Ya Çok Seversen (Dizi)

Dizi Kerem Bursin'in kasları ve ayaklarıyla başladı. Vallahi ayakları çok güzelmiş ayaklarını da net görmüş olduk. Şaka bir yana bildiğimiz klasik yaz dizisi başlangıcı oldu. İlk sahneler bana göre eğlenceliydi.

Kerem Bürsin'in hala aksanı kaldığı yerden devam ediyor. Fakat bu kadar düzgün Türkçe konuşabilen oyuncu da çok nadir var. Diksiyon dersi kesinlikle almadım ve yanlış anlaşılmak istemem. Sadece Türk dili eğitimini almış biri olarak baktığımda bana çok doğru geliyor. Evet aksan var ama Türkçesi çok düzgün. Ülke sınırları dışına çıkmadan kamera karşısında olup kelimeleri kapalı konuşan, kesik konuşan, yuvarlayan çok fazla oyuncu içerisinde geçmişte Türkiye'de yaşamayıp kendini net ve anlaşılır ifade edebilmesi çok güzel bir şey bence. Sadece cümlelerin başına ''ıııı'' sesini çok koyuyor. Bu durumda büyük ihtimal cümle kurmakta zorlanmasından kaynaklı yine de bence başarılı. Kerem'in oyunculuğunu seviyorum, sempatik bir insan bu da oynadığı karakterlere yansıyor. Sadece ben artık romantik komedi dizilerinde görmek istemiyorum. Kerem'i farklı türlerde gördük fantastik, dram... Hani görmesek belki başka türde oynayamıyor derdim ama böyle bir durumu yok. Anlamadım vallahi farklı türde iş mi gelmiyor kendimi tercih etmiyor o kısmını bilemeyiz. Ben ilk bölümde performansını beğendim olması gerektiği kadardı. Tekrar Ay Yapım çatısı altına girmesine de sevindim.

Hafsanur Sancaktutan doğru işler seçerek kariyerini güzel yönetiyor. Bu dizi içinde uygun bir oyuncu olduğunu düşündüm. Kerem ile yakışmışlardı ama çift enerjisini ilk bölümde tam alamadım. Sarılma sahneleri filan vardı o sahnelerde enerji düşüktü. Bir olmamışlık vardı. Fakat bu durumun gelecek bölümlerde aşılacağını düşünüyorum. Ufak tefek havada kalmış sahnesi vardı ama genel olarak bölüm boyu güzel bir performans sergiledi. Bu arada sahte gelinken giydiği gelinlik çok güzeldi.

Hatice Aslan'ı böyle bir karakterde görmeye ihtiyacım vardı. Ne kadar dram tercih etse de usta oyuncu komedide çok iyi. Ferhunde Hanımlar dizisine götürdü beni karakterinin havası. En azından uzun zaman sonra farklı bir türde görmek iyi geldi. İnşallah karakterini sadece fettan değil komikte yazarlar.

Şerif Erol'un olduğu bir dizinin kötü olması mümkün değil. Bu projede de varsa muhakkak iyi bulduğu bir şeyler vardır. Yeniden bir dizide gördüğüme çok sevindim.

Aziz Caner İnan Türkiye'nin ses adamlarından bir tanesi olduğunu düşünüyorum. Oyunculuğu da iyi ama yıllardır çok ön plana çıkamadı. İnşallah bu dizi uğuru olur ve daha çok ekranlarda görürüz.

