Bahar (Dizi)

Çok sevdiğim bir dizi bu akşam ekranlara merhaba dedi. Ailecek bayıldık, diziler söz konusu olunca çok nadir aynı fikirde oluyoruz. Bu dizide onlardan biri oldu. Tüm aile üyelerinin sevdiği sımsıcak bir dizi olmuş. Aslında diziye kadın eli değdiği belli oluyor. Yönetmeni ve senaristi kadın bu da diziye yansımıştı. Yani bir kadının gözünden izlediğimiz belli oluyordu. Zaten bu dizide bir kadının hikayesini anlatıyor.

Demet Evgar'ı öyle çok özlemişim ki asla doyamadım. İki ve ya üç bölümü art arda verseler sıkılmadan izleyebilirdim bu akşam. O güzel gözlerinden yaşların dökülmesini bile özlemişim. Dizi sektöründe en iyi ağlayan oyunculardan biri olduğunu bir kez daha kanıtladı. Sinmiş, sindirilmiş, yok sayılmış, görünmez olmuş ve psikolojik şiddete uğramış kadın profilini öyle güzel oynadı ki kalbimin derinlerinde hissettim. Aslında Bahar'ın yaşadıklarını çoğumuz bilmez ama gözümüzün önünde çoğumuzun annesi bu durumu yaşamıştır. Bahar çoğumuzun annesi ve çoğu kadın Bahar'ın hayat hikayesinde kendini buldu. Bahar'ın sahnelerinde hem üzüldüm, hem güldüm değişik bir duygu hissettirdi bana.

Buğra Gülsoy'u bölüm boyunca -''Sen buralara nereden girdin? Seni yaradan tatlı yaratmış, seni yaratana kurban olayım.'' moduyla izledim. Verdiği ara bana çok uzun geldi. Sonunda doğru işi seçmiş ama bu kadar ara vermesine gerek varmıydı bilemedim. En son 2021'de bir kaç bölüm süren bir dizide görmüştük. Evet bu arada bir tane dijital işte oynadı ama onu da ben izlemedim. O işle de bu işi arasında iki yıl olması lazım. Demet kadar çok özlediğim için izlemelere doyamadım. Evren karakterini de hemen sevdim.

Mehmet Yılmaz Ak'ı sevdiğim için bir türlü kızamadım. Vicdansız, sadakatsiz, anne kuzusu, ruhu kirli bir adam. Yetersiz tipleri asla sevmem ama oyuncuyu sevdiğim için duygularım karma karışık oldu. Yine de kötü sözler söylemeyi ihmal etmedim.Sayesinde deşarj oldum çok şükür. Nasıl ilerleyecek bildiğim için pek üstüne gitmiyorum karakterin.

Ecem Özkaya'nın karakteri bende şok etkisi yarattı. Çünkü bir önceki projesinin hayranlarından biriyim. O karakterin çok zıt bir karakterini oynadığını görünce küçük çaplı bir şok yaşadım. Fakat hızlıca alıştım ve sinir bile oldum.

İlk bölüm bana çok akıcı geldi nasıl başladı nasıl bitti anlamadım. Hikayesi çok güçlü ve kalp ağrıtıcıydı. Özellikle annem bayağı ağladı hatta kendi hikayemi anımsadım dedi durdu. Bölüm boyunca değişik duygular hissettim. Kah kızdım, kah üzüldüm, kah sevindim bu şekilde bölüm akıp geçti. Replikleri ve diyaloglar çok güçlü yazılmıştı bu da işlenişi çok güzel hale getirmişti. Dizinin müzikleri de çok güzeldi her sahneyi güçlendiriyordu. Teknik olarak en sevdiğim kısım çekim rengiydi. Böyle yazdan kalma cıvıl cıvıl tonlar seçilmişti. Gerek kıyafetler, gerek dekorlar, gerek mekanlar cıvıl cıvıldı. Bana yaz dizisi hissi verdi. Ben bu dizinin orijinal versiyonunu da izledim ama iki diziyi karşılaştırma yapmadan izledim. Bir bütün olarak bakarsak bence başarılı bir uyarlama olmuş. Hatta orijinalinin eksiklerini tamamamışız. İnşallah bizim versiyonda da aşk olmaz. Çünkü dizi sindirilmiş yok sayılmış bir kadının yeniden kendini keşfetmesi ve bulmasını anlatıyor. Bunu bozup aşkı gündeme koyarlarsa dizi amacından sapmış olur. Bu yüzden umarım hikayeyi değiştirmezler. Bu arada doktor Evren'in odası Sadakatsiz Asya'nın odasıymış onu da arada öğrenmiş oldum. Yazının kısası dizi dört dörtlüktü. Bu kadar dram ve olumsuz hikayelerin anlatıldığı sezona ilaç gibi geldi ve tüm dizilerin içinde çiçek gibi açtı. Yayın hayatı uzun ve reytingleri bol olur inşallah. Ben yeni dizimi buldum ve size şiddetle öneririm. Sımsıcak bir hikaye izlemek istiyorsanız bu diziyi asla kaçırmayın.
Dipnot:
Dizi, Kore yapım Doctor Cha dizisinden uyarlamadır. 

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

BAHAR
Tür: Melodram, Romantik, Komedi, Tıbbi
Yönetmen: Neslihan Yeşilyurt
Senaryo: Jung Yeo-rang (Doctor Cha,닥터 차정숙)
Senaryo Uyarlama: Ayça Üzüm
Yapımcı: Fatih Aksoy, Faruk Bayhan
Yapım: MF Yapım
Yapım Yılı: 2024
Yayın Günü: Salı
Yayın Kanalı: Show TV
Başlangıç Tarihi: 13 Şubat 2024
Konu:
Bahar (Demet Evgar), ölümle karşı karşıya geldiğinde dışarıdan ‘kusursuz' görünen ailesinin özellikle de eşi Timur’un (Mehmet Yılmaz Ak) başka bir yüzüyle karşılaşacak. Bahar’ın ani hastalığı ile ailedeki tüm dinamikler değişecek. Bu süreçte Evren (Buğra Gülsoy), her anlamda Timur’un rakibi olacak. Bahar’ın hayatını yeniden inşa etmesi ise çoğu zaman trajikomik hikayelerle izleyiciye umut aşılayacak.
Oyuncular:  
Demet Evgar
Buğra Gülsoy
Mehmet Yılmaz Ak
Ecem Özkaya
Füsun Demirel
Elit Andaç Çam
Demirhan Demircioğlu
Nil Sude Albayrak
Sena Kalıp
Alisa Sezen Sever
Hatice Aslan

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. İzlediğim en iyi uyarlama dizisi :)

    YanıtlaSil
  2. Çok güzeldi bence de. Uzun süredir bizim dizilerden yeni bölümünü heyecanla beklediğim bir dizi yoktu. Tvye renk getirdiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katılıyorum, izlerken çok eğleniyorum. :)

      Sil
  3. Hiç ailecek oturup bir dizi izlediğimizi hatırlamıyorum hepimizin zevkleri o kadar farklı ki :) Bahara bayıldım dizileri aynı gün izleyemediğimden youtube da bir çırpıda 3-4 bölüm ard arda izleyi verdim tam da görmek istediğim bir kadın Bahar, Baharlar çoğalsın ve çiçekler açsın

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne güzel yorum yapmışsın üstüne yazacak başka bir şey yok. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)