Üç Kuruş (Dizi)

Bayıldım, bayıldım, bayıldım ve bayıldım. Beklediğime değdiğine o kadar çok sevindim ki bu sezon hüsran dizilerle geçecek sandım. Son başlayan dizilerden sonra ilaç gibi geldi. İyi ki başladın Üç Kuruş. Abartmak gibi olmasın her şeyiyle dört dörtlük bir iş çıkarmışlardı ellerine emeklerine sağlık. Zaten ay yapım işin içinde olunca kalitesiz iş olması imkansız gibi bir şey oluyor.

Uraz Kaygılaroğlu ilk bölümde beni çok şaşırttı. Öyle karakterine inanmış ki doğma büyüme roman gibi hissettirdi. Aksiyon sahnelerinde elbette Uğur Yıldıran'ın elinin değdiği belli oluyordu ama Uraz aşırı yakışmıştı. Hani bazı insanlarda böyle sahneler pot durur ya Uraz'da tam tersi çok iyi durmuştu. İlk bölüm performansını çok beğendim, çok başarılıydı. Tek sıkıntı sarı saçlarıydı. Lütfen şu saçların rengi değişsin.

Ekin Koç için geçen sezon sonu çok üzülmüştüm. Çünkü çok inanarak ve başarı yakalayarak oynadığı karakterini bırakmak zorunda kaldı. Fakat her şerde bir hayır vardır denir ya aynı o şekilde olmuştu. Şimdi bir önce ki projesi iyi ki bitmiş ve bu dizide Efe karakterini kabul etmiş diyorum. Bu karakter için başkası düşünülemezdi. Tam isabet seçilmiş olmasının yanı sıra Uraz gibi karakterine öyle inanmıştı ki üzerine elbise gibi giymişti. Aslıhan Malbora ile on numara beş yıldız çift olmuşlardı.

Diren Polatoğulları o kadar değişik geldi ki tanıyamadım. Oysa olduğu bir kaç projeyi izlemiştim. O kadar değişik bir katil olmuş ki tam bir masum yüzlü şeytan. Üç başrolden biri olarak diziye yakıştığını düşünüyorum. Bu dizide en çok İrfan'ın hikayesini merak ediyorum. Neden seri bir katil olduğunu, neden böyle şeyler yaptığını diğer iki başrolün hikayesinden daha ilgi çekici buldum.

Nesrin Cavadzade ilk bölümde yoktu. İlerleyen bölümlerde izleyip göreceğiz. Uraz Kaygılaroğlu ile güzel çift olacaklarını düşünüyorum.

Aslıhan Malbora ilk bölümde beden dili ile danslarıyla duruşuyla çok güzel bir performans sergiledi. En çok diziye yakışmayacak karakter diye düşünmüştüm ama ön yargımı kırdı. Hele Ekin Koç ile sahnelerine bayıldım.

Nursel Köse ve Civan Canova gibi usta oyuncuları dizide gördüğüme sevindim. İkisi de bu dizide olması gereken bir karaktermiş. Gerek oyunculukları, gerek tipleriyle tam bir roman olmuşlar. Ayıla bayıla izledim ikisini.

Mustafa Kırantepe'nin saç modeli bu yıl bir dizide bir karakterde daha var. Neden bu saç modeli cidden merak ediyorum. Bu saç nasıl bir moda olabilir... Mustafa Kırantepe böyle kelse geçen sezon hatta sezonlarca izlediğimiz Mustafa Kırantepe saçı neydi? Lütfen bu saç tipi moda olmasın, rica ediyorum olmasın. Bu arada Mustafa Kırantepe'nin karakteri de performansı da dört dörtlüktü.

Uğur Yıldıran denilince aksiyonluğun kitabı ortaya çıkıyor. Gerçekten bu iş için yaratılmış. Dizinin aksiyon kısımları çok güzeldi. Tabii ki dizideki performansı da yerindeydi ama gerçekten bu işi Türkiye'de iyi yapabilen yönetmenlerden biri. Açıkçası ilk bölümde karakteri ve performansından çok kamera arkası kısmını inceledim yazsam yalan olmaz.

