Kuzey Yıldızı İlk Aşk (Dizi)

Ordu şehrimizde daha evvel hiç bir dizi çekilmemişti diye hatırlıyorum. Bu yüzden bu dizi ilk defa Ordu'da çekileceği için beni çok heyecanlandırdı. Diziyi sosyal medyadan kontrol ederken herkes Trabzon ağzını bildiği için bunlar yapamamış yazmışlardı. Bu konuda izleyiciye çok şaşırdım.

Herhalde Karadeniz bölgesini doğudan batıya Trabzon ağzıyla konuşuyor sanıyorlar. Her neyse... Ordulu olan kullanıcıların yorumunu ayıklayınca bazıları benim dedem, nenem de böyle konuşuyor yazmışlardı, bazıları da Ordu'da şive yok yazmışlardı. Çoğu Ordulu'nun diziyi beğenmesine  sevindim.  Bir Karadenizli olarak Ordu nasıl konuşuyor bilmiyorum ama bence yerinde olmuş. Çünkü artık Trabzon ağzının yanlış kullanımı ve abartısı bıktırmıştı. Ayrıca herkesin ağız yapmaya çalışmaması da hoşuma gitti. Tüm oyuncular o kadar tanıdık ve iyi oyuncular ki hepsini tek tek yazmaya kalkışsam çok uzun bir yorum olacak bu yüzden kısa tutmaya özen göstereceğim.

Öncelikle Cezmi Baskın, Zeynep Kankonde, Hüseyin Soysalan ve Uğur Demirpehlivan'ı dizide gördüğüme çok sevindim. Böyle güzel usta oyuncuların olması diziyi daha renkli yapmış.

İsmail Demirci'yi bir dizi de tam olarak izlemek nasip olmadı. Şansından mı ne ya konuk oyuncu gibi oldu, ya dizisi kaldırıldı ya da çok arka planda kaldı. İnşallah bu dizisi tutar da bizlerde doyasıya izleriz. Çünkü oyunculuğu iyi bir oyuncu. Hak ettiği yerde olmasını isterim. Dizi de Kuzey yani başrol karaktere can veriyor. Karakter herkesin kalbini kırmış bir karakter. Bu yüzden zorlayıcı bir karakter gibi olacak görünüyor. Şahsen ben sevdim.

Aslıhan Güner yıllar geçse de güzelliğinden bir şey kaybetmiyor. Farklı bir aurası, farklı bir havası var. İsmail Demirci gibi Aslıhan'ın da hak ettiği yerde olduğunu düşünmüyorum. Dizi de İsmail ile kimyalarının uygun olduğunu düşündüm. Aslıhan biraz minyon olduğu için küçük gibi dursa da çok fazla yaş yok aralarında. Gerçek hayatta İsmail 84 doğumlu, Aslıhan ise 87 doğumlu. Yıldız karakterinin gözünün karalığı hoşuma gitti. Biraz şiddet eğilimli bir karakter olsa da klasik bir karakter değil. Yıldız karakteri üniversite mezunu zamanında şehirde yaşamış ve tercihen köyüne dönmüş, köyüne döndüğünde ise şehir kültürü ve köy kültürünü kıyafetlerinde sentezlemiş bir karakter. Karakteri bu yüzden bile çok sevebilirim.

Toygan Avanoğlu hangi dizide oynarsa oynasın hep Sivaslı gibi konuşacak anlaşıldı. Ruhu o kadar Sivaslı ki bünyesi asla başka ağız yapmasına izin vermiyor. Yine de komik ve çok tatlı bir oyuncu değil mi? Her karakteri aynı gibi dursa da izlerken çok gülüyorum ve hiç sıkılmıyorum. İyi ki böyle bir oyuncumuz var.

Yasemin Hadivent'ti izlemeyeli yıllar oldu. Fakat yıllar içinde hiç değişmemiş ve güzelliğinden bir şey eksilmemiş. Karakterini sevdim, oyunculuğu güzel ama ağzı konuşurken İstanbul Türkçesine çok kayıyor. Bu da izlerken dikkatimi çekti. Umarım ilerleyen bölümlerde bunu düzeltir.

Mert Yavuzcan şeytanın avukatı yine karşıma kötü karakterle çıktı. Artık iyi karakter olduğunu görme umudumu kaybettim. Oyunculuğu muazzamken hep kötüyü oynaması beni üzüyor. Dizide umarım konuk oyuncu olarak değildir. Çünkü en son izlediğimde konuk oyuncuydu ve doyamamıştım. İnşallah bu dizide bol bol izleriz.

Gizem Güneş, Aslıhan Kapanşahin, Berfin Nilsu Aktaş Kuzey'in kızları olarak karşımıza çıktılar. Gizem Güneş ilk defa itici olmayan bir karakterle karşımıza çıktı şükürler olsun. Aslıhan Kapanşahin'i bir önceki dizisinde çok beğenmiştim o yüzden bu dizide görmek hoşuma gitti. Berfin Nilsu Aktaş'ı sanırım ilk defa görüyorum ama güzel kızmış. Dizide şimdilik üç kızın arasında diğer iki kıza göre fiziğiyle bir adım önde gözüküyor. İlerleyen bölümlerde nasıl olur merak ediyorum. Bana göre oyuncular doğru seçimdi ve bölün boyunca iyiydiler. Umarım duygu değişimleri başladığı zaman da güzel oynarlar.

