This Blog is protected by DMCA.com

6 Aralık 2018 Perşembe

Tart Kalıbında Kolay Pasta Yapılışı

Aslında bu bir tart, tarttan tek farkı muhallebi olmaması ve kekin süt ile ıslatılması. Bir başka fark ise tadının tarta göre daha hafif olması. Bana yaparken bu tarif çok basit geliyor. 10 dakika kadar kekin hamurunun hazırlanması ve 5 dakika kadar da üzerinin hazırlanması sürüyor. Bu şekilde pişme süresini saymazsak 15 dakika kadar bir işlem yapmam gerekiyor. Pişmesi fırından fırına değişir ama benim fırınıma göre 35-40 dakika kadar sürdü ve fanlı kısımda pişirdim. Fakat sizin fırınınızda nasıl olur bu durum bilemiyorum. Bu yüzden keki pişirirken sık sık kontrol etmenizi ve kendi fırınınızda nasıl kek pişiriyorsanız o derecede pişirmenizi öneririm. Ben kek çok kabarıp taşmasın diye ya da sönmesin diye önceden ısıtılmış fırında 200 derece üzeri piştikten sonra 170 derecede devam ediyorum. Benim gibi çok kabartıp taşıran varsa bu yöntemi deneyebilirler. Bu arada normal kek yaptığınızda kekiniz çabuk sönüyorsa 1 paket değil 2 paket kabartma tozu ile kekinizin hamurunu yapın o zaman kek sönmesi olmuyor.

Tart Kalıbında Kolay Pasta

Keki İçin :
2 yumurta
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanilin
2 çay bardağı un (klasik bardak)
1 çay bardağı süt (klasik bardak)
1 buçuk çay bardağı şeker (klasik bardak)
1 çay bardağı sıvı yağ (klasik bardak)

Kreması için:
Dr. Oetker marka Pasta Kreması Vanilinli
Süt (klasik bardak)

Çikolata sosu:
Yarım su bardağı soğuk süt (klasik bardak)
Daphne marka Damla Çikolata Bitter 

Yapılışı:
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Kek: 
1.İlk olarak yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpıyoruz.

2.Ardından sıvı yağ ve sütü ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.

3.Vanilin, kabartma tozu ve unu birlikte eleyerek malzemelere ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.

4.Tart kabımızı katı yağ ile yağlayıp unluyoruz ve elde ettiğimiz hamuru ortasından başlayarak döküyoruz.

5.Her tarafa eşit yayılması için tart kalıbını sallayıp, yere vurarak yayılmasını sağlıyoruz.


6.Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kabuklaşana kadar, üzeri kabullaştıktan sonra 170 derecede içinin pişmesini sağlıyoruz.

7.Kek ılık hale geldikten sonra süt ile kekimizi ıslatıyoruz.

Üzeri için: 


1.Hazır aldığımız pasta kremasını süt ile çırpıp kıvamına gelince beklemeden kekimizin ortasına yayıyoruz.

2.1 su bardağı damla çikolatayı benmari usulü eritip yarım su bardağı süt ile çikolatayı açıyoruz ve üzerine son olarak elde ettiğimiz çikolata sosunu yayıyoruz.


Yaklaşık 3-4 saat bekledikten sonra ikram ediyoruz. (1 gün beklerse tadı daha iyi oluyor.)
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]
zhl:)

Tasarım:Sawako Kuronuma