Tövbeler Olsun (Dizi)

TRT1'in komedi dizileri, aile dizileri efsane olduğu için bu dizinin de efsane olabileceğini düşündüğümden beklediğim dizilerdendi. Fakat bu kadar komedi adı altında mesaj vereceğini düşünmemiştim. Diziyi izlerken ders çıkarıyor olabilmek hoşuma gitti. Oyuncuların performansını da bayıldım. Zaten usta oyuncular başrollerdeydi ve yardımcı oyuncuların hepsi de başka dizilerden tam not almış oyunculardı.

Güven Kıraç, Erkan Can, Çiçek Dilligil, İpek Tuzcuoğlu ve Ünal Silver ustalıklarını konuşturmuşlardı. Her biri karakterini resmen oynamamış yaşamışlardı. Her birini saygı ile izledim.

Naz Çağla Irmak ve Sercan Badur yakışmışlardı. Resmen boyu boyuna huyu huyuna çift olmuşlardı. İkisinin olduğu ilk sahne hem komik, hem çok klişe, hemde çok romantikti. İlk bölümde en sevdiğim sahnelerden biri oldu. Komedi dizisine göre ikisi de güzel performans sergilemişlerdi. İlk bölümden karakter ve çift olarak sevdim.

Seda Türkmen yaşını aldıkça daha mı güzelleşiyor ne? Farklı bir havası zaten hep vardı ama yaşını aldıkça daha kadınsı daha hoş görünmeye başladı. Komedi türü oyuncuya yakıştığı için bu diziye de yakışmıştı. İlk bölümde performansını sevdim.

Merve Erdoğan ve Mert Carim arasında bir uyumsuzluk olduğunu düşündüm. Aralarındaki elektriği alamasam da çift olarak sevdim. Belki ilk bölüm diye böyle olmuştur, sonra düzelir kim bilir. Çift değilde ayrı ayrı baktığımda performansları güzeldi. Hatta ilk bölüme göre usta oyunculara yakın bir performans çıkarmışlardı. Bence dizide sevilecek karakterlerden ikisi olabilirler.

Dizinin yönetmeni Serdar Akar olunca yazarken iki defa düşünmem gerekir. Bence Türkiye'nin kıymetli yönetmenlerinden biri. Kurtlar Vadisi ve Behzat Ç. ile kültleşse de çok kaliteli yapımlar yönettiği ve kendini ispatladığı için büyük saygı duyuyorum. Dizinin çekim açılarını çok sevdim. Özellikle arka planların doğru seçilmesiyle oyuncuların ön plana çıkması muazzamdı. Jenerik kısmını incelemedim ama ışık ekibi kimse ellerine sağlık. Işık açılarına ayrı hayran kaldım. Sahne geçişlerinde kullanılan temaları ayrı bir sevdim. Müzikleri Leyla ile Mecnun dizisinin müziklerini andırıyordu. O yüzden biraz duygusallık yaşadım. Şahsen ben diziyi sevdim, hem öğretici hem komik hemde aile teması barındıran bir dizi olmuş. Zamanınız varsa bir şans verin, bence sizde seversiniz.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

TÖVBELER OLSUN

Tür: Komedi, Romantik, Aile
Yönetmen: Serdar Akar
Senaryo: Haluk Özenç, Oktay Berber, Cankut Okutur, Hüseyin Kaçan
Yapım: milim sanat
Yapımcı: Mustafa Fener
Yapım Yılı: 2020
Yayın Günü: Pazar
Yayın Saati: 20.00
Yayın Kanalı: TRT1
Başlangıç Tarihi: 9 Ağustos 2020
Konu:
Tövbeler Olsun dizisinde; başarılı ama ''pinti'' bir mücevher imalatçısı olan Horanta Holding'in patronu Namzet Horanta'nın, pintilikten cömertliğe giden büyük değişimi; bu değişimin "hatme çiçeğim" diye sevdiği ve seslendiği karısı Latife, kızı Nazmiye, oğulları Sinan ve Buğra'yı nasıl etkilediği; bu değişim sayesinde, eski ortağı ve en büyük düşmanı olan Osman ile hayat çizgilerinin kesişmesine dair kimi düşündüren, daha çok da güldüren birbirinden ilginç olaylar zinciri yaşanacak.
Oyuncular:
Güven Kıraç
Erkan Can
Çiçek Dilligil
İpek Tuzcuoğlu
Ünal Silver
Seda Türkmen
Sercan Badur
Merve Erdoğan
Naz Çağla Irmak
Mert Carim

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Frangmanına rastlamıştım bir kaç kere güzele benziyor.

    YanıtlaSil
  2. Dizileri filmleri izlemeden girip sayfana baktığım gerçeğini geç yorum yapıyor olmam değiştirmiyor. 🌸🌸❤️❤️❤️

    YanıtlaSil
  3. Henüz izleme şansım olmadı ama eğlenceli bir dizi gibi😊

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)