Sen Çal Kapımı (Dizi)

Uzun zamandır merakla beklediğim dizi sonunda başladı. Daha başlamadan Hande ve Kerem'in enerjisi beni heyecanlandırmıştı. Bu yüzden ilk bölümde nasıl olacak, Hande'nin oyunculuğu nasıl olacak, Kerem'in aksanı diziye uyacak mı çok meraktaydım. Neyse ki beklediğimin üstünde bir ilk bölüm çıktı. Şahsen ben çok eğlendim ve sevdim.

Kerem Bürsin ve Hande Erçel'i bir yazacağım. Bu ikisi nasıl yazsam bilemiyorum ama yan yana gelince nefes kesen bir çift olmuşlar. Daha dizi başlamadan bir yayın açmışlardı orada o elektriği hissetmiştim. Bu elektrik dizide de var. Sırf bu ikisi için dizinin tutulmasını ve herkesin izlemesini izliyorum. Herhalde son yıllarda yaz dizileri içerisinde doğru çift olmuş nadir çiftlerden olmuşlar. Açıkçası bu iş oyunculuklarını filan geçmiş. Tamamen ikisinin sahnesinde bakışlar, mimikler, beden dili ben buradayım diyor. Kerem'in oyunculuğu zaten iyi ama Hande de tamamen kendini geliştirmiş. Ufacık minicik sorunlar olsa da geliştiğini görmek beni mutlu etti. Ayrıca Kerem'in aksanının azalmasına daha çok sevindim. Çünkü konuşurken çok takılıyor ve seri değildi. Ne yaptı bilmiyorum ama aksanını aşmasına çok sevindim.

İsmail Ege Şaşmaz'ı dizide görmek beni hayli heyecanlandırdı. Çünkü biliyorsunuz ki Kerem'in ilk Türk dizisi ve İsmail'in ilk dizisinde birlikte oynamışlardı ve çok sevilmişlerdi. Orada arkadaşlardı, bu dizide düşmanlar. İsmail iyi bir oyuncu, bence böyle bir karakterinde altından kalkacaktır. Kötü İsmail'i izlemek için sabırsızlanıyorum.

Neslihan Yeldan dizi de Kerem'in annesi rolünde. O kadar güzel bir kadın ki anne karakterini hiç yakıştıramadım. Yani bir tuhaf oldum Serkan anne deyince. Sanki hep böyle genç kadın karakterlerinde oynayacak gibi hissediyordum. Yalnız yadırgasam da ustalığını dizide gösterecektir. Günlü isterdi ki Serkan'ın ablası ya da teyzesi olsun ama olmadı annesi olmuş. Eh bize de artık keyifle izlemek düşer.

Bige Önal ilk bölümde çok yoktu. Fakat olduğu sahnelerinde bile asaletini konuşturdu. Çok iyi bir oyuncu olmasına rağmen değerinin bilinmediğini düşünüyorum. Umarım bu dizi uzun sürer ve artık değeri bilinir ve inşallah ara bozan ikinci kadın değildir.

Melisa Döngel, Elçin Afacan ve Sitare Akbaş, Hande Erçel'in kankaları karakterinde oynuyor. Bu üçlü hatta dörtlü muhteşem olmuş. Kim seçtiyse on numara beş yıldız bir kız grubu kurmuşlar. Melisa, Elçin ve Sitare çok güzel oyuncular üçünü de çok beğeniyorum. Özellikle Elçin favorim. Bu dizi de gördüğüme çok sevindim.

Evrim Doğan Eda'nın halası rolünde. Bu da Hande ile Evrim'in sahnelerinin çok olacağı anlamına geliyor. Bu beni biraz sevindirdi. Çünkü Evrim'in oyunculuğu çok tatlı. İncelik sesi ve mimikleri hoşuma gidiyor. İlk bölüme göre küçük sahneleri olmasına rağmen şimdiden çok sevdim.

Çağrı Çıtanak, Bige'nin nişanlısı rolünde. Hangi karakterde olursa olsun o karakteri güzel oynuyor. Dizinin ilk bölümünde oynadığı karakter beni güldürdü. Performansı ilk bölüme göre doğal ve güzeldi. Umarım karakteri bozmazlar.

Anıl İlter'in de ilk bölümünde çok sahnesi yoktu. Fakat çok komik bir karakter olacağını düşündürdü. Biraz çatlak yazılırsa daha güzel bir karakter olacağını düşündüm. İlk bölümde yerinde bir oyunculuğu vardı. İnşallah çok fazla sahnesini görürüz.

