Gönül Dağı (Dizi)

Dizi Eskişehir Sivrihisar'da çekileceği için çok merak etmiştim. Şubat ayında Sivrihisar'ı görme şansım oldu ve bayıldım. O dik başlı kayalar ve otantik yapısı beni benden aldı. Hayatımda hiç öyle bir olmuşum görmemiştim. Hayran olmamak mümkün değildi. Neyse ki dizi başladı ama tuhaf bir şeyler oldu. Başta ben Gedelli'yi Gerenli olarak okudum ama sonrasında Gedelli olarak yazılar vardı. Gedelli neresi diye internetten baktığımda Niğde yazıyordu. Plakalar 66'ydı, başta sevdiği kızı son gördüğü kamyon 66 plaka ondan yaptığı uçak 66 diye düşündüm ama ilerledikçe başka araç plakaları da hep 66'ydı. Orada şive nasıl bilmiyorum ama sosyal medyaya göre orada öyle konuşulmuyormuş. O yüzden ilk bölümde şehir karışıklığı oldu.
Berk Atan gitgide kendini geliştiriyor. Her dizinde oyunculuk yeteneği geliştiği için inandırıcılık seviyesi de yükseliyor. Bu dizide ise hayalleri olan, saf bir aşka sahip genç bir delikanlıyı canlandırıyor. Ben karakteri sevdim, çok tatlı bir karakter olacak.

Gülsim Ali İlhan ilk bölümde yoktu desem yeri, son kısımlarda göründü, çok kısaydı sahneleri. Fakat eminim ki güzel bir performans sergileyecektir. Gözüktüğü kadarıyla da güzel bir performansı vardı. Masum, duru güzelliği diziye çok uygun. Berk ile çift olarak fiziksel olarak yakışmışlar. Kimyalarının uygun olduğunu düşünüyorum.

Ecem Özkaya dizide Berk'in ablası karakterine can veriyor. Berk ile sahneleri hoşuma gitti, izlerseniz dertleştikleri bir sahne vardı o sahne içimi sıcacık yaptı. Bence karaktere Ecem uygun bir karakter olmuş Belki başka oyuncu oynayabilirdi karakteri ama bu denli etkileyici olmazdı diye düşünüyorum.

Cihat Süvarioğlu bölüm boyunca en çok güldüğüm karakter olabilir. Cihat Süvarioğlu öyle doğal oynuyordu ki Ramazan'ın aşkını da, hareketlerini de çok sevdim ve güldüm. Hani her ortamda bir tane böyle hareketleri komik bir arkadaşınız vardır ya öyle bir karakter. Dizide şu an en sevdiğim karaktere can veriyor. Umarım karakteri hiç bozmazlar.

Semih Ertürk diziye farklı bir renk katmış. Oyunculuğunun yanı sıra oynadığı karakter de güzeldi.
Bence karakter ve oyuncu seçimi çok doğru olmuş. Bana göre amcaoğullarının en sert duran karakteri için fiziksel olarak uygundu. Semih Ertürk'ün performansını ilk bölümde sevdim.

Eser Eyüboğlu bir dizide varsa o dizi güzel dizidir. İnşallah bölümler ilerledikçe sesini duyma şansımız olur. Umarım senarist bizi bu sesten mahrum bırakmaz. Eser'in ilk bölümde düğün sahnesinde verdiği tepkiler beni güldürdü. Neyse ki düğün sahnesi güzel sonuçlandı. İlk bölümde Eser'in performansı her zamanki gibi on numaraydı.

Erdal Cindoruk, Ali Düşenkalkar, Ferdi Sancar ve Ege Aydan'ı dizide gördüğüme çok sevindim. İnşallah dördünün olduğu sahneleri bol bol izleriz. Bence dördü bir araya gelince o sahneler tadından izlenmez.

Dizide her şey çok komikti. İlk dakikasından son dakikasına kadar, sıcak komik bir hikaye izlettiler izleyiciye. Dizi bana daha önce TRT dizisi olan Yeşil Deniz dizisini anımsattı. O sıcaklığı hissettim. Tüm oyuncuların karakterlerinin benimsemesi ve her birinin yüksek performans sergilemesi hoşuma gitti. Dizide Neşet Ertaş, Muharrem Ertaş, Hacı Taşan, Çekiç Ali ve Aşık Veysel türküleri kullanılacakmış. Bu durum beni daha çok heyecanlandırdı. Ve ilk bölümde müziklerine doyamadım. Hatta kullanılan müzikleri duydukça Ankara düğünlerini özlüyorum. Bu yıl düğün olmadığı için hiç düğüne gitmedik. Müzikler çaldıkça oynayasım geldi. Çekim baştan sonra film tadındaydı. Her şeyi ile dört dörtlüktü. Dizide kullanılan renk paletini çok seviyorum, böyle sarımsı gibi ama koyu sonbahar teması gibi geliyor. Kış dizilerine çok yakışıyor. Dekoru, kullanılan mekanı filan daha bir güzel gösteriyor. Sivrihisar'a zaten bayılıyorum birde bu renkte izleyince izlemelere doyamadım. İzler misiniz bilmiyorum ama bence bir şans vermelisiniz. Ben diziyi çok sevdim. Şiddetle tavsiye ederim.
Dipnot:
Yazdığı tüm hikayelerde bozkırı ve bu coğrafyada yaşayan insanları samimi bir dille eserlerine yansıtan “Bozkırın kalemi” Mustafa Çiftçi’nin gün yüzüne çıkmamış öykülerinden esinlenilerek senaryolaştırılmıştır.

 Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

GÖNÜL DAĞI
''Bozkırda bir Anadolu hikayesi.''
Tür: Dram, Romantik, Aile
Yönetmen: Yahya Samancı
Senaryo: Mustafa Çiftçi (Öyküleri)
Senaryo uyarlama: Ali Asaf Elmas
Yapım: KöprüFilm
Yapımcı: Ferhat Eşsiz
Yapım Yılı: 2020
Yayın Günü: Cumartesi 
Yayın Saati: 20.00
Yayın Kanalı: TRT1
Başlangıç Tarihi: 17 Ekim 2020
Konu: 
Taner, amcaoğulları Veysel ve Ramazan’la birlikte ''Altmış altı' adını verdikleri uçaklarını bitirme aşamasına gelmişlerdir. Yakın zamanda başvurdukları havacılık şirketi Taner’e ulaşır ve üç gün sonra yaptıkları uçağı görmeye geleceklerini söyler. Bu haber amcaoğullarını çok sevindirir, ancak bir problemleri vardır. Uçağın testi sırasında motor yanmıştır ve havacılık şirketi gelene kadar yeni bir motor bulmaları gerekmektedir. Üstelik Gönül Dağı’ndan düşen taşlar da kasabanın yolunu kapatmıştır. Tüm bu gelişmeler Taner ve amcaoğullarının işlerini daha zorlaştırır. Sunum günü gelip çattığında yıllardır üzerinde çalıştıkları uçağı gösterebilecekler midir?
Oyuncular:
Berk Atan 
Gülsim Ali İlhan 
Ecem Özkaya
Ferdi Sancar
Ali Düşenkalkar
Erdal Cindoruk
Gülhan Tekin
Feyza Işık
Ege Aydan
Eser Eyüboğlu
Cihat Süvarioğlu
Semih Ertürk
Nazlı Pınar Kaya
Şebnem Dilligil
Yavuz Sepetçi
Nuri Gökaşan
Hüseyin Sevimli 
Çiğdem Aygün

Yorum Gönder

14 Yorumlar

  1. İki oyuncuyu da çok severek izlerim henüz diziyi izlemedim ama tanıtımı güzeldi😊

    YanıtlaSil
  2. Çook sevdim, ailecek yeni bölümleri bekliyoruz. Bu sezon TRT 1 güzel dizilerle karşımızda. Dizinin müzikleri ayrıca çok hoş, ondan bile yürür gider. Ne demişler Arka Sokaklar ömrü versin Allah bu diziye :D Ellerine sağlık yorumların için^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle TRT1 bu sezon tüm dizileri iyi tek kanal. :)

      Sil
  3. Diziyi izlemede önce Bozkırın Kalemi'ni okumak lazım o zaman :)

    YanıtlaSil
  4. Bir kaç dizi tanıtımınıza göz gez gezdirdim, ben pek dizi seven ve takip eden biri değilim ama sizin dizi tanıtım yazılarınızı gerçekten çok başarılı buldum. Dizileri değil ama tanıtımları pekala takip edebilirim. ( Ben dizileri takip etmediğimden oyuncuları da tanımıyorum kim kimdir bilmiyorum. Kişilerle ilgili yorumlarınıza belki görsel eklenerek benim gibi alakasız kişilerinde tam anlamıyla yazıya ortak olmasını sağlayabilirsiniz.) Kaleminize, emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, güzel düşünceleriniz beni çok mutlu etti. Daha fazla fotoğraf eklemek isterdim ama görseller telif hakkı içerebiliyor ve her gün bu telif hakkı olayı daha sıkı hale geliyor. İnanın afişleri bile koyarken tedirgin bir şekilde koyuyorum. :)

      Sil
    2. Doğru diyorsunuz, siz yine fotoğrafsız paylaşımlara devam edin, iyisi :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)