizi çekiliyorsa olması gereken budur. Sonuç olarak izleyici olarak tıp okumadık. Bu yüzden terimleri bilmediğimiz için bu türde izlediğimiz dizilerde hep yapılan işlemin ne anlama geldiğini bilmediğimiz için bomboş izliyorduk. Fakat bu dizide terimin açıklamalı olarak verilmesi benim açımdan artı puan kazandırdı. Umarım ilerleyen bölümlerde de bu şekilde olur. Yönetmen koltuğunda Arda Sarıgün oturuyor. Ekibi ile birlikte harika bir iş çıkarmıştı. Hiç bir kusur bulamadım. Mekan olarak ilk hastane değil de Ömer karakterinin gönderildiği hastaneyi daha güzel buldum. Daha doğrusu daha sıcak buldum. Öbür hastane hem soğuk gelmişti hem de her tıp dizisinde olabilecek şekilde bir hastaneydi. Bizim versiyonumuzda nasıl işleyecekler acaba... Dizide beğenmediğim bir şey olmadı. Bana her şey yerinde geldi. Ben değil ama sadece bizim versiyonumuzu izleyip işleyiş kısmını garip bulan izleyici olmuş olabilir. Çünkü diğer tıp dizilerine göre bu dizi biraz farklı, böyle daha ütopik gelmiş olabilir. Bu yüzden ilk bölümde yadırgayanların olduğunu düşünüyorum. Umarım bir şans verirsiniz ve seversiniz.

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

Dipnot:
Dizi, Kore dizisi Romantic Doctor, Teacher Kim dizisinden uyarlamadır.
KASABA DOKTORU
Tür: Melodram, Romantik, Medikal
Yönetmen: Arda Sarıgün
Senaryo: Kang Eun-kyung (Romantic Doctor, Teacher Kim)
Senaryo uyarlama: Banu Kiremitçi
Yapım: ARC Yapım
Yapımcı: Fatih Enes Ömeroğlu
Yapım Yılı: 2022
Yayın Günü: Cuma
Yayın Kanalı: TRT1
Başlangıç Tarihi: 8 Nisan 2022
Konu:
Kasaba Doktoru dizisinde, babasının ölümünün ardından doktor olmaya karar veren Ömer ve kendini bu mesleğe adamış cerrah Hakan'ın bir belde hastanesinde yollarının kesişmesinin ardından yaşananlar anlatılacak.
Oyuncular:
Ozan Akbaba
Hazal Subaşı
Deniz Can Aktaş
Vildan Atasever
Sinan Albayrak
Özgün Karaman
Barış Yıldız
Sinan Demirer
Tarık Uğur Özenbaş
Barış Yalçın
Özgür Cem Tuğluk
Alptekin Ertürk
Sultan Ulutaş
Fatih Yücebağ
Hande Cömertler
Gülşah Çomoğlu

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Çınar'la uğraşırken arka planda annem izlerken bende göz attım. Güzel duruyor genel olarak. Nedense ben Hazal'ı genel anlamda itici buluyorum.
    O değilde İlyas ya İlyas'ı özledim. EDHO'mu bana geri versinler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. EDHO için artık çok geç gibi duruyor belki ilerde tekrar başlar kim bilir. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)