Benim Adım Melek (Dizi)

Yılların Türk dizi izleyicisi olarak şunu bilirim ki bir dizi de Şerif Sezer varsa o dizi çok güzel olur. Şimdiye kadar Şerif Sezer olup da kötü olan bir yapımı daha izlemedim. Dizi bildiğimiz klasik doğu dizisi ama başka bir yapımın yine Şerif Sezer'in başrol olduğu sezonlar süren bir dizinin havasını aldım. O dizide de bir kadın ve üç çocuğunun mücadelesi vardı, bu dizide de aynısı olacak gibi görünüyor. Eğer o diziye benzerse ben finaline kadar sadık kalır izlerim. Çünkü, kadın mücadelesi olan diziler her zaman daha çekici geliyor. Bu arada senaristlerden Berfu Ergenekon'un senaryolarını çok seviyorum. Hemen hemen tüm senaryolarını severek izlemiştim. Bu yüzden hikayenin işleyişine çok güveniyorum.

Öncelikle dizinin belli bir yaş üstünün karakterlerine usta oyuncular hayat veriyor. O yüzden hepsi kıymetli olduğu için onlar hakkında yazı yazmayacağım.

Nehir Erdoğan sen ne güzel bir kadın, ne güzel bir oyuncusun. Bazı sahneler de resmen tüylerim diken diken oldu. Öyle bir oynadı ki gerçek bir anneymiş hissine bana net bir şekilde geçirdi. Günümüzde bu duruma düşen o kadar çok kadın var ki bu kanayan yaraya resmen Melek karakteri parmak bastı.

Kutsi ilk bölümde çok aktif bir karakter değildi. Karakter olarak sanki sıcak gönüllü Melek ve çocuklarını kanatları altına alacak bir karakter gibi duruyor. Zaten dizilerde her zaman başrol kadın karaktere böyle özel adamlar yardımcı olur. Bizler de hayran hayran izleriz.

Kaan Çakır bu dizide tüm küfürler seni bekliyor haberin olsun. Alpay adında iğrenç bir karaktere hayat veren Kaan Çakır bence alkışları hak etti. Çünkü öyle nefret edilesi şekilde gerçekçi oynuyordu ki tükürsem bir daha tükürsem demek geldi içimden. Gerçek hayatta magazin ve haber sitelerinde bolca okuduğumuz bu tip adamlara da ayrıca lanet okuyasım geldi.

Rabia Soytürk'e ilk bölümde sinir oldum. Biraz hırçın, annesinin sözünü dinlemeyen, her zaman baş belası ve uyumsuz bir karakter olacağı ilk bölümden belli oldu. Oyunculuğu güzeldi ama karakterinden hiç hoşlanmadım. Annesine çok çektirecek bir karakter olacağı için bol bol sinir krizi geçirtecek şimdiden yazayım.

Poyraz Ar dizinin çocuk oyuncusu. Minicik yaşına rağmen çok yetenekli bir oyuncu olduğunu düşündüm. Bazı duyguları ablalarından ağabeylerinden daha iyi verdiğini düşünüyorum. Nereden bulmuşlar bu güzelliği bilmiyorum ama Nehir Erdoğan'ı anımsatması oyuncu seçiminde çok güzel bir tercih olmuş.

Ulvi Kahyaoğlu'nun ilk dizisi bu dizi sanırım. Açıkçası ilk bölümden oyunculuğu konusunda pek fazla bir şey anlayamadım. İyi ya da kötü bir performansı vardı yazamam. Yalnız karakterini hiç beğenmedim. Rabia Soytürk'ün karakteri gibi ele avuca sığmayan, hırçın, baş belası bir karakter. İki oyuncunun karakteri de inşallah zamanla değişir. Yoksa cidden sahneleri sinir krizi geçirtiyor.

Mustafa Mert Koç yavaş yavaş üzerinden acemiliğini atmaya başladı. Her karakterinde bir tık daha iyiye gitmeye başlaması güzel. Hala oyununda eksik yerleri var ama yerinde saymayıp kendini geliştiriyor olmasından hoşlandım. İlk bölümde böyle ise bölümler ilerledikçe, karakter oturunca daha iyi olacağını düşünüyorum.

Dizinin jenerik kısmına bayıldım. Kim yaptıysa ellerine sağlık. Dizinin başlangıcı Gaziantep yemeklerinin yapılışı sahnesi ile başladı. Bende Türk dizi tarihinin en güzel başlangıçlarından biriydi. Bölüm boyunca aralarda o baklavaların şerbette fokurdaması da beni benden aldı. Melek'in hikayesi beni derinden yaraladı. Haliyle ilk bölümün işleyişi de beni etkiledi. Bazı sahnelerinde tüylerim diken diken oldu. Bence senaristler bazı ünlü, ünsüz kocaları tahlil edip öyle yazmışlar gibi geldi. Çünkü haberlerde gördüğümüz şeyleri resmen izlettiler izleyiciye. Kadının gücünü heyecanlı   bir şekilde izlemek Ben diziyi çok beğendim. Tanıtımlarını izleyip güzel bir dizi olacak demiştim, dediğim gibi de çıktı. Çarşamba gününe diziniz yoksa kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim. Bence bu dizi kaçmaz. 
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 8. sırada, tekrarı ise 48. sırada tamamladı.
 BENİM ADIM MELEK 

Tür: Aile, Dram, Romantik
Yönetmen:  Cem Akyoldaş
Senaryo: Nilüfer Özçelik, Berfu Ergenekon
Yapım: Üs Yapım
Yapımcı: Süreyya Yaşar Önal
Yapım Yılı: 2019
Yayın Günü: Çarşamba
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: TRT1
Başlangıç Tarihi:  25 Eylül 2019
Konu:
Melek, yaşadıklarından dolayı üç çocuğuyla baba ocağına dönerken bir yandan gözü yükseklerde olan kızı Defne’nin (Rabia Soytürk) başına buyrukluğu ve isyankarlığıyla mücadele edip, diğer yandan oğlu Kerem’in (Ulvi Kahyaoğlu) futbol sevdası yüzünden başına gelenlerle ve kavgacı tavırlarıyla uğraşacak. Küçük oğlu Seyit Ali (Poyraz Ar) ise her durumda mutlu olacak bir şey bulan hayat dolu karakteriyle her daim annesinin neşe kaynağı olmayı başaracak.
Oyuncular:

Nehir Erdoğan
Kutsi
Kaan Çakır
Şerif Sezer
Mustafa Mert Koç
Rabia Soytürk
Ulvi Kahyaoğlu
Poyraz Ar

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Benim adım melek dizisini her yönüyle inceleme yaparak aktarmışsınız dizi izleyicileri için harika bir başlangıç iyi seyirler dilerim

    YanıtlaSil
  2. Annemle bakındık geçen akşam biz de bu diziye, sevdik de :)
    Çok uzun surdugunden yerli yapımları takip edemesem de, annemler severek izleyecektir diye düşünüyorum. Bir de senaryosu geçen yıl çıkan Gulperi'yi hatırlattı biraz bana, birçok farklı noktaları olsa da.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gülperi hiç aklıma gelmemişti ben Karagül dizisine benzettim. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)