Kendi Düşen Ağlamaz (Dizi)

Kıpır kıpır eğlenceli gençlik türünde ama ailenin de olduğu bir dizi başladı. Bu anlaşmalı evlilik dizileri her zaman benim hoşuma gitmiştir. Başroller arasındaki çekişmeyi çok seviyorum birde romantik komedi olursa çok iyi bir iş ortaya çıkıyor. Dizide sektöre yeni girmiş çok daha yolun başında olan isimleri başrol yapmaları hoşuma gitti. Daha doğrusu yeni yüzlere şans verilmesi güzeldi. Çünkü türü ne olursa olsun hep aynı isimleri ekranda görüyoruz. Yeni yüzleri ise yardımcı oyuncu olarak görüyoruz. Fakat bu dizide başrol olarak görmek gerçekten hoşuma gitti.

Hakan Yılmaz, Yonca Şahinbaş, Sema Çeyrekbaşı, Sait Genay, Berat Yenilmez gibi usta isimleri dizide gördüğüme çok sevindim. Her biri diziye renk katmıştı.

Selen Soyder yüzüne bir şey mi yapmış anlamadım ama çok değişmişti. Belki uzun süredir ekranda olmadığı için garip gelmiştir tam emin olamadım. Bölüm boyunca performansı her zaman bildiğimiz gibiydi. Yani ortalama bir oyunculuğu vardı. Bazı sahnelerde Hakan Yılmaz ve Yonca Şahinbaş ezdi. Zamanla karakteri oturdukça daha iyi olacağını düşünüyorum. İçine içine konuşması var onu hala devam ettiriyor. Hakan Yılmaz ile çift olarak yakıştırdım. Kimyaları uymuştu.

Eylül Tumbar yeni yeteneklerden. Sanırım bir önce dijitalde oynamış ve bu ikinci işiymiş. Dijitalde izlemedim. Bu yüzden bu dizide ilk defa izleme şansım oldu. Alize karakterine güzel hayat verdiğini düşünüyorum. Sadece küçücük bir olmamışlığı vardı o da mimikleri. Mimiklerini haddinden fazla kullanıyordu bu durumda gerçekçilikten uzaklaştırıyordu. Bunun haricinde oyununu sevdim. Bence ilk bölüm olmasına rağmen iyi idare etti. Daha yolun çok başında çok çalışması lazım.

Enes Koçak aşırı tatlı bir kişiymiş. Daha doğrusu sevimli geldi. Benden çok çok küçük benim olamaz ama genç kızların sevgilisi olacağı kesin. İlk bölümde Eylül'e göre çok iyiydi. Hatta bazı sahneleri Enes kurtardı yazsam yanlış olmaz. Sadece diksiyon dersine ihtiyacı var. Sesini güzel tonlayamıyor, replikleri etkili ve düzgün okuyamıyor. Yani o beklenilen duyguyu vermiyor çok düz ve fazla dik dik konuşuyor. Günlük hayatımızda konuştuğumuz gibi bir konuşması var ekran önü durmuyor. Oyunculuğunun da zamanla daha iyi olacağını düşünüyorum. Eylül ile yakışmışlardı ben çift olarak sevdim ve iyi enerji aldım.

Hivda Zizan Alp usta oyuncu olma yolunda emin adımlarla yürüyor. Daha bir kaç gün oldu bir önceki projesinin bitimi ve hemen güncel bir dizide gördük. Ve karakterini unutturmadan başladığı halde final yapan işin karakterini unutturdu. Çok fazla yazmaya gerek yok mükemmel bir oyuncu.

Serhan Onat'ın sahnelerinin çoğalmasını istiyorum. O kadar yetenekli biri ki sektörde hala hak ettiği yerde değil. Her yazıda yazıyorum, aynı cümleleri kuruyorum ama burada da yazmam gerektiğini düşünüyorum. Yeteneksiz baş tacı yetenekli arka planda. Bu sektörü asla anlayamıyorum. Her neyse ilk bölümde çok az sahnede görebildik Serhan'ı. Olduğu sahnelerde de gayet güzel iş çıkardı.

