Senden Önce (Dizi)

Dizinin fragmanlarını izleyince diyorsun ki -''Yine mi iki kadın bir adam hikayesi''... Fakat ilk bölümünü izleyince diyorsun ki -''Bu nasıl bir ters köşe?'' Spoiler vermek istemiyorum ama metresli bir dizi gibi görünse de metresli bir dizi değil bundan emin olun. Sonrası nasıl işlenir bilmiyorum ama hiç bir şey göründüğü gibi çıkmıyor.

Alp Navruz'u ilk defa bir karakterinde nasıl işleneceğini kestiremedim. Her karakteri az çok nasıl işlenecek belli oluyordu ama Hakan karakteri muallakta kalmış bir karakter hissi verdi bana. İyi biri mi kötü biri mi gerçekten eşine aşık biri mi emin olamadım. Bir sonraki karakterini tahmin edemediğim için de net bir karakter olduğunu düşünmüyorum. nasıl ilerleyecek bu karakter hiç bilmiyorum. Bu yüzden en merak ettiğim karakter oldu.

Sinem Ünsal ters köşe yapan bir kraktere hayat veriyor. Anladığım kadarıyla çok fazla evlilik yapmış biri. Fakat sonunda aşık olmuş ve bununla mücadele edecek bir karakter hissi verdi bana. Hakan karakterinin aksine Merve bana çok net geldi. Artık yaptığı şeyden bıkmış gönlü yorgun kalbi kırgın bir karakter. Geçmişin acımasızlığı var üstüne gibi duruyor. Yemek yememesi ve bölüm boyunca sürekli yemek yemesi gerektiği söylenmesi de gözümden kaçmadı.

Nilperi Şahinkaya tam bir yılan. İnşallah ilerde Hakan karakterine aşık yapma gibi bir gaflette bulunmaz bizim senaristler. Keza orijinalinin kilit karakteri Sahra karakteriymiş. Tüm hikaye Sahra'nın elinde... Eğer aksiyon olsun izleyiciyi çekelim diye Hakan'a aşık edilirse tüm ters köşeler ve dizinin tüm değişik işlenmesi bozulur tamamen klişeye döner.

Yukarıda da yazmıştım tekrar belirteyim dizi metres konulu bir dizi değil iki kadın bir adam için mücadele etmiyor. Tam tersi bir kadın ve bir adam bir kadın için mücadele ediyorlar. Bu dizide anladığım kadarıyla iki kadının hikayesini izleyeceğiz adam bir arka planda kalacak. Dizinin orijinalini bilen Lübnanlı izleyiciden dizi için spoiler aldım ama burada paylaşamayacağım. Sadece dizi orijinale uygun giderse metres konulu olmayacak bunu bilin yeter. Bölüm boyunca iki kadının bir adam için mücadelesini gördüm ta ki o son sahneye kadar.

Dizi ikinci bölüm itibarıyla başlamış olacak. İlk bölüm için plot bölüm ya da ana hikayenin önizlemesi diyebiliriz aslında. Ben dizide kullanılan kıyafetleri çok beğendim yalnız mekanı çok sevemedim. Neredeyse tüm bölüm otelde geçti. Tek mekanda geçmesi diğer mekanların kısa kısa gösterilmesini sevmedim. Müzikleri güzeldi ve sahneleri destekliyordu teknik kısımda da çekim rengini sevmedim bazı sahnelerde koyu bazı sahnelerde parlaktı. Repliklerde günlük konuşmalar fazlaydı anlamlı cümleler yoktu dümdüzdü. Diyalog kısmını sevmesemde işlenişi, kurgusu ve hikayesi hoşuma gitti. Dizinin yolu açık olsun severek izledim. Eğer değişik işler arıyorsanız bu diziye şans verin.
Dipnot:
Dizi, Lübnan yapım Till Death (Lel Maout) dizisinden uyarlamadır.

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

SENDEN ÖNCE
Tür: Dram, Entrika, Romantik
Yönetmen: Feride Kaytan
Senaryo: Nadine Jaber (Till Death, Lel Maout)
Senaryo Uyarlama: Başak Angigün
Yapımcı: Gökhan Yıldız
Yapım: D Media
Yapım Yılı: 2024
Yayın Günü: Salı
Yayın Kanalı: Kanal D
Başlangıç Tarihi: 13 Şubat 2024
Konu:
Hakan Dağıstan, ülkenin en önemli inşaat şirketlerinden birinin sahibidir. 6 ay önce evlendiği karısı Merve’yle bir süredir problemler yaşamaktadır. İlk zamanlar tanıdığı, sevdiği kadın değildir artık Merve. Tam da bu süreçte tanışır Sahra’yla Hakan... Karısı ne denli uzak ve ilgisizse, Sahra o denli alakadar ve ısrarcıdır.
Merve ve Hakan ikilisi hayatlarına Sahra girdikten sonra birbirlerine olan sevgileri, sırları ve sadakatiyle sınanacaktır. Ama aşkın sınavı diğerlerinden farklıdır; bilen değil, yanan kazanır.
Bilindik bir kıssa vardır; dostluk ve aşk yolda karşılaşır ve “senden kalanları temizlemek benim işim” der dostluk aşka. Fakat bu hikayede durum farklıdır. Merve, dostlukla kirlettiği geçmişini, aşkla temize çekmeye çalışacaktır.
Oyuncular:
Alp Navruz
Sinem Ünsal
Nilperi Şahinkaya
Tansel Öngel
Uğur Uzunel
Uğur Biçer
Altan Erkekli
Timur Ölkebaş
Nalan Kuruçim
Işıl Dayıoğlu
Lidya Atlik
Taha Ünal
Elif Baysal
Ahmet Fuat Onan

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Fragmanı izlediğimde tam da öyle düşündüğüm için hiç bakmadım diziye. Şimdi merak uyandırdı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yanlış reklam yapıldı, dizinin ömrü uzun olmadı... Çok üzücü. :(

      Sil
  2. Çok az bir göz attım diziye ama Bahar dizisini izlediğimden devam etmedim.

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)