Shiplemek Nedir?

Son 3-4 yıldır bir ship meselesi sürüp duruyor. Özellikle genç nesil sevdiği beğendiği ünlü için bu terimi kullanır oldu. Haliyle yeni yeni hayranlık furyasına katılanlar için bu kelime anlamsız kaldı. Bana da zaman zaman çok olmasa da anlamı için gelen oluyordu. Bende bu yüzden bu gün bu kelimeyi açıklamak istedim.

Öncelikle ship İngilizce de ''GEMİ'' demekmiş. Ne kadar araştırırsam araştırayım bu çıktı. Görsellerde bile gemi çıkıyor. Bunun yanında ship son ek olarak kullanılıyormuş ''friendship'' gibi. Eğer ki bu konuda İngilizce bilenler yorum bölümüne açıklama yaparlarsa sevinirim. Ship tek başına kullanıldığında başka anlama geliyor mu bilmek isterim.

***
EDİT: Beklenen bilgi geldi. 
audrey : Buradaki ship "relationship" in kısaltması.
***

Her neyse biz ülkemizde nasıl kullanıldığına ve ne anlamda kullanıldığına bakalım; 

Shiplemek olarak tanımladığımız kelime aslında yakıştırma anlamına geliyor. Bu shiplemek olayı sadece ünlüye değil bazen bir ünlüyle kendimizi de yakıştırabiliriz. Bir ünlüyle başka ünlüyü de yakıştırabiliriz. Hatta çevremizde ki hoşlandığımız kişi ile de kendimizi yakıştırabiliriz. Yine çevremizde ki iki kişiyi de yakıştırabiliriz. Belki bir dizi karakterlerini de yakıştırabiliriz. Hepsi shiplemek teriminin içerisine giriyor. Cümleye dökersek ''-Ay bu ikisi keşke evlense çok yakışıyorlar.'' ya da '' - Bunlar birbirlerine çok uygun kesinlikle sevgili olsunlar.'' gibi düşünebiliriz. 
Kısacası anladığınız gibi; iki kişiyi birbirine yakıştırıyorsanız, bu iki kişinin birlikte olmasını umuyorsanız buna shiplemek diyoruz.
Peki senin hiç shiplediğin birileri var mı derseniz ben;
Liu Wen ve Siwon'u birbirlerine çok shipliyorum. Aslında bu ikili birlikte program çektiler ve bu programda sevgili olmayı denediler. Program bittikten sonra bu iki ünlüyü de göz hapsine alan kişiler küçük küçük ip uçları aradılar ve buldular. Buna rağmen iş haricinde ikiliyi yan yana göremedik. Zaten hemen Siwon askere gitti. Şuan Siwon askerde olduğu için bir şey yok ama umarım asker sonrası bu ikiliyi yan yana görebilirim. Şahsen ben hala umuyorum, umutluyum.
(Bu arada ELF'im ve Siwon biaslıyım.)
Bahsettiğim programı buradan izleyebilirsiniz; tık tık 


Yorum Gönder

27 Yorumlar

  1. Bunun hatta makarası bile var ''I ship this Ship'' diye dfghjklk Ne zaman yan yana duran gemileri görsem aklıma gelir hatta.

    YanıtlaSil
  2. buradaki ship "relationship" in kısaltması :-)) dediğin gibi birini birine yakıştırmak için kullanılıyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay çok teşekkürler o kadar çok aradım ki yanlış bilgi vermemek için bulamadım sadece ship/ shiplemek olarak geçiyor. :)

      Sil
  3. Açıkçası bunu araştırmak için hiç uğraşmadım :D Sonradan birbirlerine yakıştırılan oyuncular üzerinden dolaştığını anladım. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu postu yazana kadar benimde aklıma gelmemişti. Neden kullanıldığını biliyordum ama derinlemesine inmemiştim. :D

      Sil
  4. bu zamane gençliği bize daha neler öğretecek... O kadar farklı bir dil geliştirmişler ki bazen anlamakta güçlük çekiyorum. :) yeni bişey öğrenmiş oldum ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vallahi daha da çok şey öğretecek sanırım. :)

      Sil
  5. Ben Park Bo Gum ve Park Bo Young'u shipliyorum ^^ İkisi de aşırı sevdiğim oyuncular içinde yer alıyor.Hem Park Bo Young'un masumluğuna bir tek Park Bo Gum yakışır :)

    YanıtlaSil
  6. Ben Elçin Sanığı ile Barış Arduç'u çok shipliyorum😊😊cidden ama çok yakışmıyorlar mı ödül bile aldılar

    YanıtlaSil
  7. Bende aşırı derecede HiLeon shipliyorum.Ayrıca shiplemek kadar güzel birşey yok.Sevdiğin kişilerin ismini birleştirip '..... shipliyorum'diyorsun ve çoğu kişi seni anlamıyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende shipliyorum. Belki yakıştırıyorum dersen daha kolay anlarlar. Özellikle internet dili diyelim. İnternet dili aşinalığı olmayan insanlar çoğu terimi anlamıyorlar. :)

      Sil
  8. Ben jimin ile j-hope u shipliyorum jbcftugfhbtrj allah affetsin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Amin. :D Bende Siwon ve Kyuhyun , Donghae ve Eunhyuk shipliyorum bir şey olmaz. :D

      Sil
  9. Ahh.. Ben ARMY lerle Exol leri shipliyorum 💁 ksbsk :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kız blogumda fanwar mı çıksın istiyorsun tövbeler olsun, yan yana yazmışsın birde. :D
      Bu arada şaka bir yana iki grubu da, fandomu da çok severim. Sosyal hesabımda ELF olduğum halde çoğunluk olarak ARMY ve EXO L takip ediyorum. :)

      Sil
  10. ben bts shıplıyorum :D ♥

    YanıtlaSil
  11. mucizevi diye bir çizgi filmde iki kişi var adrien ve marinette bu iki kişinin süper kahraman adları Chat Noir ve Laydbug ve ben bunların herşekildeki shiplenmesini seviyorum yani sonsuza kadar ladynoir marichat adrienette ve ladrien

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen inşallah bir gün bir birilerinin kimliklerini bulurlar ve onlar da birbirlerini çok seven kişiler olurlar SHİPPPPP

      Sil
    2. İnşallah bir gün kimlikleri ortaya çıkar ve birbirlerini çok severler SHİPPPP

      Sil
  12. Shiplemek. İki kişiyi birbirine yakıştırmak, sevgili olmasını istemek. Benim en çok kullandığım kelimelerden.

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)