Kopuk (Dizi)

Herkes beğendim, güzel filan dedi ama tek başına kalmışçasına ben beğenmedim. Fakat neden beğenmedim önemli kısım o. Çünkü bu diziden çok fazla yapıldı ve işleyiş olarak bir sonraki sahneyi tahmin edebiliyordun. Ben sonuna kadar bekledim belki ters köşe olur dedim ama maalesef bölüm finaline kadar tahmin ettim. Bu da benim heyecanlanmama sebep olmadı. Bu diziyi gerçekten beklemiştim htta tüm oyuncu kadrosunu beğendiğim için belkide bu güne izlediğim diziyi bırakırım diye düşünüyordum ama kopuk gerçekten kopuk olmuştu.

Kaan Yıldırım karakteri ile bütünleşmemişti. İyi bir oyuncu evet ama bu karakterde sevemedim ve olduramadım. Kaldı ki karşısında iki güzel oynayan kadın oyuncu varken bana his veremedi. Ben Seray Kaya ile daha çok yakıştırdım bana göre enerjileri tutmuştu. Biran Damla ile görülmez bir duvar var hissi yaratmıştı daha mesafeli bir beden dilleri ve bakışları vardı. Performansı güzel ama karakter için uygun mu bilmiyorum.

Seray Kaya ikidir pasif kadını oynuyor bu hoşuma gitmiyor. Bir önceki karakterin aynısı hissini verdi bana. Seray'dan daha ters köşe belki Şirin gibi bir karakter bekliyordum. Fakat Elif Kara'yı gördüm. Hayran olacak derecede sevdiğim için benim gözüme batmadı ama izleyici tekrar aynı karakter mi diyebilir.

Biran Damla Yılmaz'da da Seray gibi bir his oluşturdu bende. Kumru Yıldırım farklı bir hayat yaşıyormuş hissinden hoşlanmadım. Belki konuk olduğu dizideki gibi bir karakterle dönebilirdi diye düşünüyorum. Biran'a eminim çok fazla teklif geliyordur hem popüler hem iyi oyuncu hem hayranları fazla bu yüzden seçim yelpazesinin daha geniş olduğunu düşünüyorum. Bunun haricinde performansı iyiydi.

Sarp Akkaya yine yan rolde. Artık bu adamın gerçek bir başrol oynama zamanı gelmedi mi? Evet her zaman önemli rollerde oynuyor adından söz ettiriyor muhakkak karakterleri akılda kalıcı oluyor ama gerçek bir başrol olarak, esas adam olarak görmek isterdim. Dizide en ilgi çekici karakter Esat Avkıran'dı. Kötü gibi gözükse de bence bir hikayesi var ve o hikaye üzerinden böyle kötülük yaparak mücadele ediyor.

Edip Tepeli'de Sarp Akkaya gibi tiyarto kökenli bir oyuncumuz. Karakterine yine kendinden çok şey katmış belliydi. İlk bölümde gerçekten başarılı buldum. Gerek peltek konuşmasıyla, gerek beden diliyle çok iyi iş çıkarmıştı.

Çok aynı diziden yapıldığı için sevemediğimi yazmıştım. Diziye devam eder miyim bilemiyorum ama muhakkak ilk üç bölümüne şans vereceğim. Geçişlerde kopukluklar vardı bir konu anlatılırken hop başka konuya geçiyordu. Replikleri genelde günlük konuşma üzerine yazılmıştı, hikaye bilindik olsa da işleyişi tahmin edilse de beni sıkmadı. Bana göre hareketli bir bölümdü. Oyuncular bireysel olarak güzel performans sergilemişler beğendim. Seçilen mekanlar dizinin ruhuna ve enerjisine uygundu. Keza kıyafetlerde güzel seçilmişti. Yalnız bir iki sahnesi bana mantıksız hatta gereksiz geldi. Mesela çantasının çalındığı sahne ve devamı, İpek'in cenazeye gelip o kadar kişi içinde alandan uzaklaşmadan Ferhan karakterini durdurması gibi. Yalnız çok göze batmıyordu ve ilk bölümün günahı olmaz. Ses, çekim, müzikler çok güzeldi. Teknik olarak hiç bir sıkıntısı yoktu. Tek sorun bence başrol erkek seçimi ve senaryonun fazla klişe olması olabilir. Dizinin yolu açık reytingi bol olsun inşallah ilerleyen bölümlerde toparlar ve en azından ters köşeler izleyebiliriz. Sosyal medyada dizi sevildi, vaktiniz varsa şans verin belki sizde seversiniz.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
KOPUK 
Tür: Dram, Romantik, Polisiye, Aile
Yönetmen: Koray Kerimoğlu
Senaryo: Deniz Karaoğlu, Fuat Mete, Özden Selim Karadana
Yapımcı: Fatih Aksoy
Yapım: MEDYAPIM
Yapım Yılı: 2024
Yayın Günü: Cumartesi
Yayın Kanalı: FOX
Başlangıç Tarihi: 27 Ocak 2024
Konu:
Zenginden çalıp fakire vermek… Hala bir halk kahramanlığı hikayesi mi yoksa hepimizin- en fakirimizin bile kahramanı artık paranın ta kendisi mi?
Ferhan rüşvetçilerin, dolandırıcıların, hak edilmeden yapılan vurgunlarla zengin olan insanların parasını çalar ve bu parayla mahallesindeki yoksul gençlere el uzatır, onları okutup ailelerine yardım eder. Hiç beklenmedik bir ölüm onun bütün yaşamını sarsacaktır. Bu olay onu sadece idealleriyle değil aşkıyla da sınayacak, bu sınavı vermenin yollarını arayacaktır. Haksızlıklarla yalnızca Ferhan olarak savaşamayacağını anlayınca, Orhan kimliğine bürünür. Böylece Ferhan mahallesinde sevdiği ancak uzak durması gerektiği Müjde’nin babası ile mücadele ederken, avukat Orhan’ın da yolu mahalleyi ele geçirmeye çalışan ailenin varisi İpek ile kesişir.
Hiçbir iyiliğin cezasız kalmadığı bir dünyada oyunu tersine çevirmek hala mümkün…
Oyuncular:
Kaan Yıldırım
Seray Kaya
Biran Damla Yılmaz
Sarp Akkaya
Beren Gökyıldız
Edip Tepeli
Engin Alkan
Kadir Çermik
Melisa Doğu
Sahra Şaş
Mustafa Açılan
Evliya Aykan
Merve Çağıran
Cem Söküt
Atakan Yarımdünya
Güneş Hayat

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Tutmayacak bir dizi daha, bir kere c.tesi izlenmez ,onca iddialı dizi arasında zor,final yapar.

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)