Annenin Sırrıdır Çocuk(Dizi)

Dizi başlamadan önce fragmanlarına bakıp beğenmeyeceğim bir dizi başlıyor diye düşünmüştüm. Hatta üzmeden, kırmadan nasıl beğenmediğimi yazarım diye düşünmeye başlamıştım. Yine her zamanki gibi ön yargılı davrandığım için dediğimi yuttum. Aslında dizi Selin Yeninci'nin Meryem karakteri olmasa klişe diyebileceğimiz tarzda bir dizi ama Meryem işin içine girdiği zaman bambaşka bir konu ortaya çıkarmışlar. Selin Yeninci'nin performansı çok korkunçtu. Bir ara psikoloji kitabı olan bir dizi uyarlaması mı diye bile düşündürttü. Özellikle ilk bölümün sonuna doğru tüyler diken dikendi.

İrem Helvacıoğlu her seferinde farklı bir karakter seçtiği için bile tebrik edilecek bir oyuncu oldu. Zaten her karakterinde kendini geliştiriyor ama bunun yanında tek karakter üzerinden gitmemesi bana başarısının yarısı gibi geliyor. Fakat şu gözlerinin büyüterek oynaması sahneyi bozuyor. Mimikleri yerinde oluyor ama gözlerini büyütmesi konuyu dağıtıyor. Keşke ona engel olabilse. Ben İrem'in karakterini ilk bölümde sevdim. Geçmişini gizleyen ve geçmişi ile başı belada bir karakter.

Engin Öztürk'ün karakteri takıntılı bir karakter. Meryem karakteri gibi Sadun karakteri de sorunlu bir karakter. Sonra düzeltirler mi bilemiyorum ama ilk bölümde gerçekten takıntısı dibine kadar işlenmişti. Açıkçası İrem'in yani Defne karakterinin işi zor gibi gözüküyor. Engin bence doğru seçim olmuş. İrem ile uyumunu da sevdim.

Olgun Toker saf gibi gözüken ama kesinlikle tilki olan bir karakter. Düzgün, eşine sadık, disiplinli bir karakter gibi gözükse de tam tersiymiş hissi verdi bana. Bence Çınar, Defne'yi sevmiyor hatta aldatıyor. Fakat Defne'nin geçmişini biliyor mu emin olamadım. Olgun Toker'i seviyorum, bu yüzden dizide gördüğüme sevindim.

Selin Yeninci dizinin yayın zamanı dizi ile alakası tek trend topik olan isimdi. Gerek performansı ile gerek Meryem'in hikayesi ile kendinden söz ettirmeyi başardı. Psikolojik bir karakter için çok doğru seçim olduğunu gösterdi izleyiciye. Karakterini düşününce evlerden ırak, ALLAH kimsenin çevresine böyle bir insan nasip etmesin, tedavi edilmeli diye düşündüm. Fakat Meryem karakterinin geçmişini düşününce de empati kurup anlamaya çalıştım. Son derece ürkütücüydü.

Ahmet Varlı, Selin Yeninci'nin partneri Nuh karakteri ile karşımıza çıktı. Aşırı pasif bir karakter. Annesi ile eşinin ortasında kalmış iki tarafı da idare edemeyen birazda saftan bir karakter. Eşinin normal olmadığının farkında ama müdahale etmiyor. Annesinin kuzusu olduğu için annesine de karşı gelemiyor ikilemde kalmış bir karakter. Fakat Meryem iyi yönetiyor. Dizi hakkında ipucu vermek istemiyorum ama Meryem'in her dediğine çabuk inanıyor ve sözünü dinliyor. Hiç sorgulamaması garip geldi.

Sacide Taşaner her zamanki gibi kötü karakterde. Maalesef böyle sevgisiz insanlar var dedirten cinsten. Meryem'in kaynanası olarak karşımıza çıkan oyuncu bana göre dibine kadar kötü kaynana olmasını yaşattı izleyiciye. Açıkçası midem bulandı izlerken ve Meryem'in böyle olmasına sebep olanlardan biri olarak sonu nasıl olacak merak ettim.

Oyuncu kadrosu kendini ispat etmiş oyunculardan oluşuyordu. Bu yüzden kadro olarak artı bir yayın hayatına başladı. Başlangıcı, olay örgüsü, işlenişin gidişatı ve bölüm finali ile ilk bölüm gayet güzel yazılmıştı. Hikayesi klişe gibi dursa da aslında klişe olmayan bir hikaye olduğunu ilk bölümden göstermeleri de artı puan kazandırdı. Zaten Makbule Kosif'ten kötü bir senaryo beklenmezdi. Yalnız günü yanlış. Bu dizi çarşamba değil de hafta sonu ve ya salı gününe gelseydi daha iyi bir başlangıç yapardı gibi geldi. Mesela pazar günleri için harika bir dizi olabilirdi. Çünkü artık hukuk dizisi sıktı ve izleyici yeni arayışlar içerisinde. Müge Uğurlar'ın olduğu tüm işleri izledim son iki işinde de direk dizinin yönetmeni olarak izleme şansım oldu. Çekimini sevdiğim yönetmenlerden biri, ekibi ile birlikte de güzel bir iş çıkardıklarını düşündüm. Sadece geçişlerinde sanki birbirinden bağımsızmış hissi verdi. Bu da bir iki bölüme düzelir diye düşünüyorum. Genel olarak baktığımda her şey yerindeydi. Psikolojik türde dizileri seviyorsanız kaçırmayın derim. Tam sizin aradığınız dizi olabilir.
 Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

ANNENİN SIRRIDIR ÇOCUK
Tür: Dram, Romantik
Yönetmen: Müge Uğurlar
Senaryo: Makbule Kosif
Yapım: NTC Medya
Yapımcı: Mehmet Yiğit Alp
Yapım Yılı: 2022
Yayın Günü: Çarşamba
Yayın Kanalı: tv8
Başlangıç Tarihi: 6 Nisan 2022
Konu:
Üstünü örtmeye çalıştıkları geçmişleriyle yüzleşen iki anne adayının hikayesi.
Oyuncular:
İrem Helvacıoğlu
Engin Öztürk
Olgun Toker
Selin Yeninci
Ahmet Varlı
Sacide Taşaner
Demet Gül
Selim Erdoğan
Birgül Ulusoy
Mine Kılıç

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Evet bende ilkten ön yargılı davrandım ama dizi çok güzel.

    YanıtlaSil
  2. Bende sevdim, oyuncu seçimleri çok nokta atışı gibi olmuştu ve İrem hakkında söylediklerine sonuna kadar katılıyorum. Meryem çok ürkütücü ve giderek daha da ürkütücü olacak gibi, Selin Yeninci efsane oynamış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, git gide daha ürkütücü oluyor. :) Aynı fikirde olmamıza sevindim. :)

      Sil
  3. Dizi ilgi çekici duruyor... Emeğine sağlık... :)

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)