Dönence (Dizi)

Çok güzel bir dizi başladı. Yani ben öyle olduğunu düşündüm. Çünkü farkındalık üzerine işlenen bir gençlik dizisi. Dizi de otizm farkındalığı işleniyor ve yardımcı oyuncular otistik bireyleri canlandırıyor. Bu yüzden de dizi hoşuma gitti.

Caner Topçu diziye uygun olmuş. Gerek yaşı gereği gerek fiziksel durumu yaz dizisi için çok uygundu. Ben bir önceki projelerinde çift olarak hiç sevmiyorum. Daha doğrusu ben diziyi sevmiyordum. Bu yüzden dizi başlamadan evvel ön yargı ile başlamıştım. Fakat beklediğim gibi olmadı karakter havasından dolayı çift olarak yakıştırdım. Bence bölüm boyunca çok tatlılardı. Caner'in performansını beğendim.

Sümeyye Aydoğan, Caner'e göre daha iyi oyuncu. Bu yüzden bazı sahnelerde Sümeyye'nin idare ettiği belli oluyordu. Sahne hakimiyeti gerçekten yerindeydi. Eğer yolunu açarlarsa ve böyle kendini geliştirmeye devam ederse ilerde çok iyi yerlere gelebilecek bir oyuncu. Mimik kısmına biraz çalışması lazım kriz sahnelerinde mimikleri fazlasıyla abartılıydı.

Atakan Hoşgören ilk bölümde çok fazla gözükmedi ama gözüktüğü sahnelerde de kendinden bahsettirdi. Atakan'ın oyunculuğu çok iyi inşallah esas erkek karakterini yani Caner'i oyunculuğu ile ezmez. Atakan asla hak ettiği yerde değil. Bu oyuncunun çok iyi yerlerde olması lazımdı. Belki bir kaç kadrosu iyi dram filminde, belki mafyavari bir dizide oynayabilecek potansiyeli var. Oyunu dram kaldıracak bir oyuncu. İnşallah bir gün bu fark edilir. Karakterine uyup uymadığı ikinci bölüme kaldı artık...

Nazlı Çetin çok tatlı bir kız. Tipi oyuncak bebeğe benziyor. Ben oyunculuğundan önce magazinsel olarak tanımıştım. Çok sevdiğim bir oyuncunun partneriydi, o zamandan sevdiğim için sempatik geliyor. Şaşırtıcı şekilde oyunculuğu da iyi, hemen kendini fark ettiriyor. Hatta bölüm boyunca bu dizinin esas kızı olsaydı daha mı iyi olurdu diye düşünmekten kendimi alamadım. Cıvıl cıvıl oluşu daha çok esas kız havası verdi.

Ülkü Hilal Çiftçi'yi ilk 2016'da bir dizide çocuk oyuncu olarak görmüştüm. O zamanda çok iyi bir oyuncu olacağını düşünüyordum ve düşündüğümün çıktığına çok sevindim. Böyle yazı yazıp gelecekte dediğim çıktığı zaman böyle sanki ben nokta atışı yapmışım gibi oluyor. Ay işte ön görüm çıktı filan diyorum. İlk bölümde bölümün ikinci kahramanıydı. Oyunculuğuyla tüm büyüklerini ezdi geçti. Sadece bazı yerlerde potluk hissettim o da ilk bölümün günahıydı bana göre. Bölümler ilerleyip karakteri ile tamamen bütünleşince daha iyi olacağını düşünüyorum.

Doğa Karakaş karakterini oynamadı yaşadı resmen. Hani bilmesem gerçekten otistik bir bireyi oynatmışlar derdim. O kadar iyi betimledi ki karakterini o kadar gerçekçi oynadı ki sen neredeydin buralara nereden geldi dedirtti. Tüm kadro içinde en çok Doğa'nın performansını beğendim ve bölümün kahramanı yüzde yüz Doğa'ydı. Ayrıca Aras Bulut İynemli enerjisi verdi bana.

Emre Kınay, Didem İnselel ve Ogün Kaptanoğlu gibi isimleri dizide görmekten çok mutlu oldum. Emre Kınay zaten baba karakteri için biçilmiş kaftan.