Burak Can ve Özgün Karaman ilk bölümde yoklardı nasıl olacaklar merakla bekliyorum. İnşallah Burak Can ile Aslıhan Kapanşahin çift olur ve Gizem Güneş ile Özgün Karaman olur. Beklentim bu yönde ama karakter olarak nasıl bir konumda olacaklar karakterler çıkmadan bilemedim. 

Şiveyi, ağzı şunu bunu bir kenara bıraktığımızda dürüst olmak gerekirse dizi beklediğim gibi çıktı. Hep bir acaba yapabilecekler mi düşüncesi vardı ama bölüm bittiğinde emin oldum ki ekip bu işin üstesinden geldi. Dizinin konusu hoşuma gitti, işleyiş olarak hiç sıkılmadım. Her Karadeniz şehri gibi Ordu'nun da doğası bir harika. Bölüm boyunca çekilen doğayı hayranlıkla izledim. Evlerin dekorları ise beni benden aldı. Resmen benim hayalimdeki hayatı dizide göstermişlerdi. Bana göre her şeyiyle güzel bir diziydi. Ağız kısmı beni hiç rahatsız etmedi bilakis biz bu tabuyu yıktığı için çok mutlu oldum. Reytingler nasıl olur dizinin kaderi nasıl şekillenir bilemeyiz. Umarım reytinglerde güzel rakamlar görürler ve uzun soluklu bir dizi olur. Aile ile izlenebilecek romantik - komedi türünde bir dizi arıyorsanız beğenmeyenleri anlamaya çalışarak size bu diziyi tavsiye ediyorum.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 3. sırada, tekrarı ise 5. sırada tamamladı.
KUZEY YILDIZI ''İLK AŞK''

Tür: Romantik, Komedi, Gençlik, Aile
Yönetmen: Ersoy Güler
Senaryo: Ersoy Güler
Yapım: Süreç Film
Yapımcı: İnci  Gündoğdu, İsmail Gündoğdu
Yapım Yılı: 2019
Yayın Günü: Cumartesi 
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: TRT1
Başlangıç Tarihi: 14 Eylül 2019
Konu:
Kuzey’le Yıldız; bir köprünün üstündeki iki inatçı keçi, aynı denizin iki hırçın dalgasıdır. Yıldız, Kuzey’i, kendini bildi bileli sevmektedir. Ondan başkasını gözü görmemiştir. Yıldızla sözlenip üniversite okumaya İstanbul’a gittiğinde başka bir kadına aşık olup evlenmiş, üç çocuk sahibi olmuştur olmasına ama Yıldız’a yaşattığını tam yirmi sene sonra yaşamış, terk edilmiş; üstelik dolandırılıp sıfır noktasına gelmiştir. Kuzey, yıllar önce bin bir umutla geldiği ve hayallerini, en güzel günlerini yaşadığı şehri, üç kızıyla birlikte terk edip memleketine dönmeye karar verir. Kızlarıyla birlikte kendisini doğduğu topraklara kabul ettirecek, ettiremese de gitmeyecek, orada kalacaktır. Ama Yıldız, onu geldiği yere göndermeye, onu döndüğüne pişman etmeye yeminlidir. İşin içine bir de; biri genç kadınlığın eşiğinde, biri ergenliğin doruklarında, diğeri de çocuk yaşta üç tane kız çocuğu ve Kuzey yüzünden birbirine düşman olmuş iki aile eklenince olaylar kontrol edilemez bir hal alır. Kuzey’i ne kendi ailesi, ne de diğer köylüler kabul etmemektedir. Yıldız da bulduğu her fırsatta Karadeniz’i Kuzey’e dar etmektedir. Yıldız ne yaparsa yapsın, dövse de sövse de hıncını alamaz. İçindeki küllenmek bilmeyen öfke, daha da alevlenmiştir. Kuzey’in tek bir lafıyla bu alev ya sönecek ya da tüm Karadeniz’i yakacak bir yangına dönüşecektir. Her şey, Kuzey’in iki dudağının arasındadır.
Oyuncular:
İsmail Demirci 
Aslıhan Güner 
Toygan Avanoğlu 
Cezmi Baskın 
Zeynep Kankonde 
Hüseyin Soysalan 
Uğur Demirpehlivan 
Gizem Güneş 
Aslıhan Kapanşahin 
Berfin Nilsu Aktaş 
Ecem Çalhan 
Ferda Kaynar 
Merve Şen 
Burak Can 
Yasemin Hadivent 
Özgün Karaman 
Mert Yavuzcan 
İnan Yılmaz 
Emrah Özdilek 
Can Kızıltuğ 
Şükrü Üçüncü 
Meltem Tüzüner

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. 15 senedir Ordu'da yaşıyorum hiç şiveli konuşan duymadım. Genelde hızlı konuşuyorlar. Dışardan biri kolay kolay anlayamayabiliyor. Ama Trabzon şivesiyle bir alakamız yok. O yüzden kadın karakterin yapmaya çalıştığı şive bana fazla geldi. Yine de beklediğimden daha iyi olmuş dizi. Emeklerinin karşılığını alırlar umarım.

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)