Dizinin ilk bölüm yönetmeni Yusuf Pirhasan, sonra Altan Dönmez yönetmenliği devralacak şeklinde haberler okumuştum. Benim yazılarımı takip ediyorsanız iki yönetmeni de çok sevdiğimi bilirsiniz. İlk bölüme bakarsak dizinin tüm çekimini çok sevdim. Yusuf Pirhasan olduğu için her şeyiyle mükemmeldi, tam bir yaz dizisi çekimiydi. dizinin jenerik kısmını çok sevdim. Doğru duyduysam jenerik müziğini de Hande ve Kerem seslendirmişti. Bu yüzden daha tatlı geldi ve dizinin müziklerini de çok sevdim. Açıkçası ilk bölüm işleyişinde yer yer klişeler vardı ama senarist o kadar zekice yazmıştı ki bildiğimiz sahneler bile eğlenceli hale gelmişti. Eğer senarist bu şekilde yazmaya devam ederse birbirinin aynısı olan yaz dizilerinin senaryosunun işleyiş kısmında farklılık yaratır ve dizi sıkmaz. Hatta kış sezonuna sarkar ve dizinin sadık hayranları da olur. Çünkü böyle yaz dizilerinin işleyişi bu şekilde zekice yazılınca kış sezonu da devam edebiliyor. Dizinin yolu açık olsun. Ben çok sevdim ve eğlenceli buldum. Beklediğimden daha iyi çıkması hoşuma gitti. Bu yüzden diziyi gönül rahatlığı ile öneririm. Bence sizde çok seversiniz.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
SEN ÇAL KAPIMI

Tür: Komedi, Romantik
Yönetmen: Yusuf Pirhasan
Senaryo: Ayşe Üner Kutlu
Yapım: MF YAPIM
Yapımcı: Asena Bülbüloğlu
Yapım Yılı: 2020
Yayın Günü: Çarşamba
Yayın Saati: 20.00
Yayın Kanalı: FOXTV
Başlangıç Tarihi: 8 Temmuz 2020
Konu:
Hayatta bütün umutlarını eğitimine bağlayan Eda, yurtdışı eğitim bursunu keserek lise mezunu kalmasına neden olan Serkan Bolat’la karşı karşıya gelir. Serkan Bolat, kendisiyle iki ay nişanlı taklidi yaparsa Eda’ya bursunu geri vermeyi teklif eder. Eda nefret ettiği bu adamın teklifini önce reddetse de koşullar değişince kabul etmek zorunda kalır. Nişanlı taklidi yaparken, Serkan ve Eda , bütün doğru bildiklerini unutturacak, tutkulu, zorlu bir ilişki yaşamaya başlarlar. Çünkü aşk zordur. Ve bu yüzden muhteşemdir.
Oyuncular:
Kerem Bürsin 
Hande Erçel
Neslihan Yeldan
Bige Önal
Evrim Doğan
İsmail Ege Şaşmaz
Anıl İlter
Melisa Döngel
Çağrı Çıtanak
Elçin Afacan
Sitare Akbaş
Başak Gümülcinelioğlu
Alican Aytekin
Sarp Bozkurt
Ahmet Somers
Dorukhan Kenger 
İlkyaz Arslan

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. Ya bu yaz dizilerinin konusu genelde aynı oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynı oluyor ama bazılarının işleyişi farklı olunca eğlenceli oluyor. :)

      Sil
  2. Tanıtımını sıkça görmüştüm😊

    YanıtlaSil
  3. Klasik bir yaz dizisi gibi geldi fragmanlarından, özellikle açıp izlemem sanırım ama denk gelirsem bakabilirim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Klasik evet ama işleyişi çok eğlenceli. :)

      Sil
  4. Valla izledim bende merak edip. Hände erçele ıyi bakamıyorum niyeyse yapmacık geliyor bu dizidede ama yeni başladı. Devamında kararım değişirmi bilemiyorum 🤭❤️

    YanıtlaSil
  5. Güzel bir diziydi ilk bölümden sevdim :)

    YanıtlaSil
  6. Ay sabah akşam bu diziyi veriyor fox bir de bay yanlışı. Repliklerini ezberleyecek hale geldim herhalde :D :D Kerem'i çok sevdiğim için baktım ama gerçekten aşırı klişe topağı bir diziiii ama diğer yaz dizilerinin arasında bana göre en iyisi. Kerem bebeğimin de böyle bir diziyle dönmesi beni biraz üzdü ama yolu bahtı açık reytingi bol olsun :)

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)