Maria ile Mustafa (Dizi)

Sezonun güzel olacağını düşündüğüm dizilerinden biri daha başladı. Dizi güzel ama ben sevemedim. Yanlış anlaşılmasın oyuncusu ve teknik ekibiyle kaliteli bir iş ortaya çıkmış ama ben işleyişini sevemedim. Daha doğrusu aynı dizinin tekrar tekrar çekilmesinden bıktım. Neden bunu yapıyoruz anlamıyorum. Tamam böyle konular çok seviliyor ama oyuncuları değiştirip aynısının yapılması izlerken sıkıyor. Bir sonraki sahneyi tahmin etmek hoşuma gitmiyor. Bu yüzden senaryoyu beğenmedim.

Jessica May inanılmaz derecede sempatik bir oyuncumuz. Türkiye'de doğmamış ve büyümemiş olmasına rağmen güzel bir Türk kadın oyuncu oldu. Yeteneğini zaten ilk dizisinde çok net göstermişti ama bu dizide bir tık daha gelişmiş olması hoşuma gitti. Maira naif bir karaktere benziyor. Büyük ihtimal çileli ve gözünden yaş eksik olmayan bir karakter olacak.

Hilmi Cem İntepe, Mustafa karakteri olarak hayatın sillesini yemiş bir karakterimiz. Her konak dizisinde olduğu gibi sevmediği ve evli olmak zorunda olduğu bir eşi var. Üstüne birde çocuğu var ama spoiler vermeyeyim o iş biraz karışık. Her dizide erkek oyuncuyu kadın oyuncu taşır. Yani dizide kadın oyuncu uyum sağlar ama bu dizide tam tersi olmuş Jessica May'a uyum sağlaması gereken Hilmicem. Şahsi fikrim, çok tatlı olmuşlar. Jessica evli olmasa ikisini yakıştıracağım... O derece sevdim ve çift olarak benimsedim.

Tamer Levent her konak dizisinde olduğu gibi sert, yumruğunu masaya vurunca çevresini korkutan bir babayı oynuyor. Bir çocuğunu kurtarmak isterken iki çocuğunu harcamış bir baba. Sevdim mi hayır. Fakat bir dede olarak çok hoş duruyordu. Usta oyuncu Tamer Levent'in oyunculuğu her zamanki gibi muazzamdı.

Haki Biçici bu tür diziler için yaratılmış bir oyuncu. Bir dizide Haki Biçici varsa o dizide entrika, kan, göz yaşı ve kuyu kazmalar eksik olmaz. İzlerken bazen gerçek hayatında da böyle bir insan mıdır diye düşünmeden edemiyorum. O kadar güzel oynuyor ki gerçek gibi, kendisi gibi.

Ezgi Çelik konak dizilerinin olmazsa olmazı, eşi vefat etmiş, sorunlu, çevresine mutsuzluk saçan, mutlu olanın mutlu olmasından hoşlanmayan, o matem yaşıyorsa herkesin sonsuza dek onunla matem yaşamasını isteyen sivri dilli karakteri. Evin kızı, eşini altı yıl evvel öldürmüşler, intikam ile yanıp tutuşuyor. Bence ilk bölüme göre güzel performans çıkarmış.

Alpay Kemal Atalan dizinin şimdilik kötü karakteri gibi görünüyor. Bir adamı öldürmüş ve olaylar öyle başlamış. Olayın ardından ne çıkacak bilemem ama pişmanlığı var gibi duruyordu. Alpay Kemal iyi bir oyuncu, inşallah kötü bir karakter değildir. Hiç kötü karakterde izlemek istemiyorum.

Ve...
Haldun Boysan'ı rahmetle anıyorum. Usta oyuncu ve seslendirmen olan Haldun Boysan'ı bir kaç gün önce kaybettik. Bir değerimizi daha kaybettiğimiz için üzgünüm.

İlk önce aklıma takılan bir olaydan bahsetmek istiyorum. Nevşehir dizileri ile aşiretin ne alakası var? Daha doğrusu yıllardır bunu çözemiyorum. Köklü bir aile var ama kan davası, berdel ve ya buna benzer konular işleniyor. Bu durumu bir türlü şehir ile bağdaştıramıyorum. İkincisi neden bu tür dizilerde hep esas erkek sevmediği biriyle evli olup bekar bir kıza aşık oluyor... Üçüncüsü neden hep kocasını kaybetmiş sorunlu gelin ve ya görümce oluyor bu evde... Ve neden erkeğin ailesi köklü ve konak sahibi oluyor... Ben hiç köklü bir aileden gelen konak kızının hikayesinin işlendiğini görmedim ya da konak erkeğinin sorunsuz, bekar olduğunu. Bu yüzden de hep aynı diziyi tekrar çekiyorlarmış hissi veriyor. Bunun haricinde yukarıda yazdığım gibi teknik açıdan ve oyuncu açısından kaliteli bir iş çıkarılmış. Senaryoyu sevmesem de yine de ilk bölüme göre işleyişi akıcıydı, bunu sevdim. Keşke biraz farklı olsaydı bir sonraki sahneyi tahmin edemeseydim ama ona da yapılacak yok. Sonuç olarak klişe bir dizi olduğunu bile bile izlemeye başladım. Eğer bu tür konaklı dizileri seviyorsanız bir denemelisiniz, ben ne kadar senaryo açısından beğenmesem de bir kaç bölüm daha şans vermeyi düşünüyorum. 
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
MARİA İLE MUSTAFA
Tür: Dram, Romantik, Aile
Yönetmen: Faruk Teber
Senaryo: Birol Elginöz
Yapım: NTC Medya
Yapımcı: Mehmet Yiğit Alp
Yapım Yılı: 2020
Yayın Günü: Pazar
Yayın Saati: 20.00
Yayın Kanalı: ATV
Başlangıç Tarihi: 6 Eylül 2020
Konu:
Kolombiyalı bir anne ve Kapadokya'lı bir babanın kızı olan Maria Yıldırım, yıllar sonra doğduğu büyülü topraklara geri döner. Bu yolculuk sırasında yörenin en büyük ailelerinden biri olan Candemir Ailesi'nden Mustafa Candemir'le tanışır. Biri kaderinde ne yazılıysa onu, diğeri ise kendi kaderini kendi yazmaya inanan bu iki genç kısa sürede birbirlerine deliler gibi aşık olurlar. Maria, henüz küçük bir kızken terk ettiği "Güzel Atlar Diyarı"nda hayatının aşkını bulduğunu düşünür. Ama onu çok büyük bir sürpriz beklemektedir. Mustafa Candemir, göründüğü kadar özgür bir adam değildir!
Oyuncular:
Jessica May 
Hilmi Cem İntepe 
Tamer Levent 
Haki Biçici 
Ezgi Çelik 
Alpay Kemal Atalan 
Cem Karakaya 
Hülya Gülşen Irmak 
Bulut Genç 
Tuğba Tutuğ 
Mine Tüfekçioğlu 
Burak Berkay Akgül 
Özlem Ulukan 
Hira Koyuncuoğlu 
Derin Deniz Görgülü 
Neyra Kayabaşı 
Zeynep Gülmez 
Haldun Boysan

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Valla ben de aynı konular işlenince bana bir baygınlık geliyor

    YanıtlaSil
  2. Görmüştüm ama konuyu bilmiyordum güzele benziyor dizileri izlemeden ilk sana gelip bakıyorum valla

    YanıtlaSil
  3. Duymamıştım oyuncu kadrosu iyi gibi😊

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)