Mahkum (Dizi)

Aylardır beklediğim orijinalini de severek izlediğim dizi sonunda başladı. Aslında nasıl olacak çok merak ediyordum. Çünkü orijinalinde Ji Sung başrolde ve Kore'nin iyi oyuncularından biri olmasıyla diziyi başka bir boyuta taşımıştı. Bu yüzden Onur Tuna böyle bir karakteri ve oyunculuğu kaldırabilecek mi emin değildim. İyi bir oyuncu elbette ama orijinalini izleyip ardından uyarlamasını izlemek ve adapte olabilmek bazen zor olabiliyor. Fakat dizi başladığı andan itibaren bu kaygılarımı sildi. Çünkü gerçekten iyi bir iş çıkmıştı.

İsmail Hacıoğlu, Türkiye'nin genç erkek oyuncuları içerisinde parmakla sayılacak kadar az olan olağanüstü yeteneğe sahip olan oyuncularından biri. Kesinlikle her oynadığı karakterde insan izlemelere doyamıyor. Çok farklı bir enerjisi ve üstün yeteneği var. Keza yine yapmış yapacağını dedirtti bu dizideki karakterleriyle. Barış ve Savaş karakterlerini ağzım açık izledim. Aynı insan olup nasıl iki karakterde ayrı havayı hissettirdi bilemiyorum. İyi ki böyle bir oyuncusu var bu ülkenin, çok şanslıyız.

Onur Tuna başlı başına bir harika performans sergiledi. İsmail Hacıoğlu ile karşılıklı sahnelerinde kırdı geçirdi. Spoiler vermek istemiyorum ama tatsız denilebilecek sahnelerde yine kırdı geçirdi. Üstün performansı ile ayakta alkışlanmayı hak etti. Bence ilk bölümün iki kahramanı vardı biri Onur Tuna diğeri İsmail Hacıoğlu. Resmen ışıl ışıl bir ilk bölüm izlettirdiler.

Seray Kaya ilk bölümde küçücük bir sahnede karşımıza çıktı. Her zamanki gibi iyi bir performans çıkaracaktır ama ilk bölümde karakterini taşıyıp taşıyamayacağını anlayamadım.

Melike İpek Yalova karakterine tam isabet seçilmiş bir oyuncu olmuş. Duruşu ve mimikleri bana karakterine uygun olduğunu hissettirdi. İsmail Hacıoğlu ile de aşırı yakışmışlar. Şimdi merak ediyorum kötülüğü saklayabilecek mi?

Hayal Köseoğlu'nu iyi bir karakterde göreceğim diye düşünüyordum ama bildiğin fettan bir karakterde karşımıza çıktı. Sinsi karakterin yakıştığını düşündüm bence Barış karakterinin maşası olacak gibi duruyor. Karakter nasıl işlenecek merak ediyorum.

Dizide tüm oyuncular kendi karakterlerinde güzel iş çıkarmışlardı. Dizinin orijinalini izlediğim için kıyaslama yaparım diye bekliyordum ama tam tersi oldu sanki bizim dizimiz uyarlama değilmiş de orijinalmiş hissi verdi. Bu kurgudan ve işleyişten çok oyunculardan kaynaklıydı. Hepsi öyle iyi oynadılar ki tüm eksiklikleri kapattılar. Ayrıca dizide kıyafetlere bayıldım. Özellikle Melike İpek Yalova çok iyi kıyafetler giydi. Müzikleri ve jeneriği de güzeldi. Bir kaç sahne beni çok etkiledi. İkizlerin karşıya karşıya kaldığı o yüksek binanın çatı katı, Savcı'nın uyandığı sahne, hastane sahnesi, cenaze evi sahnesi, Avukat ile Savcı'nın karşılaştığı sahne gibi bir çok sahne beni etkiledi. Ve replikleri gerçekten dolu doluydu. Dizi nasıl başladı ve nasıl bitti hiç anlamadım. Ben diziyi her şeyi ile sevdim. İnşallah bol reytingli dizi olur ve uzun süre reytingde kalır.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Dipnot:
Dizi, Innocent Defendant adlı Kore dizisinden uyarlanmıştır.
MAHKUM
Tür: Dram, Polisiye, Suç, Gizem, Entrika
Yönetmen: Volkan Kocatürk
Senaryo: Choi Soo-jin, Choi Chang-hwan (Innocent Defendant)
Senaryo Uyarlama: Uğraş Güneş
Yapım:  MF Yapım
Yapımcı: Asena Bülbüloğlu
Yapım Yılı: 2021
Yayın Günü: Perşembe
Yayın Kanalı: FOX TV
Başlangıç Tarihi: 14 Aralık 2021
Konu:
İdealist bir Cumhuriyet Savcısı olan Fırat Bulut (Onur Tuna), bir sabah uyandığında kendini cezaevinde bulur. Hiçbir şey hatırlamıyordur ve eşiyle kızını öldürmekten yargılanıyordur…

Hapsedilmesinden önce araştırdığı en son dava, ülkenin en önde gelen ailelerinden olan Yesari'lerin halefleri olan ikiz kardeşlerden, Barış Yesari'nin davasıdır… Kendisine kurulan komployla bu çıkmaza düşen Fırat, masumiyetini kanıtlayabilecek midir?
Oyuncular:
Onur Tuna
İsmail Hacıoğlu
Seray Kaya
Melike İpek Yalova
Hayal Köseoğlu
Hakan Karsak
Anıl İlter
Tugay Mercan
Muharrem Türkseven
Bülent Seyran
Furkan Kalabalık
Burcu Cavrar
Alara Bozbey
Gürberk Polat
Murat Şahan
Gökhan Tercan
Alya Sude Mazak
İlker Yağız Uysal
Nihal Koldaş
Bülent Düzgünoğlu
Mehmet Ulay
Hakan Salınmış

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Ne zamandır niyet edipde orjinalini izleyememiştim. Kısmette bizim versiyonu izlemek varmış. Heyecanlı gibi duruyo, bende merak duygusu uyandır. İsmail Hacıoğlu çok çok iyi olmuş ama ben Onur Tuna'ya bi ısınamıyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim ki bayağı iyi olmuş, Hatta İsmail b orijinal karakter daha iyi olmuş. :)

      Sil
  2. Bu diziyi hiç görmemişim. İnnocent Defendant gerçekten çok iyiydi. Ana karakteri de çok severdim. Bakayım buna teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. İzledim ve çok beğendim😍👏

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)