İkimizin Yerine / Balika Vadhu (Hindistan)

Kördüğüm dizisi benim için tam bir kanserdi. O kadar çok mantık hatası dolu bir diziydi ki ülkesinde neden uzun süre devam ediyor anlamıyorum. Kanal 7'de 7 Ağustos 2017 yılında başlayan bu dizi ancak şimdi bitti birde birleştirilmiş bölümlerle. İlk bölümlerini izlesem de tam bir kabustu. Oysa ki balarken Deli Divane kadar güzel olacağını beklemiştim ama tam tersi oldu bölüm devam ettikçe kendini bıktırdı dizi. İnşallah tekrar olarak bir daha kanal 7 bu diziyi yayınlamaz. Sonuna kadar severek izleyenlere saygı duyuyorum ama benim için bir çileydi. Sonunda bittiği için çok mutluyum. İnşallah bu dizi de böyle hissetmem.

Bu diziyi sosyal mesaj verdiği için çok beğendim ve maalesef ülkemizde de aynı şeyin olduğunu bilmek üzdü. Ülkemizde ki çocuk gelin ve damatları düşününce ve bu dizi de o çocukların duygularını izleyince kendimi çok korkunç hissettim. Kim bilir Dünya'da kaç kız çocuğu, kaç erkek çocuğu bu şekilde evlendirilip hayatları mahvediliyordur... ALLAH yardımcıları olsun! ALLAH bu cahil ailelerden o çocukları korusun. Empati kurmak bile beni bu kadar derinden etkiledi ki yaşayan nasıl yaşıyordur düşünmek bile istemiyorum.

Her kanal 7 dizisinde yazdığım gibi yine isim konusunda nokta atışı yaptıklarını yazmadan geçmeyeceğim. İsimleri kimin ya da kimlerin bulduğunu gerçekten çok merak ediyorum. Şimdiye kadar yayınlanan Hint ve Kore dizilerinde bu isim olmamış, akılda kalıcı değil, zekice değil dediğim olmadı. O yüzden de merak ediyorum isim konusunda nasıl bir yol izlediklerini. İlk bölüme göre seslendirmede de bir problem yoktu. Daha sonra çıkacak karakterlerin sesleri nasıl olur bilmem ama seslendirme de şu an için yerinde olmuş.

Kısacası sonrasını bilmem ama şu an için diziyi beğendim izlenilebilir gibi görünüyor. Yayın saatlerinde evdeyseniz ya da sonrasında internetten izleme şansınız varsa denemenizi tavsiye ederim. Dizi anlamlı ve büyük bir soruna değindiği için beğenebileceğinizi düşünüyorum.

Dipnot: Dizi ülkemiz tarafından daha önce Küçük Gelin ismi ile uyarlanmıştı ve bayağı ilgi görmüştü.


Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
8 Eylül 2018 Cumartesi gününden itibaren her gün 16.10'da tekrarı ise 10.30 (Haftasonu 11.30)'da kanal 7'de.

İkimizin Yerine 
(Balika Vadhu, Kacchi Umar Ke Pakke Rishte, Lamhe Pyaar Ke, Child Bride, Child Marriage, Çocuk Gelin)

Tür: Dram, Romantik
Yönetmen: Sidharth Sengupta, Pradeep Yadav
Senaristler: Purnendu Shekhar, Gajra Kottary, Rajesh Dubey, Usha Dixit, Raghuvir Shekhawat, Manisha Singh, Kovid Gupta, Raman Manaktala
Yapım: Sphere Origins
Yapımcı: Sunjoy Waddhwa, Comall Sunjoy W
Yayın Kanalı: Colors TV
Bölüm Sayısı: 2,245
Bölüm süresi: 20 dakika
Diller: Hintçe
Yayın Tarihi: 21 Temmuz 2008 - 31 Temmuz 2016
Konu:
Anandi, Jagdish ile evlendiğinde aşk kavramının farkında olmayacak kadar küçüktür. Ancak geçen yıllar içinde Jagdish’i tanır ve âşık olur. Ama bu aşkı karşılıksızdır. Çünkü Jagdish, Gauri isimli bir kızı seviyordur. Jagdish, Anandi’den boşanır ve Gauri ile evlenir.
Jagdish’in ailesi Gauri’yi kabullenmez ve Gauri, Jagdish’in ailesine karşı kin besler. Jagdish ise yaptığı hatayı anlayıp pişman olsa da bazı şeyler için çok geç kalmıştır. Jagdish, ailesinden özür dileyip, Anandi ile tekrar barışmak istese de önünde başka engeller vardır. Anandi’nin hayatına Shivraj Shekhar girmiştir. Jagdish, yaşadığı pişmanlığı atlatabilecek mi? Anandi ile Jagdish’in yolları bir daha kesişecek mi?
Oyuncular: 
Toral Rasputra
Pratyusha Banerjee
Avika Gor
Surekha Sikri
Vibha Anand
Janvi Chheda
Shashank Vyas
Smita Bansal 
Vimarsh Roshan
Neha Marda
Saptrishi Ghosh

Yorum Gönder

3 Yorumlar

  1. Butun bolumlerini tr altyazili izleyecegim bi site bulamadim :( sen buldun mu ? Onerebilecegin site var mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eski bir dizi büyük bir ihtimal yoktur, kanaldan izleyebilirsiniz ancak. :)

      Sil
  2. Çok güzel bir dizi yapımcılarını ve oyuncularını tebrik ediyorum.Konusu çok anlamlı.Dizideki Anandidi gibi birileri tüm çocuk gelin ülke 'ler için gerekli ve cesur.insanlar gerekli.Yürekten tebrik ediyorum.Dün dizide Anandi öldü ama her daim böyle insanlar olacak.ve bizde yürekten destekleyeceğiz.

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)