Ercan Kesal konuk oyuncu olarak bir komisere can verdi. Açıkçası dizi başlayana kadar dizide kalıcı bir karakter olarak düşünmüştüm. Biraz hayal kırıklığı oldu. Ercan Kesal'ı uzun uzun izlemek isterdim. Fakat ilk bölümde havası bile yetti. Lütfen Ercan Kesal artık çok bölümlü bir dizi ile ekranlara dön.

Dizinin yönetmeni Sinan Öztürk ve zaten yaptığı işi sezonlarca izledik. Ben bu serinin hayranı olarak tekrar Sinan Öztürk ile çalışılmış olmasına çok sevindim. Sonuçta alıştığım için farklı bir yönetmeni izlemek istemezdim. Reji kısmı serinin ikincisi Çukur ile hemen hemen aynı sanırım. Bu yüzden çok tanıdık bildiğim alıştığım bir çekim izledim. Efe'nin babası yerine koyduğu Halit'i kaybettiği sahnede ağladım. Çok oynak bir dizi olduğu için içim kıpır kıpır oldu. Bunun yanında aksiyon sahnelerinde heyecanlandım. Sadece Çukur gibi rap türü şarkılar duymak isterdim. Fakat bu seride tam tersi türkü ağırlıklı şarkılar duyacağız gibi geldi. İlk bölümde Neşet Ertaş'ı duyduğuma çok sevindim. Kıyafetler çok renkli, insanlar çok neşeliydi. Bence ilk bölüm için iyi bir başlangıç oldu. Ben diziyi çok sevdim. Tabii ki finaline kadar da izleyeceğim bir dizi olacak. Diziyi gönül rahatlığı ile tavsiye edebilirim. İzleyin ve izletin.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

ÜÇ KURUŞ
Tür: Dram, Romantik, Polisiye, Mafya, Aile, Suç
Yönetmen: Sinan Öztürk
Senaryo: Damla Serim, Murat Uyurkulak
Yapım: Ay Yapım
Yapımcı: Kerem Çatay
Yapım Yılı: 2021
Yayın Günü: Pazartesi
Yayın Kanalı: Show Tv
Başlangıç Tarihi: 1 Kasım 2021
Konu:
Kendine has karakterleri ve sert kurallarıyla renkli bir Roman mahallesi olan Çıngıraklı’nın “koruyucusu” konumundaki mafya lideri Kartal ile Organize Büro’nun gözü kara ve kural tanımaz komiseri Efe’nin arasındaki kovalamaca oyunu bir cinayet vakasıyla ters yüz olur.
Oyuncular:
Uraz Kaygılaroğlu
Ekin Koç
Diren Polatoğulları
Nesrin Cavadzade
Aslıhan Malbora
Nursel Köse
Civan Canova
Ercan Kesal
Mustafa Kırantepe
Uğur Yıldıran
Umutcan Ütebay
Damla Makar
Melissa Yıldırımer
Aytaç Uşun
Süreyya Kilimci
Cenk Kangöz
Alişan Uğur
Burak Altay
Muttalip Müjdeci
Asena Girişken
Tuğçe Yolcu
Erkan Üçüncü
Aylin Engör
Volkan Kıran
Özkan Özipek
Ömer Çobanoğlu
Ömer Civan Şit

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Fragmanı görmüştüm, ilginç görünüyor gerçekten. Sarı saç bence de olmamış. Denk gelirse bakayım. Güzel bir tanıtım olmuş. :)

    YanıtlaSil
  2. Oldukça başarılı bir yapım olmuş👏

    YanıtlaSil
  3. Bende çok beğendim. Uraz'la Ekin'i izlerken ayrı, Ekin'le Aslıhan'ı izlerken ayrı keyif aldım. Açıkçası Aslıhan için çok emin değildim, role olmaz gibi gelmişti bana ama çok iyi olmuş. Bayıldım.

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)