Taş Kağıt Makas (Dizi)

Ben bu dizinin orijinalini izlemiş ve sevmiştim ama bizim uyarlama da olmayan bir şeyler vardı. Oyuncular iyi olsa da çok yapay geldi. Koca kadroda tek beğendiğim Ekin Koç oldu. Nerede hata ve ya eksik vardı anlayamadım. Kaldı ki MF bu uyarlama işinde çok iyi hatta tek iyi yapım olduğu halde ilk defa bir işlerinin yapay olduğunu gördüm.

Ekin Koç karakterini çok güzel oynamıştı. Dram sahnelerini izleyiciye iyi vermişti. Duygu geçişlerindeki enerjiyi yansıtmıştı. Özellikle babasını ormanda bulduğu sahnede benden tam not aldı. Ben ilk bölümde çok başarılı buldum. Karakter için nokta atışı olmuş.

Serra Arıtürk'ün oyunculuğunu bir türlü sevemedim. Çok durgun bir oyunculuğu var mimikleri yok. Bu karakter içinde hadi olmuş diyelim ama daha iyi bir oyuncu seçilebilirdi diye düşünüyorum. Ben cast seçimi yapsaydım direk Leyla Tanlar'a bu karakteri teklif ederdim. Orijinal yapımı göz önünde bulundurursak Leyla Tanlar karakter için nokta atışı olurdu. Birde Ekin Koç ile enerjileri de tutmamıştı. Tam adlandıramadığım bir mesafe vardı aralarında.

Ozan Güven'e ne olmuş yüzüne bir şey mi yaptırmış çözemedim. Yüzü biraz tuhaf geldi saçları da çok komik. İlk defa bir karakterinin hiç yakışmadığını görüyorum. Fazla üstüne olmamıştı ama performansı muazzamdı. Düşününce bu karakteri başka biri oynayamaz gibi geliyor ama dizi de bir yapaylık var ve bu yapaylıktan nasibini almıştı.

Hande Ataizi'ni savcı karakterine hiç yakıştıramadım. Ozan Güven ile uyumlulardı ama karakter için garipsedim. Bir olmamışlık vardı. Belki ilerleyen bölümlerde oturur belki karakteri ile bütünleşememiştir tam bilemiyorum. Fakat ilk bölümde savcı ağırlığını hissedemedim.

Burak Yörük tüm karakterler içinde en ütopik ve yapay karakterdi. Karaktere ağız eklemeye gerek mi vardı çözemedim. Ülkemizde başrol hiç bir genç mafyavari karaktere ağız eklememişlerdi. Dikkat ederseniz hepsi güzel konuşan iyi okullarda okumuş muhtemelen babadan gelen bir karakter olarak yazılır. Orijinalinde de bu arada elit bir psikopattı karakter. Hayranları çok bayıldı karaktere ama ben beğenmedim, performansı da çok abartılıydı.

Dizi sanırım Kore hukuk sistemi ile yazıldığı için biraz yapay geldi diye düşünüyorum. Mantık hatalarının da bundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Dizinin çekimi iyiydi, kurgusu güzeldi hikayesi güzeldi, orijinale uyumluydu. Ne kadar işleyiş yapay olsa da oyuncular iyiydi. Diyaloglar hoşuma gitmedi fazla günlüktü. Baba oğul ilişkisi ve oğulun babası için çırpınışı etkileyiciydi. Bülent Seyran ve Ekin Koç izleyiciye çok güzel aktarmışlardı. İkisinin her sahnesine bayıldım. Teknik kısım güzeldi. Çekim rengi, seçilen mekanlar, kostümler, özellikle orman sahnesi hoşuma gitti. Ben çok beğenemesem de seveni de çok oldu. Bence bir şans verin belki siz seversiniz. Yolu ve reytingleri bol olsun.

Dipnot:
Kore dizisi Remember: War Of The Son dizisinden uyarlamadır.

Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

TAŞ KAĞIT MAKAS

Tür: Dram, Polisiye, Romantik
Yönetmen: Yusuf Pirhasan
Senaryo: Yoon Hyun-ho (Remember: War Of The Son)
Senaryo uyarlama: Uğraş Güneş
Yapımcı: Asena Bülbüloğlu
Yapım: MF Yapım
Yapım Yılı: 2024
Yayın Günü: Çarşamba
Yayın Kanalı: kanal D
Başlangıç Tarihi: 28 Şubat 2024
Konu:
Haklının güçlü değil, güçlünün haklı olduğu bir düzende geçen hikayede; gecekondu mahallesindeki masum bir delikanlının, düzenin gerçek sahiplerine karşı verdiği büyük adalet savaşı anlatılır. Sıradışı bir hafıza yeteneğine sahip olan Umut, yaşadığı her anı en küçük ayrıntısına kadar hatırlar. Babasının masum olduğunu ispatlamak için verdiği savaşta yine bu süper hafızasını kullanır. Belediye otobüsünde olaylı bir şekilde tanıştığı Alev de Umut’un babası için sürdürdüğü adalet arayışının en büyük destekçisi olur. Parlak zekası ve biat ettiği derin yapıyla Harun ve iflah olmaz bir sosyopat olan Fecir ise bu savaşın diğer tarafında yer alır. Bu güçler arasında değişen dengede, alzheimer hastası babası için hayatını ortaya koyan Umut’un verdiği adalet savaşını izleyeceğiz.
Oyuncular:
Ekin Koç
Serra Arıtürk
Ozan Güven
Hande Ataizi
Burak Yörük
Hüseyin Avni Danyal
Aytaç Uşun
Bülent Seyran
Selim Galip
Anıl Taşezen

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. Az önce Telegram'daki bir haber kanalında önüme bir sahne geldi bu filmden. Kadınlara köpek gibi içki içirten bir sarhoş adam vardı. Hoş bir filme benzemiyor sanki...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diziyi izlemedim ama gördüm sahneyi orijinalinde olan sahneyi olduğu gibi almışlar ama her ülkenin farklı kültürü ve gündemi vardır bunu hesaba katamamışlar talihsiz bir sahne olmuş ama bu reytinglere yansımış reytigleri yükselmiş. :)

      Sil
    2. O sahneye istinaden reytingler yükselmiştir ama uzun soluklu bir başarı getirir mi bilemem...

      Sil
    3. Getirir gibi geliyor total sever böyle işleri...

      Sil
  2. Fragmanını gördüm ama diziyi izlemedim, iyi reyting aldı sanırım ilk bölümü...
    Orijinali dediğin hangi ülkenindi, Kore mi?

    YanıtlaSil
  3. bahar, kirli sepeti, taş kağıt makas, en sevilenler galiba :) inci taneleri, ömer de benim sevdiklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok en sevilenler Bahar, Kızıl Goncalar, Kızılcık Şerbeti, İnci Taneri ve Gönül Dağı :) tüm kategorilerde ilk 5 bu diziler haftalık reytinglerde. :)

      Sil
  4. Orijinalini de izlememiştim, bize uyarlanmışı da pek ilgimi çekmedi. Oyuncu kadrosu konusuna katılıyorum. Uzun soluklu olmaz gibi yorumladım kendimce ama bakalım neler olacak. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Reytingleri güzel geliyor ama belli olmaz. :) En azından orijinal hikaye bitene kadar reytingleri iyi gider gibi.

      Sil
  5. Bahar çok güzel bir uyarlama oldu.Bu da olur mu acaba?

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)