Tahinli Kurabiye Yapılışı

Eve misafir gelecekti. Farklı şeyler arıyorduk. O sırada bu tarife denk geldik. Ben beceremem diye annem denemek istedi. Denemez olsaydı o gün kim tattıysa ya tarifini aldı ya da bana da yapar mısın dedi. İlk yaptığımızdan sonra 5-6 defa da başkaları için yaptık. Şimdi annemin günü var günde de yapmak istiyor ama bence tehlikeli bir durum. Kesin onlarda ya gel yap diyecekler ya da tarif alacaklar. Bu yüzden günden önce blogumda paylaşmak istedim. Ben kurabiyeyi ilk gördüğümde dağılan, kuru şeylerden pek hoşlanmadığım için yememiştim. Annem son yaptığında kalan kurabiyeler olmuştu. Bir açlık anında yemek zorunda kaldım. Ve bayıldım... Ön yargılı olduğum içinde pişman oldum. Böyle tahinli helva tadı alıyorsunuz ama kurabiye tadı da var. Birde ceviz aroması da ayrı bir lezzet katmıştı. Ağza attığınız an değişik bir sürü tadı aynı anda hissedebiliyorsunuz. Bu da sanırım tarifin albenisini yükselten tarafı. Bu herkesin ayıla bayıla yediği, benim bile hoşuma giden tarif neymiş?


Malzemeler:
  • 3,5 su bardağı elenmiş un
  • 1 su bardağı tahin
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 Paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 su bardağı blenderdan geçirilmiş ya da ince dövülmüş ceviz içi


Yapılışı:
  1. Derin bir kabın  içerisinde sıvı yağ, ceviz içi, pudra şekeri, ve tahini  karıştırıyoruz.
  2. Üzerine un, kabartma tozu ve vanilyayı  ekleyip, yoğuruyoruz.
  3. Kulak memesi kıvamından daha yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  4. Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayarak kurabiye şekli veriyoruz.
  5. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine ufak aralıklarla diziyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında üzeri çatlayıp biraz hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz.
  7. Fırında 15 ve ya 20 dakikadan fazla kalmamasına dikkat ediyoruz. 
  8. Tamamen soğuduktan sonra tepsiden servis tabağına alıp servis yapıyoruz.

  9. Afiyet olsun...
Dipnot:
  1.  Tamamen soğumadan almayın dağılıyor parçalanıyor. Biz ilk yaptığımızda o hatayı yaptık bir ikisi parçalandı.
  2. Fırını sürekli kontrol edin üzerileri çok fazla kızarmasın hafif pembe olacak.

Yorum Gönder

13 Yorumlar

  1. Çok güzel görünüyor gerçekten ellerine sağlık denerim bir ara 😊sevgiler

    YanıtlaSil
  2. of of saol aklımda olsun :)

    YanıtlaSil
  3. Daha önce yapmıştım bu kurabiyeyi ama ceviz koymamıştım sanki içine. Eminim çok güzel bir lezzet verir. Bugün tekrar denemeye karar verdim. :) Ellerine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Koymadıysanız bu sefer kesinlikle koymalısınız ceviz farklı bir aroma veriyor. Teşekkür ederim. :)

      Sil
  4. Hihi bu tarifi bende yapıyorum, efsane oluyor. Ben cevizleri içine koymuyorum. Kurabiyeyi cevize batırıp tepsiye koyuyorum. Güzel bir görüntüsü oluyor. Ellerinize sağlık. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aa! O da mantıklı ama cevizler kızarmıyor mu yani yanıksı tadı olmuyor mu? Teşekkür ederim. :)

      Sil
  5. Uf blogunuz bağımlılık yaptı, cidden dakika başı girip 2012den sona kadar tum yazıları baştan tekrar tekrar tekrar okumak istiyor canım sürekli. Bakınca aslında her tür konuda yazıyorsunuz ama yazış tarzınız çok hoşuma gidiyor. Mesela bir diş macunu diyip gectigim şeyi siz o kadar mükemmel otesi betimliyor anlatıyorsunuz ki diş macununa aşık olasım öpesim geliyor. Ve şunu da söylemek isterim ki moralim bozuk olduğunda da iyi olduğunda da cidden blogunuzu her okuyuşumda mutlulukla huzurla doluyorum. Asla bırakmayın hep yazılarınızı görmek istiyorum. Yorum yapanlardan hiç hoşlanmazdim ve yapmayı da okumayida hiç sevmezdim. Ama blogunuzu kesfettigimden beri yapmadım şuanda da kendime hakim olamadım bu blogu bu hale getirdiğiniz için cidden tebrik etmek istedim. Hiç bırakmayın sonsuza kadar devam edin. Hep okumak ve gülmek istiyorum. Uzakdoğu dizileri beni nasıl mutlu ediyorsa, sizin blogunuzda bende aynı etkiyi yapıyor. Neyse ya dilim şişti bi de ilk yorumum olunca kendime hakim olamadım yazdıkça yazasım geldi. Valla sizi tanımıyorum ama gerçekten çok çok sevdim (yazılan yazanı anlatmaz mi zaten:) ) kendine ve blogunuza çok iyi bakın! Arada yine yorum bırakırım, sevgiler. :3 ~Esin Bilgin~

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay! Güzel düşünceleriniz için ne yazacağımı bilemedim o kadar mutlu oldum ki siz çok sağ olun, mutlu güzel bir hayat sürün. Rabbim kalbinizin güzelliğini kaderinize versin. Aman sakın baştan okumayın ilk zamanlar yazılarım o kadar berbat ki bazen denk geliyor okurken utanç duyuyorum ben mi yazmışım diyorum. Bloguma her zaman beklerim Esin, çok teşekkür ederim. :)

      Sil
  6. Renkli Tırtıl bu yorum beni de yorum yapmaya teşvik etti, ben de arkadaş gibi ilk kez bir siteye yorum yazıyorum.Sizin yazılarınızı okumak kendimi değerli hissettiriyor, Yaşadığım hayatı daha çok sevmeme sebep oluyor :) ilk keşfetmeye başladığım zamanda, geriye dönük olarak tüm yazılarınızı okudum hemen hemen her gün dönüp yeni Yazı paylaşıp paylaşmadığınıza bakıyorum .Ankara da bir dönem yaşadım. Yaşadığım dönemde Ankara'yı hiç sevmedim fakat geçen hafta Babannemleri ziyarete gittiğimde Ankara'ya alışmaya ve Ankara'yı sevmeye başladığımı farkettim bu duruma sizin etkiniz büyük sizin Ankara da yaşadığınızı bilmek bana mutluluk veriyor :)inşaallah bir Ömür hayırlı ve huzurlu bir şekilde yazarsınız bizler de okuruz. Sizi seviyoruz efendim :) Elçin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay sizde çok yaşayın çok tatlısınız beni çok mutlu ettiniz. Ankara'yı çok seviyorum. Memleket olarak farklı bir şehir olsa da doğma büyüme Ankaralıyım ve memleketime bir iki kez gittiğim için memleketimi Ankara olarak görüyorum. Belki size bu yansımıştır. İnşallah daha çok seversiniz Ankara'yı. ALLAH size de hayırlı mutlu, kalbiniz kadar güzel bir kader nasip etsin. Siz hep mutlu olun. :)

      Sil
  7. Renkli Tırtıl az önce mesaj attım bunu yayınlamasınız da olur ben sadece size duygularımı ifade etmek istedim:) Allah'a emanet olun /Elçin

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygularınız bana olduğu gibi geçti ve beni çok mutlu etti. Sizde ALLAH'a emanet olun. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)