Bay Yanlış (Dizi)

Genç kızların asi ve kaslı çocuğunun dizisi sonunda başladı. Objektif olarak izlemeye çalıştığım dizi hakkında sizle görüşlerimi paylaşacağım. Fakat öncesinde oyunculardan bahsetmek istiyorum.

Can Yaman'ın tüm projelerini severek izledim ve çok seviyordum ama şu kuşlu dizisinden sonra aşırı antipatik bulmaya başladım. Gerek magazinsel olayları, gerek dizide yanlış karakterin yazılması bu duruma düşürdü. Fakat izlerken kesinlikle bu durumu gözardı etmeye çalıştım. Ön yargısız bir şekilde izlediğimde yine Can Yaman'ın oyunculuğu değil vücudunun ön plana çıkarıldığını hissettim. Bu adamın aurası çok güzel, oyunculuk konusunda eksikleri olsa da yetenekli ve kendini geliştirmeye açık. Böyle bir durumda neden biz bu adamın oyunculuğunu değil de vücudunu konuşuyoruz anlamıyorum. Benim görüşüme göre yeteneği olan ve öğrenmeye açık olan bu oyuncuyu harcıyorlar. Jön adayı olması gerekirken yaz dizilerine sıkıştı kaldı gibi hissediyorum. Keşke oyunculuğu ön plana çıksa da sinema filmlerinde ya da ciddi dram dizilerinde görebilsek. Bilmiyorum izlediniz mi ama Gönül İşleri dizisi vardı orada çok ciddi bir karakteri vardı ve müthiş bir iş çıkarmıştı. Ben inanıyorum ki dram türünde daha başarılı olabilecek bir oyuncu. Fakat öncesinde şu vücudunu öne koymayı bırakmalı. Dizide ki performansına gelince komedi dizisine göre yerindeydi, bana kuşlu dizisindeki karakterinin devamı hissi verdi. Umarım şu kuşlu dizisinin etkisinden kurtulurum da bu dizi ile tekrar eskisi gibi sevebilirim.

Özge Gürel ve Can Yaman benim için gelmiş geçmiş en iyi çiftler listemde üst sıralardaydı. İkisinin uyumunu daha önce ayıla bayıla izlediğim için Özge'nin dizi de olması beni heyecanlandırdı. Ekrandan bana geçen enerji ile yazıyorum, bu ikili bir araya gelince libido tavan yapıyor. (Gülerek yazdım.) Uyumları dört dörtlük olduğu içinde birbirinin oyunculuk eksiklerini güzelce kapatıyorlar.
Özge dizinin ilk bölümünde yüksek bir performans gösterdi. Ses tonundan olsa gerek Özge'nin oyunculuğunu ve mimiklerini çok seviyorum. İzlerken bana samimi bir enerjisi olduğunu hissettiriyor. Ezgi karakteri ilk bölümde en sevdiğim karakter oldu.

Gürgen Öz şu an piyasada olan hiç bir oyuncuya benzemiyor. Abartmıyorum aşırı derecede değişik biri geliyor. Sadece bu dizi için değil hangi projede oynarsa oynasın bambaşka bir havası var ve diğer oyunculardan kendini ayırıyor. Konuşma tarzından ki, alaycı beden dilinden mi çözemiyorum. Sanki (usta oyuncular hariç) hep bir tık öndeymiş gibi geliyor. Yani kimle aynı sahneyi paylaşsa o oyuncuyu oyunuyla eziyormuş gibi oluyor Bu benim kişisel görüşüm tabii ki, bana böyle bir his veriyor. dizide olmasına çok sevindim. Umarım final bölümüne kadar severek izleriz.

Fatma Toptaş ve Gürgen Öz'ün çift olarak seçilmesi isabet olmuş. Şahsen ben çift olarak yakıştırdım. İkisi ne bir eksik ne bir fazla olmuşlar. İlk bölümde bana bir önceki dizisindeki karakterinin aynısı gibi geldi. Oyun performansı da aynı düzeydeydi.

Cemre Gümeli & Sarp Can Köroğlu ve Serkay Tütüncü & Ece İrtem inşallah çift olarak yazılmıştır ve ileri ki bölümlerde izleme şansımız olur. Çünkü ilk bölümden yan yana durmaları bile bana farklı bir enerji geçirdi. İzlerken çok tatlı olurlardı diye düşündüm. Dört oyuncununda performansı benim için eşitti. Oyunlarını sevdim.

