Seversin (Dizi)

Yaz sezonuna an itibarıyla giriş yaptık. Umarım verimli bir sezon olur ve sonunda Burak Yörük'ün başrol olabildiği bir dizi izliyoruz. Bu günleri görecek miydik... Ben sittin sene ikinci, sinsi adamı oynar diye düşünüyordum açıkçası. Çünkü oyuncuya öyle bir yapıştı ki sinsi karakter sonsuza kadar aynı karakteri oynayacak diye düşündürmüştü. Ve şükürler olsun ''başrol olarak'' farklı yüzleri sonunda görebildik. Romantik - Komedi'nin vazgeçilmez oyuncularını elbet seviyorum ama hep aynı kişiler olunca belli zaman sonra bayabiliyor.

Ben oyuncuların hepsini sevdim ama dizi bana bir iki sezon önce yine aynı kanalda oynayan bir romantik komedi dizisine benziyordu. İki dizininde senaristi aynı elbet yazım dili aynı ama karakterler çok aynı. Bu yüzden işleyiş ve konu farklı olduğu için işleri çok zor gözüküyor. Çünkü izleyici tekrar izlemeyi sevmez ve dizi bu yüzden sadece yaz sezonu ömürlü olabilir. İşleyişi çok güçlü ve o diziden değişik tutmaları lazım. Burak Yörük sonunda hak ettiğini alıyor ve yeteneğini gösterebileceği zamanın geldiğini düşünüyorum. İlk bölümde gayet güzel ve komikti. Bazı sahneleri oturmamış gibi dursa da zamanla karakteri ile bütünleştikçe bu açıklarında kapanacağını düşünüyorum. Şahsen ben performansını beğendim.

İlayda Alişan dram oyuncusu. Yanlış bilmiyorsam ilk defa dramın tersi komedi de oynuyor. Fakat alışkanlıktan mı bilmem dizinin hüzünlü sahnelerinde fazla iyi oynadı. Hatta bir yemek yenilen yerde çekilen sahne vardı orada ağlıyordu. Ve benimde gözlerim doldu. O yüzden romantik komedi de nasıl bir performans çıkaracak çok merak ediyorum. Dramda iyi oyunculuğu iyi diyemiyorum uçuk kaçık bir karakter olduğu için yapayda olabilir. Fakat ilk bölümde gayet iyi iş çıkarmıştı. İnşallah hep bu şekilde devam eder.

Zeynep Kankonde, Nergis Kumbasar'ı dizide gördüğüme çok sevindim. İkisi de kraliçe.
Ozan Dağgez'in ve Halil İbrahim Kurum'un karakterlerini sevmedim. İzleyince nedenini anlayacaksınız zaten. Lütfen şu dizilerde böyle karakterler olmasın. Özellikle romantik komedi türünde itici duruyor.

Ceren Taşçı, Ergül Miray Şahin, İlkin Tüfekçi karakterlerine çok uygun olmuşlar. Üç sevdiğim oyuncuyu aynı dizide görmek güzel oldu. Ergül Miray Şahin seneler geçtikçe daha da güzelleşiyor mu ne?

Çok komik bir dizi ortaya çıkmış bayağı güldüğüm sahneler oldu. Pandemi döneminin ve bol dramlı bir sezonun üzerine şeker gibi olacağını düşünüyorum. Tam böyle kafa dağıtmak için ne izlesem diye düşünürken karşına çıkan diziler gibi olmuş. Yalnız bir iki replik sıkıntılıydı bana yanlış geldi ve sosyal medyada da bir kaç kişiye yanlış geldiğini gördüm. (kadınlarla ilgili ) Bunun haricinde iki karakteri hiç sevmedim. Bunlardan bir tanesi evin abisi diğeri eniştesi. Fakat tüm oyuncular çok güzel iş çıkarmışlardı pot duran yoktu. Bu iki karakteri düzeltip birazda yazılan repliklere dikkat edilirse sıkıntı kalmaz. Yönetmen Serdar Gözelekli haliyle çekimde hiç bir eleştirecek bir şey bulamadım. İlayda'nın haricinde diğer oyuncuların kıyafetlerini sevemedim, biraz daha yaz dizisine uygun olabilirdi. Özellikle İlkin Tüfekçi'nin kıyafetleri hiç güzel değildi. Müzikleri yaz dizisine uygundu, sahneleri destekliyordu. Diyaloglar komik ve yaz dizisine uygundu, işleyişi tekrara düşmezse ilk bölümde güzeldi... Ben beğendim, hatta bayağı beğendim ve izlemeyi düşünüyorum. Eğer ki yaz dizisi arıyorsanız kaçırmayın derim.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
SEVERSİN
Tür: Romantik, Komedi
Yönetmen: Serdar Gözelekli
Senaryo: Barış Erdoğan, İlker Arslan
Yapım: D Productions
Yapımcı: Gökhan Yıldız
Yapım Yılı: 2022
Yayın Günü: Çarşamba
Yayın Kanalı: Kanal D
Başlangıç Tarihi: 1 Haziran 2022
Konu:
Tolga şöhretinin zirvesinde ama tatminsiz genç bir aktör, Asya ise üniversitede okuma hayalleri kuran ve avm'de çalışan bir tezgahtardır. Hayata siyah ve beyaz kadar farklı bakan bu iki gencin yolları, tesadüfler sonucu kesişince adeta iki farklı dünya birbiriyle çarpışır. Asya bir anda kendini hiç meraklısı olmadığı bir hayatın içinde bulurken, genç kızların sevgilisi Tolga’da Asya'yı hafife almanın bedelini ağır ödeyecektir.
Oyuncular:
Burak Yörük
İlayda Alişan
Zeynep Kankonde
Nergis Kumbasar
Ozan Dağgez
Ceren Taşçı
Ergül Miray Şahin
İlkin Tüfekçi
Yiğit Dikmen
Hazal Benli
Halil İbrahim Kurum

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Bu dizinin fragmanlarını görünce bir önyargım olultu yalan yok. Çok bilindik bir hikaye gibi geldi. Önce sabah senin yorumunu okudum. Sonra gittim diziyi izledim ve sonra sana hak verdim. Evet aksayan bir iki yanı vardı ama dizi bütüne bakınca güzel olmuş ve seyir keyfi sunuyordu. Fragmanlar beni bayağı bir yanılttı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ön yargını kırdığın için çok sevindim. İnşallah ilk bölümü gibi güzel ilerler. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)