İnci Taneleri (Dizi)

Beni fragmanları ile anlatılan hikayenin bambaşka olması ile ters köşe yapan İnci Taneleri'ni yazmazsam olmazdı. Bana göre etkileyici bir başlangıç yaptı. Zaten günün sonunda da günün reytinglerde birincisi oldu. Evet güzel reklamı yapıldı ama izleyici beğenmese dizinin ilk yarım saatinde kaçar giderdi. Fakat sonuna kadar izlenmiş ki bu durum reytinglere yansımış oldu.

Yılmaz Erdoğan Azem karakterini çok güzel yazmıştı. Fedakar bir baba olmasının yanı sıra kişiliği, kültürlü olması da etkileyici bir karakter olmasını sağlamıştı. Ben Azem'i çok sevdim. Krizleri iyi yönetebilmesi ve her ortama ayak uydurması hoşuma gitti. Asla benim olmayacağım o karakteri izlemek güzeldi. Keza ben uyumsuz bir insanımdır.

Hazar Ergüçlü'nün performansını sevdim. İlk defa bir karakteri ile adından söz ettirdi. Bence bu karakteri Hazar'dan başkası da oynayamazdı. Çünkü Dilber hem saf hemde alık bir karakter. Gözü açılmış, feleğin çemberinden geçmiş ama saflığını kaybetmemiş bir karakter. Dans sahnelerinin de üstesinden kalkmasıyla eleştirecek bir şey bırakmamıştı. Ben beğendim.

Selma Ergeç ile Yılmaz Erdoğan'ın sahnelerini daha çok beğendim. Yani Hazar ile Yılmaz Erdoğan mı yoksa Selma ile Yılmaz Erdoğan mı diye sorulsa düşünmeden Selma ve Yılmaz sahneleri derdim. Hem çok nahif yazılmıştı hemde birbirlerini bakışları yaklaşımı çok sıcak geldi. Ayrıca hikayesi de daha ilgimi çekti. Zengin ama mutsuz, mutsuz ve kızına karşı sevgisiz bir karakter. Bunun yanında üç kardeşler ve anlaşamıyorlar. Her kardeşin başka bir hikayesi var gibi duruyor. Keşke Azem'in kızı çıksa.

Güven Kıraç'ı dizide görmekten büyük mutluluk duydum. Ses tonuna bayılıyorum Güven beyin Yılmaz Erdoğan ile sahneleri resmen devleşmşti. Hele birde Yasemin Baştan'da katılınca gözlerim ışıl ışıl oldu. Bence bu üçlünün sahneleri çoğaltılmalı. Çünkü üç usta bir sahnede oldunca dizi tadından izlenmiyor ve sahneler çok lezzetli oluyor.

Dizinin tüm kadrosu özenle seçildiği için hepsini tek tek yazmak isterdim ama yazı çok uzayacak. Kısacası çocuk oyuncudan genç oyuncuya, büyük oyuncuya kadar hepsi çok iyiydi. İlk bölümde sahnesi olan tüm oyuncular karakterleri ile bütünleşmişlerdi.

Genel olarak izleyici bayıldı, eleştirenlerde izlemeden ön yargılı oldukları için eleştiri yaptılar. Özellikle Hazar konusunda çok eleştiri vardı. Sadece ilk bölümü göre fazla edebi olduğu için ağır olduğunu düşünmüşlerdi. Açıkçası dizi benden tam not aldı. Başlangıç için ağır diyenler bence ağır dizi görmemiş. Dizi tüm türleri tek bölümde gösterdi polisiye, aksiyon, romantik, aile, dram, melodram, komedi daha ne olsun? Bana bu eleştiri fazlaca abartılı geldi. Zaten fragmanları kasvetliydi melodram ağırlıklı bir türün olduğu belliydi. Bunu bile bile ağırdı denilmesi bana boş bir eleştiri gibi geldi. Bölümün replikleri çok doluydu resmen bir kitabı açtı ve okudu izleyici. Bir tane bile boş, günlük konuşma şeklinde diyalog yoktu.

Yılmaz Erdoğan, Azem karakterini Türkçe öğretmeni olarak yazdığı için karakter günlük konuşma yapan karşısındaki karaktere edebi, altı çizilir sözlerle cevap veriyordu. Haliye günlük konuşmalar bile kitap okuyor şeklinde olmuştu. Hikaye ve işleyiş çok güzeldi. İlk bölümde konuyu uzatmadan kasmadan izleyiciye aktarmışlardı. Bir izleyici olarak beni yormadı.

İlk bölümde bellirli oyunculara sahne yazılmıştı. Fragmana göre kalan kadrosu ise ikinci bölümde çıkıyor. Kısacası Yılmaz Erdoğan hünerlerini ikinci bölüme saklamış diyebiliriz. Dizinin jenerik kısmını sevdim yalnız jenerik müziği fazla kaygılı olmuş, biraz hareketli ya da gerilimli olabilirdi diye düşünüyorum. İlk bölüm çekimi film gibi olmuştu bir Yılmaz Erdoğan filmi izliyor hissi verdi bana. Yönetmen Şenol Sönmez'i ve ekibini tebrik ederim hikayeyi çok güzel betimlemişlerdi. Görüntü yönetmeni Cengiz Fazlıoğlu'nu ayrıca tebrik ederim müthiş açılar çıkarmıştı. Yazının kısası diziye bayıldım. Kesinlikle izlemelisiniz.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

İNCİ TANELERİ
Tür: Dram
Yönetmen: Şenol Sönmez
Senaryo: Yılmaz Erdoğan
Yapımcı: Necati Akpınar
Yapım: BKM
Yapım Yılı: 2024
Yayın Günü: Perşembe
Yayın Kanalı: Kanal D
Başlangıç Tarihi: 25 Ocak 2024
Konu:
Azem Yücedağ (Yılmaz Erdoğan) adlı bir Edebiyat öğretmeni, karısını öldürmekle suçlanıp cezaevine girmiştir. Azem cezasını çektikten sonra bir otel'de Dilber (Hazar Ergüçlü) adlı bir pavyon şarkıcısı ile tanışır. Azem'in ise tek isteği tekrar ailesine kavuşmaktır.
Oyuncular:
Yılmaz Erdoğan
Hazar Ergüçlü
Selma Ergeç
Kubilay Aka
Güven Kıraç
Yasemin Baştan

Yorum Gönder

2 Yorumlar

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)