Anıl Çelik için düşüncelerim tam olarak şu şekilde;
Eğer Özge ile Can Yaman partner olmasaydı Anıl Çelik ile olsun isterdim. Çok güzel iki arkadaşın hikayesi olabilir, iki kardeş hikayesi olabilir ve ya birbirine düşman iki kişinin hikayesi olabilir. Yani kadın partnerin ikinci planda olduğu ya da olmadığı ikisinin başrol olduğu bir projede izlemek isterdim. Sahi bu ikilinin sahnelerinde böyle bir enerji varken neden ikisinin başrol olduğu bir sinema filmi yazılmıyor ki... Bildiğim kadarıyla bu tür bir çok film var. Mesela son yıllarda yapılan Yol Arkadaşım ve ya Kardeşim Benim filmi gibi. Hayaller, hayaller...
Dizide ki performansı her zaman ki gibi hoştu. Seviyorum bu oyuncuyu. Bu yüzden enerjisiyle iyi ki bu dizi de var.

Dizinin jeneriği bana kuşlu dizinin jeneriğini hatırlattı ama yaz dizisi için bence uygun bir jenerikti. Diziyi sahne sahne incelediğimde senaristlerin yazdığı başka dizilerden sahnelerin olduğunu hissettim. Toplama bir senaryo gibi dursa da genel olarak güzel ama klişe bir konusu vardı. Zamanla, bölümler çoğaldıkça, işleyişinde farklılıklar olursa daha iyi olur gibi geldi. Yönetmen Deniz Yorulmazer'in bir kaç projesini izlemiştim. Yönetmenin kaliteli bir stili var ama bu dizide ışık ekibi, set dekoratörü ve görüntü yönetmeni daha bir hoşuma gitti. Arka ekipte kimler var bakmadım ama ellerine sağlık çok iyi iş çıkarmışlar. Arka kısımda sadece stil danışmanı kimse onu hiç beğenmedim. Kendisi seçmediyse Can Yaman'ın kıyafetleri proporsiyonuna hiç uygun değildi. Sosyal medyada okuduğum kadarıyla beğenen hiç yoktu. Diğer karakterlerinde kıyafetleri hoşuma gitmedi. Bu konu haricinde kamera arkası bana göre dört dörtlüktü. Dizi bildiğimiz yaz dizisi olduğu için sevdim mi yoksa sevemedim mi bilemedim. Bu yüzden ilerleyen bölümlerinde izleyip izlemeyeceğime karar vereceğim. Fakat ilk bölümü göz önünde bulundurursak şans verilmeyi hak eden bir dizi. Bence vaktiniz varsa bir şans verin.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
BAY YANLIŞ

Tür: Komedi, Romantik
Yönetmen: Deniz Yorulmazer
Senaryo: Aslı Zengin, Banu Zengin Tak
Yapım: GOLD  Film
Yapımcı: Faruk Turgut
Yapım Yılı: 2020
Yayın Günü: Cuma
Yayın Saati: 20.00
Yayın Kanalı: FOXTV
Başlangıç Tarihi: 26 Haziran 2020
Konu:
Ezgi, erkek arkadaşı Soner‘e düzenlediği sürpriz doğum günü partisinde aldatıldığını öğrenir. Ezgi için zor günler yine başlamıştır. Soner’le birlikte yaşadığı evden ayrılmak zorunda kalan Ezgi bu arada işinden de olur. Bu süreç yeni kararlar almasına sebep olur. Artık “Yanlış” erkeklerden uzak duracak ve doğru erkeği bulacaktır. Bu kararını uygulamasında ona yardımcı olacak kişi ise tam anlamıyla bir bay yanlış olan yeni komşusu Özgür’dür.
Oyuncular: 
Can Yaman 
Özge Gürel 
Gürgen Öz 
Fatma Toptaş 
Suat Sungur 
Lale Başar 
Cemre Gümeli 
Serkay Tütüncü 
Sarp Can Köroğlu 
Taygun Sungar 
Feri Baycu Güler 
Ece İrtem 
Emre Eren
Kimya Gökçe Aytaç
Anıl Çelik

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. can yaman bana itici geliyor nedense sevemiyorumama kardeşim izliyor şu an

    YanıtlaSil
  2. Yaz dizisi olduğu için bakmak istiyorum, hatta az baktım ama ikizim izin vermedi. Özge Gürel'e de ben baştan ısınamadım ama burada iyi sanki. :)

    YanıtlaSil
  3. Bence bu yaz dizilerinin konusu hep aynı 😂

    YanıtlaSil
  4. Yaz dizilerini çok severim ama buna bakmadım henüz😊

    YanıtlaSil
  5. büyük keyifle izliyom bu diziyi, en sevdiğim yerli diziler arasına girebilir, erkenci kuş u da çok sevmiştim, dolunay ı da, kiraz mevsimini dee :) özge yi çok severim canı daa :) kıvanç çağatay can, en sevdiğim üçlü :) can yaman yunan antik heykelleri gibi yaa fazla güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet Can Yaman çok güzel ama oyunculuğu ile ön planda olmasını çok isterdim. :)

      Sil
    2. o da olur yakında yaa. bu dizideki rolü aynı tarık akan :) özge de gülşen bubikoğlu :) tarık akan da böyle filmlerde oynayıp sonra ustalaştı can da öyle oluuur :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)