Diziyi başta da yazdığım gibi farkındalık temelinde oluşturdukları için beğendim. Düz bir yaz dizisi değil, farklı bir iş. Ben orijinalini izlemedim ama bizim uyarlamamız güzel olmuştu. Dizi sert bir giriş yaptı, bu bu şekilde ilk bölüm hem izleyici çekti hem de merak uyandırmasını sağladı. Hatta bence izleyicinin akışta kalmasını da sağladı. Yani sadece ilk bir saatine şans vermedi bölüm finaline kadar diziyi takip etti. Dizinin en ilgi çekici yönü sadece otizm olması değil aynı zamanda çekildiği şehir, kullanılan mekanlar da ilgi çekiciydi. Dizinin yönetmenini çok severim yaptığı işler güzel olur bu dizide de bu şekildeydi. Hikayenin enerjisi bir bütün olarak güzel yansıtılmıştı. Bazı sahneleri saçma gelse de genel olarak sıkmadı ama başlangıcı yüksek ortalara doğru düşüş sonlara doğru yine yüksek olarak devam etti. Ben işleyişin durgun başlayıp sonra hareketlenmesini seviyorum. Klasik bir yaz dizisi işleyişi vardı. Replikleri fazla günlük ve düzdü. Ben Gece karakterinin şiirsel repliklerini bekledim. Sonuç olarak ikinci plana atılmış hayalleri hiçe sayılmış bir birey. İnşallah ilerleyen bölümlerde anlamlı cümlelerde görürüz. Dizinin yayın hayatı hayırlı olsun, umarım reytingleri güzel olur. Bu yaz izleyecek bir şeyler bulamadıysanız bu diziye bir şans verin. Bence tam size göre.
Dipnot:
Dönence, İsrail formatlı Exceptional adlı yapımdan ekranlara uyarlanmıştır.
  -reklam değildir.-
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

DÖNENCE
Tür: Romantik Komedi, Aile, Gençlik
Yönetmen: Serdar Gözelekli 
Senaryo: Michal Cooper Keren, Lior Yaron (Exceptional)
Senaryo uyarlama: SA Yazı Grubu, Ebru Hacıoğlu, İbrahim Güler, Melek Ordu
Yapımcı: Ali Cengiz Deveci 
Yapım: D MEDIA
Yapım Yılı: 2023
Yayın Günü: Salı
Yayın Kanalı: Kanal D
Başlangıç Tarihi: 4 Temmuz 2023
Konu:
Üniversiteye gitme planları yapan Gece, bir yandan da tüm yaz boyunca sevgilisi Emir ile müzik yapma hayalleri kurmaktadır. Ancak tüm hayalleri bir süreliğine askıya alınmak zorundadır. Çünkü özel bir çocuk olan kız kardeşi Gülce için İstanbul’un kalabalığı ve gürültüsü giderek daha da başa çıkılması zor bir hal almaya başlamıştır. Sevgilisini ve tüm hayallerini İstanbul’da bırakmak istemeyen Gece, bir anda kendisini ailesiyle birlikte Foça’da bulur. Hayatı bir anda alt üst olan Gece, kardeşinin yazıldığı yelken kulübünde eğitmenlik yapan Özgür ile tanışır. Özgür, anne ve babasını bir yangında kaybettikten sonra Asperger Sendromlu erkek kardeşi Rüzgar’a hayatını adamış yakışıklı bir gençtir. Gece, Özgür’le tanıştıkça hayata daha olgun bir yerden bakmayı, Özgür de Gece’den hayatı ertelememesi gerektiğini öğrenecektir. Ancak bu süreçte Gece’nin sevgilisi Emir’in Foça’ya gelişiyle ikilinin arasında aşılması zor duvarlar oluşur. Gece, gerçek aşkın peşinden gitmeye cesaret edebilecek midir?
Oyuncular:
Emre Kınay 
Caner Topçu 
Sümeyye Aydoğan 
Atakan Hoşgören
Didem İnselel 
Ogün Kaptanoğlu 
Ülkü Hilal Çiftçi 
Doğa Karakaş 
Nazlı Çetin 

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Emre Kınay artık iyi bir baba rolü mü oynasa ya. :D Doğa konusunda sana katılıyorum kesinlikle bir Aras Bulut havası var.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ay inşallah bu sefer oynayacak gibi ama güvenemiyorum da kesinlikle eşini aldatıyor gibi geliyor. Doğa Aras Bulut ile abi kardeş rahat oynarlar. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)