Oyuncuların ilk sahneleri eğlenceliydi. İlk bölümde komedi, romantizm, aksiyon ve dram harmanlanmış şekilde önümüze sunuldu. Dümdüz bir işleyiş yerine harmanlanarak önümüze sunulması hoşuma gitti ve açıkçası beni keyiflendirdi. Bu konu aslında daha öncede işlenişti bu tür sahte gelin konuları çok ilgi çekmiyor ama bu dizide oyunculardan kaynaklı ilgi çekeceğini düşünüyorum. Bu dizide ön plan kadar arka plana da önem verilmişti en çok bu kısmı sevdim. Görüntü yönetmeninin ellerine sağlık çok iyi iş çıkarmış. Ay Yapım'ın bir süredir müzikleri sahnelere baskın gidiyordu bu dizide yerinde olması hoşuma gitti. Evet müzik bir sahneyi kuvvetlendiriyor ama repliklerin üzerine çıkıp duyulmayacak duruma gelince rahatsız ediyor. Bu dizide eski dizilerinde olduğu gibi tam yerinde olmuştu. Kıyafet seçimleri çok iyiydi özellikle gelinlik bayağı iyiydi. Hafsanur bu dizide çok iyi giyiniyor. Stilist kimse ellerine sağlık.

Dizinin hikayesi derin, kurgusu iyi, işleyişi rengarenk ama replikleri çok düzdü. Ben istiyorum ki yaz dizilerinde de kalpten sözler yazılsın. Sahnede bir etkileşim varsa kitap okur gibi heyecanlanmak istiyorum. Tıpkı hikayesi gibi derin cümlelerle etkilenmek istiyorum. Böyle olmadığı için sahneler pek etkili geçmiyor. Mesela Kerem Bürsin'in karakteri Ateş geçmişte bir şeyler yaşamış bu durumu cümle şölenine çevirebilirlerdi. Belki iç ses ile acısını izleyiciye hissettirebilirlerdi. Tabii ki farkındayım bu bir yaz dizisi ama yaz dizisini de sezon dizilerinde olduğu gibi okuyamaz mıyız...Sonuçta romantik komedi ya da sadece komedi türünde kitaplarda var. Açıkçası bu kadar güzel ve derin olan hikayesinde böyle cümleler isterdim böyle olsaydı işleyişi de güçlendirirdi.

Hatta belki de söylenen derin cümleler kesilip biçilip sosyal medyada da paylaşılabilirdi bu da bir nevi reklam olurdu. Siz nasıl düşünürsünüz bilemiyorum. Ben genel olarak diziyi beğendim dizi için yaratılan atmosfer gayet güzeldi. İzleyici olarak benden tam not aldı. Tam bir yaz dizisi olmuş bölümler ilerledikçe açılacak gibi duruyor. Bu yüzden size tavsiye ederim vaktiniz varsa şans vermelisiniz.
 -reklam değildir.-
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

YA ÇOK SEVERSEN

Tür: Romantik Komedi
Yönetmen: Ali Bilgin, Beste Sultan Kasapoğulları
Senaryo: Kübra Sülün
Yapımcı: Kerem Çatay
Yapım: Ay Yapım
Yapım Yılı: 2023
Yayın Günü: Perşembe
Yayın Kanalı: Kanal D
Başlangıç Tarihi: 6 Temmuz 2023
Konu:
Annesi öldükten sonra küçük yaşta gönderildiği yatılı okuldan bir daha aile evine dönmeyen ve hayatını kendi ayakları üstünde yurtdışında geçiren, kimseye güven duymayan Ateş ile gerçek ailesini hiç tanımamış, insanları kandırarak para kazanan Leyla’nın yollarının kesişme hikayesini konu alıyor.
Oyuncular:
Kerem Bürsin
Hafsanur Sancaktutan
Hatice Aslan
Şerif Erol
Aziz Caner İnan
Cemre Ebbuzziya
Nazmi Kırık
Mine Kılıç
Oğulcan Arman
Durukan Çelikkaya
Özgün Akaçça
Lara Aslan
Adin Külçe
Arven Yavuz

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Bu diziyi bende beğendim ayaklar konusuna katılıyorum. :D Sadece kız dolandırıcı değil de başka bişey olsaydı keşke dedim bu hikayeyi de kaç kere gördük yani...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum dolandırıcı hikayesini çok kez gördük. Ah o ayaklar :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)