Yaz Sezonu İzlediğim Türk Dizileri (2020)

Ağustos sonu ve eylül o kadar yoğun, yorgun ve huzursuz geçiyor ki benim için bu postu yazmadığımı bu gün fark ettim. Oysa sezon başlamadan yazmam lazımdı. Neyse ki geç olsun ama güç olmasın.

Yaz sezonu başlayacak mı başlamayacak mı bilmiyorduk. Pandemi nedeniyle sezon yarım kalınca başlamaz gözüyle bakılmıştı. Fakat sektör çalışmalı diye düşünülmüş olunmalı ki kanallar yaz dizisi yayınladılar. Tüm kanallarda yaz dizileri olarak beş adet başladı. Haliyle bu beş diziyi de takip ettim.
Çünkü pandemi devam ediyor evdeydim ve yapılacak başka bir şey yoktu.


Bu diziler nelermiş ne düşünmüşüm bir bakalım.

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

Pazartesi:
Gençliğim Eyvah
Yaz döneminin ilk başlayan dizisi Gençliğim Eyvah oldu. Dizikolik bir insan olarak yazabilirim ki resmen nimet bulmuş kadar sevindim. Yanlış anlamayın elbette eski Türk filmlerini severek izledim ama izleyici olarak bir dizi görmek takip etmek istedim. Bu dizide o yüzden nimet gibi geldi. Açıkçası bana göre dizi çok sevimli ve komik başladı. Sıcacık bir aile hikayesi olmasının yanı sıra komik sahneleriyle beni benden aldı. O yüzden severek takip ettim. Şu an sezon dizileri başladığı için bakamıyorum ama hafta sonu tekrarı verilirse takip etmeyi planlıyorum.

Salı:
Salı gününe dizi yoktu. Televizyonda hangi film varsa onu izledim.

Çarşamba:
Sen Çal Kapımı
Yaz sezonunun tek benimsediğim dizisi Sen Çal Kapımı oldu. Anlatılmaz izlenmesi gereken bir dizi yazsam yanlış olmaz. Gerek Kerem'in gerek Hande'nin uyumu ,oyunculukları muhteşem. Kaç bölüm olmasına rağmen hala aynı performansta olmaları ve dizinin düşmemesi hoşuma gidiyor. İnşallah bu şekilde devam eder.

Perşembe:
Çatı Katı Aşk
Çatı Katı Aşk ilk üç bölümden sonra bana sinir krizi geçirten tek yaz dizisi. O kadar erken bozuldu ki senaryo çok izleyemeden bıraktım. Oysa güzel olacak hissi vermişti bana. Ayşen karakteri çok gereksiz ve saçma bir karakter. Ateş gururlu başladı gurursuz bir karakter oldu. Bence şu an diziyi Yasemin ve Demir karakteri götürüyor. Yeni sezonda diziler çok güçlü, karşılarında ne kadar dayanabilir bilmiyorum ama artık düzelmezse benim gibi çok izleyicisini kaybedecek gibi.

Cuma:
Bay Yanlış
Bay Yanlış dizisi ile yeniden Can Yaman'ı sevebilir miyim diye başladım ve ısındım da ama Can Yaman'ın oyunculuğu değil de vücudu ile diziyi götürmesi çok üzücü. Bu kadar yetenekli bir oyuncu olup kendini geliştirmeyi bilip sadece vücudunun ön planda olması kariyeri için çok kötü oluyor. Sonuçta kaç yıl daha yüzü ya da vücudu ön planda olabilir ki? İnşallah şu üstü çıplak sahneleri ret eder ve karşı çıkar kendine yazık etmez. Şuan diziyi severek izliyorum. Özge Gürel ve yardımcı oyuncuların oyunları ön plana çıktığı için onlar diziyi taşıyor gibi görünüyor. (Türk izleyici için) İnşallah bir gün Can Yaman'ın sahnelerini de konuşmak nasip olur bize.

Cumartesi:
Kalk Gidelim
Kalk Gidelim diğer sezon dizilerine göre bir farklılık yaptı ve sezonu bitirmek yerine Kalk Gidelim Evde gibi bir proje hazırladı ve hiç ara vermeden devam etti. Zaten kaldıkları yer yazlık olunca galiba tatile ihtiyaç duymadı ekip. 2017'den bu yana resmen diziyi hatim ettim. Hem sezon içinde izliyorum hemde her yaz dizinin ilk bölümünden günlük dizi gibi başlatıyorlar izliyorum. Şimdiye kadar hiç sıkıcı olmaması ve yıllardır istikrarlı bir şekilde devam etmesi çok güzel. ALLAH Arka Sokaklar ömrü versin bu diziye.

Pazar:
Tövbeler Olsun
Güldürürken düşündüren bir aile dizisi ekranlara gelmeye başladı. Aslında Ağustos ayının başında başladığı için ve bu yıl pandemi olduğu için sezon dizisi bile sayabiliriz bu diziyi. Açıkçası dizi için şu an nötr bir düşüncedeyim. Çünkü tam olarak sevebildim mi bilemiyorum. Oyuncuları çok iyi, çokta güzel gidiyor ama sanki bir şeyler eksikmiş gibi gelmeye başladı. Bakalım nasıl devam edecek, uzun ömürlü mü olacak...


Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Ben cumaya kırmızı odayı koydum çok etkileyici bir dizi olmuş oda

    YanıtlaSil
  2. Bu sene bir sürü yeni dizi çıktı.Bir kısmı baya başarılı yapımlar gibi duruyor😊

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)