Bir Sevdadır (Dizi)

Ortilerin kaçıncı bölümde yarım bırakacağı merak edilen bir dizi daha başladı. Ben 20'li bölümlerde filan bırakırlar diye düşünüyorum yine de arttıran varsa yazabilir. Şaka bir yana her dizilerinde dilediğim dilekle yazıma başlamak istiyorum. İnşallah senaristler finaline kadar diziyi yazarlar.

Feyyaz Şerifoğlu karakter için uygun olduğunu düşündüm hem fit hemde fiziksel olarak futbolcuya benziyor. İlk bölümde karakteri ile de bütünleşmişti ben performansını çok beğendim. Yalnız sinirli olduğu sahnelerde rol yaptığı belli oluyordu tek bu kısımdan hoşlanmadım. Mesela bir önceki karakterinde sinirli olduğu ya da strese girdiği sahnelerde daha doğaldı. Belki ilk bölüm olduğu için böyle olmuştur ilerleyen bölümlerde daha iyi anlarız.

Sude Zülal Güler'i bir kesmin aksine ben çok beğeniyorum. Hem oyunu güzel hem kendi güzel. Başka bir dizide başka bir karakterin yerine geldi diye sevilmemesi bana çocukça geliyor. Sanki o dizinin yapımcısı Sude'ydi de o lisesi karakteri çıkarıp Sude kendisi gelmiş gibi bir havada insanlar. Farklı ve değişik kafalar yaşıyor bazı insanlar. Neyse diziye dönersek Feyyaz ile yakışmışlardı kimyaları uygundu ve enerjileri tutmuştu. Ben performansını ilk bölümde beğendim. Yeşil'in yaşadıkları ve küçük yaşta anne olması biraz üzdü.

Ekin Mert Daymaz ilk defa çok ters bir karakterle ve ikinci adam olarak karşımıza çıktı. Bazen yan rolde olmak işe yarıyor. Başrolde eğer bir dikiş tutmuyorsa izleyici keşfedemiyorsa yan rolde olmak avantajlı olabiliyor. Bunu en iyi Yusuf Çim'de yaşadık. Yusuf Çim şu an oyunculuğu çok övülen bir oyuncu haline geldi. Eğer başrol ısrarında devam etseydi yaz erkeği denilen o kalıpla birlikte yaz dizilerinde kariyerini heba edecekti. Fakat o taşın altına elini koydu ve dram dizilerinin yan karakteri olarak öyle bir giriş yaptı ki bu gün herhangi ciddi dram bir dizide başrol olacak kıvama geldi. Bu yüzden Ekin'in de oyunculuğunu çok iyi gösterebilmesi için bu dizi şansı olmuş. İlk bölümde gördüğüm kadarıyla çok iyi değerlendirdiğini düşünüyorum. Ben çok beğendim oyununu, yalnız karşı tarafta olması biraz nefret edeceğimiz hissi verdi bana.

Doğukan Polat'tan nefret ettim bu dizide. Kötü adam olmak yakışmış ama bu biraz tiksindirici bir kötü adam. Keşke ilk bölümde ölseymiş spoiler vermek istemiyorum ama mikrop bir karakter. Doğukan çok iyi bir oyucu bu yüzden dizi boyunca benden hakaret ve beddua alacak bir karakter.

Açıkçası ben arsız bir izleyiciyim gururumla diziyi ilk bölümde bırakmak yerine direk olarak diziye devam etmek istiyorum. Her seferinde diyorum ki yine bırakacaklar senaryo berbat olacak başlama izleme ama kalemlerini seviyorum bu da beni arsız bir izleyici yapıyor. Dizinin ilk bölümü öyle bir ters köşe ile bitti ki ikinci bölüme hızla başlamak istedim. Yeşil'in zorda kalması zorda kaldığı için hiç hakkı yokken yalanlar uydurması ve hiç alakası olmadığı halde bir eve zorla girmeye çalışması ilgi çekici geldi. Replikleri çok güzeldi, ilk bölümün kurgu hikayesi güzeldi. İlk bölümde tek beğenmediğim maç kısımlarıydı. Müzikleri güçlüydü, her sahneyi destekliyordu doğu ve kuzeyi güzel harmanlamışlardı.

Herkes dizi için Sen Anlat Karadeniz dizisini yeniden yazmış deselerde ben kabul etmiyorum. Kemik olarak bakarsak Benim için Üzülme dizisi daha uygun olur. O dizide Artvinli bir aile ve Kars'lı bir aile arasında geçiyordu ve ilk bölümde evin oğlunun vefatı ile başlıyordu. Siz ne düşünürsünüz bilmem ama Sen Anlat Karadeniz ile uzaktan yakından alakası yok. Tertemiz, yepyeni bir konu çıkarmışlar ortaya diye düşünüyorum.

Dizinin jeneriğini sevdim müziği de güzeldi. Teknik açıdan baktığımda dizide kullanılan kıyafetleri sevmedim çekimi, açılar, seçilen mekanlar ve çekim rengi çok güzeldi. Yani genel olarak baktğımda tek maç sahneleri ve kıyafetleri sevmemiş oluyorum. Umarım reytingleri yükselir ve senaritler tekrar izleyiciye güven sağlayabilir. Bence güzel bir dizi yolu, başarısı uzun ve bol olsun. Vaktiniz varsa deneyin bence seversiniz.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
BİR SEVDADIR 
Tür: Dram, Aile, Romantik, Suç
Yönetmen: Günay Günaydın
Senaryo: Ayşe Ferda Eryılmaz, Nehir Erdem
Yapımcı: Mehmet Bozdağ
Yapım: Bozdağ Film
Yapım Yılı: 2024
Yayın Günü: Çarşamba
Yayın Kanalı: TRT1
Başlangıç Tarihi: 31 Ocak 2024
Konu:
Çocuklarının geleceği için planlar yapan Yeşil’in yolu ünlü futbolcu Yasin Bıçakçı ile kesişir. Oysa yıllardır tasarladığı planı uygulamaya çalışan Yeşil için hayatın başka planları vardır...
Oyuncular:
Feyyaz Şerifoğlu
Sude Zülal Güler
Ekin Mert Daymaz
Ahmet Yenilmez
Doğukan Polat
Sinan Tuzcu
Sinem Uslu
Ekin Aksoy
Yağmur Başkur
Muhammed Cangören
Seray Gözler

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Geçen gün tekrarına denk geldim izledim, beğendim. Güzel başladı ama dediğin gibi sen anlat karadeniz dizisiyle alakası yok.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmene sevindim bene çok beğendim ve izlemeye devam ediyorum. :)

      Sil
  2. Dizinin afişlerine denk geldim ama nedense hiç çekmedi beni. TVde denk gelirsem izlerim belki :))

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)