I Am Sorry, I Love You/2015 (Tayvan)

-spoiler içermez-
Bu diziyi yazmak için uzun süredir sabırsızlanıyordum.Bu gün bunun için uygun olduğundan hemen yazı yazmak istedim.Şimdiden yazıyorum şuraya,uzun uzadıya bir yazı yazacağım.Sıkılmadan okumanızı diliyorum.Her neyse;yine bir Jasper dizisi,yine bir Tayvan dizisi.Tayvan dizilerinin beni çeken tarafı oyuncuların daha gerçekçi oynamaları ve yapmacık olmamaları oldu.Özellikle oyunculuk yönünden Jasper beni çok etkiledi.Adam güzel ağlıyor,güzel gülüyor,güzel rol yapıyor.Eh!Haliyle bu da beni bayağı bir etkiledi.Bu yüzden bu dizinin konusuna dahi göz gezdirmeden başlamak istedim.Şuan düşünüyorum da iyi ki bu diziye başlamışım.Eğer ki başlamasaydım böyle düzel konulu bir diziyi keşfetmemiş ve kaçırmış olacaktım.
Dizinin geneline önersek;


Dizide ki oyuncuları,büyük ihtimal Jasper haricini ilk defa izliyorum.Bu yüzden oyuncuları güzel şekilde gözlemleme şansım oldu. Bryant Chang'ın oyunculuğuna bayıldım yazabilirim.Karakteri çok güçlü bir karakterdi.Shu Hai karakteri çok esaslıydı,ahlaklıydı ve saftı.Bana göre Bryant Chang rolüyle çok bağdaşmıştı.Çünkü o kadar iyi oynuyor ki gerek mimikleri,gerek duruşu gerçekçilik payını yükseltiyordu.İlk defa oyunculuğunu görmeme rağmen hayranlık hissini kazandırdı bana.Diğer bir oyuncu ise,başrol kızımız Andrea Chen idi.Aslında başta -''Acaba bir başka oyuncu mu olsaydı,bu kız yerine?'' diye düşündüğümü itiraf edebilirim.Fakat ilk bölüm sonralarına ve ikinci bölüm ortalarına doğru,oyuncu seçiminin doğru olduğunu anladım.Kızın oyunculuğu başta acaba dedirtse de sonradan kalbime dokundu.Düşünceme göre normal bir oyuncu seviyesinde oyunculuk sergiliyordu.Hem Jasper'le,hem Bryant'la uyumluydu.Zaten bence önemli olanda buydu yani;iki oyuncuyla da arasında bir potluk yoktu.Fakat her zaman yazılarımda bahsettiğim o kimyayı bu sefer hissedemedim.Ne yalan olmasın Jasper ve Bryant arasında daha çok kimya vardı.Her bölüm -''Kızı boş verin,siz ikiniz çıkın.'' havalarında izlediğim doğrudur.Dizi,bölüm başına akıcı ve seri olarak izleniyor..Hiç bir bölüm sıkıldığımı ve ya atlamadığımı hatırlamıyorum.Evet gıcık kapacağınız bir iki karakter olsa da dizi genel olarak harika bir diziydi.Bu yüzden sen beni okuyan kişi daha evvel hiç Tayvan dizisi izlememişsen bu diziye bir şans vermelisin.Ön yargılarını kenara bırak ve kendini dizinin akışına bırak.Emin ol o rahatsızlık duyduğun konuşmalarına bile alışacaksındır.
Dipnot: Diziyi Google'da ararken ''I Am Sorry, I Love You Tayvan'' olarak arayın.Çünkü; isim benzerliğinden sadece Kore dizisi çıkıyor. Kore dizisi olan I Am Sorry, I Love You dizisiyle isim benzerliği haricinde alakası yoktur.
I Am Sorry, I Love You
(我的鬼基友 , Wo De Gui Ji You,
Wo De Ling Jie Nan You,My Ghost Friend)


Tür:Fantastik,Romantik,Melodram
Senarist: Li Wenjie, Zhan Fu Hua
Yönetmen:Wangshi Rui, Zhang Xiucheng
Yapımcı: Wang Pei Yi
Yapım yılı:2015
Dil:Mandarin
Kanal:Tudou/Youku/LINE TV/Star Chinese Channel
Günü:Cumartesi
Saati: 22:00-23:30
Bölüm Sayısı:13
Yayın Tarihi: 24 Ağustos 2015 - 18 Kasım 2015
Konu:
Hong Pei,Si Yi birbirini çok seven bir çifttir.Bir gün Hong Pei bir kaza geçirir ve o kazada ölür.Bu olayın üzerinden yıllar geçer.Yıllar içerisinde Si Yi  sevdiği erkeği asla unutamaz ve günümüze kadar gelir.Bir gün bir olay sonucunda  Hong Pei hayalet olarak Dünya'ya  geri döner ve sevdiği kadının mutlu olmasını ister. Hong Pei  sevdiği kadının mutluluğu başka birinde bulmasını sağlayabilecek midir?


Oyuncular:
Jasper Liu / Ling Hong Pei
Bryant Chang / Wang Shu Hai 
Andrea Chen / Han Si Yi
Zhang Yan Ming / Xiang Jian Hao 
Joanne Deng / Dai Zheng Nan
Huang Xin Di / Zhong Li Mei
Chen Yan Zuo /Mo Fa Zhai
Qiu Wei Qian / Ke Huan Zhai 
Xu Zhen De / Ji Dou Zhai
Wu Jun / Xiang Jian Ren 
Xu Shan Qi /Wei Ru Ping
He Yu Tian / Shen Long 

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Bu diziyi izleyen biri olarak "Andrea Chen" konusunda ben de en başta aynı şeyi düşünmüştüm. Sonra ama bakışlarıyla ön yargımı sildi.
    Jasper'e zaten diyecek lafım yok. O ağlıyor ben ağlıyorum, o gülüyor ben gülüyorum.
    Bryant'a gelirsek onu ilk kez başrolde izliyorum. Dışarıdan baksak boş yaşayan biri deriz ama çok saygı duyduğum bir kişilik. Spoi olur diye yazamıyorum izleyince ne demek istediğimi anlayacaksınız.
    Tayvan dizileri konusuna gelirsek ülkemizde Kore dizileri daha revaçta olduğundan insanlar revaçta olana rağbet etmekte. Tayvan şu anda yükselişte. Bu yükselişin devam etmesini temenni ediyorum. Ve hâlâ Çince'den rahatsız olan arkadaşlar var ise bir sefere mahsus ön yargılarını kalplerinden çıkartıp bu ülkeye bir şans vermesini rica ediyorum. İnanın bana bir başladığınız zaman arkası gelecek.
    "Renkli Tırtıl" yazı ve yorumların için teşekkürler. Başarılar. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar güzel yazmışsın ki okurken -''İşte benim düşüncelerim bunlar!'' dedim.Bende spoiler yazmak istemedim, spoiler vermediğin için çok teşekkür ederim.Sadece Tayvan değil, Tayland ve Çin dizileri de çok güzel.Fakat hala keşfedilmedi.Umarım en kısa sürede bu güzel yapımlarda izleyiciyle buluşup daha iyi bir değer kazanır.Rica ederim, asıl yorum için ben teşekkür ederim. ^_^

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)