21 Temmuz 2015 Salı

Sakızlı Sütlü Türk Kahvesi Yapılışı

Kitap okurken muhakkak sütlü Türk kahvesi içerim.Bazen de kitap okurken sosyal hesaplarıma sütlü Türk kahvesinin fotoğrafını çekip atarım.Fotoğrafı attığımda ise muhakkak bilmeyenler nasıl yapılıyor diye sorarlar.Heh bende bu gün bunun cevabını yazacağım.Genelde sade Türk kahvesi yaygın olduğundan sütlü Türk kahvesi pek fazla tercih edilmiyor.Fakat bence bir misafire ikram edildiğinde sade Türk kahvesinden daha şık duruyor.Özellikle acil bir misafir geldiğinde ya da bayramlarda ikramlık olarak en kolayı ve şık olanı oluyor.Peki ben bu kahveyi nasıl yapıyorum?
Sakızlı -Sütlü Türk Kahvesi



1 Kişilik-Kahve Fincanına Göre

( Türk Kahvesi Fincanı kullanacaksanız çay kaşığı ile yapın)

1 tatlı kaşığı kuru kahve

1 tatlı kaşığı toz şeker 

(Dilerseniz damak tadına göre hiç katmayabilir ya da ölçüsünü ayarlayabilirsiniz. -Ben Şekerli içiyorum)

1 fincan süt

1 diş damla sakızı (1/2)

(Damla sakızı marketlerde filan satılıyor içerisinde parça parça oluyor)

Cezve
Yapılışı


Öncelikle damla sakızı havanda dövülür ve toz haline getirilip cezveye konulur.

Üzerine 1 fincan süt boşaltılır.

Ardından kahve ve dilerseniz şeker eklenir.

Orta ateşte yavaş yavaş karıştırılır.

Üstü kaymaklaşmaya hafif kaynamaya başladığında bir kaşıkla üstü alınarak fincanın dibine konulur.

Taşmaya yakın kaynayınca fincana alınır.

Çikolata ve ya lokum ile servis edilir.

Afiyet olsun.


*** 
İlk defa kahve pişirecek gençler için;
Kahve yapımında mantık kişi sayısına göre artıyor 1 kişiye 1 kaşık ve ya fincan 2 kişiye 2 kaşık ve ya fincan.
Şekerli: 1 kişiye  1 ve ya 2 kaşık,
Orta şekerli : Yarım Kaşık ve ya biraz daha azı,
Şekersiz: Hiç şeker katılmıyor.

***

4 yorum:

  1. sütlü-sakızlı Türk kahvesini ben de severim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seven biri daha bulunması güzel duygu.Çoğu kişi bilmediğinden yadırgıyor. Türk kahvesi su ile yapılır süt neymiş diyorlar.:D

      Sil
  2. Türk kahvesi yapardım. Ama böyle yapmayı da deneyeceğim. SAĞOL.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şimdiden afiyet bal şeker olsun.Asıl ben teşekkür ederim. :3

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]
zhl:)

Tasarım:Sawako Kuronuma