Fabulous Boys/2013 (Tayvan)

-spoiler içermez-

Kore dizisi olan You're Beautiful dizisinin Tayvan uyarlamasıdır.İlk bölümünde Park Shin Hye konuk oyuncu.Yanlış bilmiyorsam dizinin iki uyarlaması var birinci uyarlaması Japon dizisi 
Ikemen Desu Ne , ikinci uyarlaması Tayvan dizisi Fabulous Boys.İki uyarlamada da kendime en yakın Tayvan versiyonunu buldum.Orijinali kadar tabi ki güzel olamaz ama Kore dizilerine daha yakın Tayvan dizileri olduğu için daha çok benimsedim.Diziye gelirsek;dizinin sahneleri orijinaline çok yakındı replik anlamında birebir aynı değil gibi geldi fakat sahneler bildiğimiz sahnelerdi.Oyunculuklarına gelirsek;ilk başta başrol erkek oyuncuyu çok yadırgıyorsunuz.Özellikle ilk bölümler Geun Suk ile karşılaştırıyorsunuz,bu normaldir.Fakat sonra gözleriniz alışıyor.Kız oyuncumuza gelirsek Shin Hye kadar güzel bir kız değildi ama oyunculuk açısından çok yetenekliydi oyunculuğunu sevdim.Yong Hwa ve Hong ki'yi oynayan oyuncuları pek sevemedim. Onlar dizide oyunculuk açısından çok farklılardı ondan galiba oyunculuklarını yadırgadım.Özellikle bana göre hiç kimse bir Hong ki olamaz.Çok orijinal bir oyunculuğu var..Hong ki'nin başka dizisi uyarlansa yine aynısını yazarım çünkü ses tonu dahil hareketlerini taşıyabilecek bir oyuncu tanımıyorum.Bunun haricinde belli bir süre sonra sahneleri bilsenizde ilk defa diziyi izliyormuş hissine kapılıyorsunuz.Sıkıcı bir dizi değil aksine eğlenceli bir dizi olmuştu,akıcıydı.Her bölüm 72 dakika olduğu için orijinalinden daha uzunmuş gibi bir his uyandırdı bende.Ben anlaşılır olması için iki diziyi karşılaştırarak yazdım ama siz izlerken karşılaştırmamanızı tavsiye ederim.Uyarlamasına da bir şans verin derim.

Fabulous Boys
(You're Beautiful -AN*JELL,
原來是美男,Yuan Lai Shi Mei Nan)


Tür: Romantik ,Komedi
Ülke: Çin Halk Cumhuriyeti ( Tayvan )
Dil: Mandarin
Bölüm sayısı: 13
ÜretimYeri: Tayvan , Japonya
Yayın Saati: 22:00
Yayın Günü: Pazar
Yayın Kanalı: FTV , GTV
Yayın tarihi: 12 Mayıs 2013- 4 Ağustos 2013
Konu: 
Gao Mei Nu'nun bir hayali vardır o da kilise rahibesi olmaktır. Bunun için bir Gemma olarak kilise de eğitim görmektedir.Bir gün ikiz erkek kardeşi Gao Mei Nan'dan bir haber alır.İkiz kardeşi'nin hayali şarkıcı olmaktır ve sonunda o şansı yakalamış Tayvan'ın ünlü müzik grubunun üyesi olmaya hak kazanmıştır.Fakat sağlık sorunları nedeniyle gruba katılamayacaktır.İkiz kardeşinin menajeri son şansı olduğunu düşündüğü için Gao Mei Nu'ndan yardım ister.Onun yerine geçip  bir süreliğine bu erkek grubunda  yer almasını ister.Gao Mei Nu başta hayır dese de erkek kardeşine kıyamaz ve yerine geçer.

Oyuncular:
Huang Tai Qing / Jiro Wang 
Gao Mei Nu/Gao Mei Nan / Su Li Wen 
Jiang Xin Yu / Hwang In Deok 
Jeremy / Evan Yo 
Liu Hui Ni /Wang Si Ping 
Menajer /Chen Wei Min 
Şirketin başkanı / Bao Wei Ming 
Tai Qing anne /Tian Li 
Modacı /Zhang Qin Yan 
Muhabir /Renzo Liu 
Dans Hocası / Da Mu 
Koreli kız/Park Shin Hye (1.bölüm)

Yorum Gönder

7 Yorumlar

  1. Merhaba ben de tam bu diziye baktım you are beautiful dizisinin uyarlamasıymış ve tabi siz izlemişsinizdir ama ilk bölümde bizim domuz tavşanımız park shin hye oynuyor genelde ben bir dizinin uyarlamasını izlemem çünkü kıyaslamaya gireresem ikinciyi sevmem bu sebeple izlemem ama uyarlamasını yaptıkları dizinin başrolünü oynatmaları beni fethetti.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Genelde Kore Tayvan dizilerini çok uyarlıyor fakat ara ara çok olmasa da Tayvan'ında uyarladığı diziler oluyor.Bu dizilerden biri de bu dizi.Sadece Tayvan değil Japonya'da aynı şekilde bu diziyi uyarladı.Ama iki uyarlamada en beğendiğim Tayvan olmuştu.Kız PSH'yi anımsatıyor biraz. :D

      Sil
  2. merhaba, bölüm sayısının 20 olduğuna emin misiniz? 13. bölüm final yazıyor internette türkçe altyazılı olarak da?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzleyeli yıllar oluyor haliyle bölüm sayısını hatırlamıyorum. Şimdi ne yazsam bilemedim. :) Yine de netten kontrol ederim ve değiştiririm. Bu arada Çin ve Tayvan dizilerinde bazen bölüm sayıları farklı olabiliyor. Mesela Diamond Lover adlı bir dizi vardı yanlış hatırlamıyorsam 68 bölümdü, 24 bölüm olarak servis yapmışlardı. Bu yüzden Tayvan ve Çin dizilerinin bazen bölüm sayıları ile yayınlanan sayıları farklı olabiliyor. Konuyla alakası yok ama bu da bilgi olsun. :)

      Sil
    2. Sağolun hemen yanıtladığınız için, Türkçe altyazılısını internetten zor buldum zaten tek 1 yerde var şuandada sizi okuyordum zaten kontrol edince bölüm sayısı siz 20 benim bulduğum yer 13 bölüm olunca eksik izlemek istemedim o yüzden sordum kaç bölüm kesin öğrenebilir misiniz siz daha önce izlediğiniz için doğrulayabilirsiniz belki ben hiç izlemediğim için 20 mi 13 mü bilmiyorum bilgiyi yazarsanız çok çok sevinirim ^^ teşekkür ederim ilgilendiğiniz için :)

      Sil
    3. 13 olarak gözüküyor nette. Vallahi hatırlamıyorum ya şimdi ne yazsam yalan olur yazıyı 2015'te yazmışım yıllar geçmiş. Eski yeppudaa'da mı izledim yoksa Tayvan Drama'da mı onu da hatırlamıyorum. İki sitede kaldırıldığı için bakma şansım da yok. Belki de başka bir diziye aklım gitti dalgınlıkla sayısını da 13 yerine 20 yazmış olabilirim. Yani her ihtimal olabilir emin değilim ama kaynağına güvendiğim mydramalist sitesinden baktım 13 yazıyor. Yani 13'tür ben belki yazdığım gibi dalgınlıkla 20 yazmış olabilirim diye düşünüyorum. :D

      Sil
    4. Çok teşekkürler ^^

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)