İlk bölüm tam bir yaz dizisi bu dizi dedirtti. Tüm klişelere rağmen aşırı eğlenceli bir iş çıkmış ortaya. Replikleri çok düzdü biraz nahiflik bekledim bir iki hoş söz bekledim. Sonuçta kitaptan uyarlama bir dizi. Kitabı okumadım ama bir kaç cümle, alıntı gördüm. Yazarın yazım dili çok güzel bunu repliklerde de görmek isterdim. Bir kaç parlatılmış, kitaptan alınmış gibi cümleler hoş olurdu. Çünkü dizi sadece komedi üzerine değil içinde yer yer dramı da barındırıyor. Bu yüzden dizi bu tür hoşlukları kaldırırdı. Dizinin teknik kısmı iyiydi. Kıyafetler filan hoşuma gitti. Tek hoşuma gitmeyen başrol kızın boynundaki o koca çiçek. İnternetten baktım modaymış ''Çiçek Detaylı Choker Kolye'' olarak geçiyor. Influencer filan değilim sonuçta beni pek ilgilendirmiyor. Bu detay haricinde dizide pek bir sorun yoktu. Unutmadan yazayım kullanılan mekanları sevdim. Esas oğlanın oturduğu yer plato sanırım o platoyu seviyorum. Trt'nin bu yaz iki dizisi orada çekiliyor sanırım. Nurettin karakterinin yani Hakan Yılmaz'ın oturduğu evi sevdim. İç dizaynı filan hoşuma gitti. Keşke benimde böyle evim olsa apartman yaşamından kurtulsam. Vallahi özendim eve ki ben normalde biliyorsunuz hiç çekim evlerine öyle özenmem. Gerek hikaye, gerek işleyiş, gerek seçilen mekanlar, gerek teknik kısım, gerek oyuncular bir bütün olarak on numara beş yıldızdı. Dizi benden tam not aldı. Bu yaz dizi arayışına girdiyseniz size uygun dizi bu dizi. Bence kaçırmayın derim.
Dipnot: 
Dizi Ayşegül Çiçekoğlu'na ait Kendi Düşen Ağlamaz adlı kitaptan uyarlanmıştır.
 -reklam değildir.-
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
KENDİ DÜŞEN AĞLAMAZ
Tür: Romantik Komedi, Aile
Yönetmen: Emre Kabakuşak, İnci Balabanoğlu
Senaryo: Ayşegül Çiçekoğlu (Roman: Kendi Düşen Ağlamaz)
Senaryo uyarlama: Gülbike Sonay Üte, Tuna Kıygı
Yapımcı: Nazlı Heptürk, Uğur Türkmen, Gökhan Erkal
Yapım: NGM
Yapım Yılı: 2023
Yayın Günü: Perşembe
Yayın Kanalı: TRT1
Başlangıç Tarihi: 22 Haziran 2023
Konu:
Alize daha doğduğu ilk gün annesini kaybetmiştir. Babasının yıllarca şımartarak büyüttüğü Alize son derece güzel bir genç kızdır fakat bir o kadar da bencildir. Babasının yeniden evlenme kararı alması ile resmen deliren Alize bunun intikamını almaya karar verir. Babasının evlenmesini engellemek adına, onun karşı çıkacağı biriyle gerçek olmayan bir evlilik yapma planı kurar. Fakat işler onun istediği gibi ilerlemeyecektir.
Oyuncular:
Hakan Yılmaz
Selen Soyder
Eylül Tumbar
Enes Koçak
Berat Yenilmez
Hivda Zizan Alp
Yonca Şahinbaş
Serhan Onat
Sema Çeyrekbaşı
Yiğit Kalkavan
Sait Genay
Beste Yaralı
Çağla Boz
Yiğit Kaan Yazıcı

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Dün bizimkiler izlerken ara ara göz attım ama çok ısınamadım gibi... Eylül Tumbar'ı dijitaldeki işten sonra baydım resmen gördükçe aklıma sürekli o dizideki "güzel kız" yaftası geliyor.

    YanıtlaSil
  2. Dizi hakkında verdiğin bilgilerden dolayı teşekkürler hocam. Hayırlı bayramlar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim, geçmiş bayramınız mübarek olsun. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)