Maviye Sürgün (Dizi)

Sosyal medyada herkes beğendi öve öve bitiremediler ama ben beğenmedim açıkçası. Konudan bağımsız öncelikle yaz dizisi olmaya uygun değil tam kış sezonu bir dizi.

İkinci olarak sanki böyle bir dizi ve ya film vardı gibi. Ben bunu araştırdım ama aramalarımda çıkmadı. Açıkçası bu sefer jenerik kısmını da kaçırdım yazdıysa da artık görmedim. Zaten ben uyarlama dahi olsa orijinal dizi gibi yorumladığım için çokta önemli değil benim için.

Dizinin oyuncu kadrosu hoşuma gitti. Sevdiğim oyuncuları bir arada görmek güzel oldu. Bu yüzden cast kısmını çok başarılı buldum.

Caner Cindoruk yaş aldıkça daha mı yakışıklı oluyor bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama dizide karaktere uyduğunu ve hoş göründüğünü düşündüm. Ayrıca kadınların benzettiği George Clooney'den daha yakışıklı olduğunu düşünüyorum. Her neyse dizide Ali karakterine hayat veriyor. Bence karakteri ile bütünleşmişti. Oyunculuğu ilk bölüme göre çok çok iyiydi. Yalnız Damla ile enerjileri ilk bölüme göre biraz soğuk geldi. Yani mesela Cansu Dere ile ilk bölümde sanki yıllardır partnerler havası vardı ama Damla ile o havası, kimyayı yakalayamadım. Fakat fiziksel olarak uymuşlardı yani uyumlulardı.

Damla Sönmez gerçekten hak ettiğini alamayan bir oyuncu. Bence biraz abartılması lazım. Şimdiye kadar oynadığı her karakteri olağanüstü oynadı ve bu karakterini de o şekilde oynamıştı. Defne karakterini de çok güzel bir şekilde oynadı. Bence ilk bölümün kahramanıydı.

Serkan Altunorak'ın karakterini pek sevemedim. Oyunculuğu ile diziye renk katmış ama gelecek bölümlerde biraz söveceğiz gibi duruyor. En merak ettiğim Ozan karakteri oldu. İlk bölümde başarılıydı.

Dizinin ilk bölümü sıkıcı değildi işleyiş hızlıydı bu konuda sorun yok ama hikayesi beni çekmedi yaz dizisi olarak tutabilir. Karşısına bir dizi gelmezse tutma ihtimali daha yüksek. Yine de ben kış sezonuna isterdim bu diziyi. Ayrıca replikleri de fazla günlük geldi. Benim sevmediğim kısımda burada oldu işleyişi ve kurgusu iyi olsa bile hikayesi çok sıkıcı geldi. Bu durumda beni çekmemesine sebep oldu. Fakat sosyal medyada bayağı sevildiğini gördüm. Yani bu durum bana özel bir durum oldu desek yeridir. Dizinin çekimlerini sevdim, rengi yaz günlerine uygundu. Kıyafetler. çekim stili, seçilen mekanlar hepsi iyiydi. Ben sevemedim ama siz bir şans verin. Belki de sizde diğerleri gibi seversiniz.
 -reklam değildir.-
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.

MAVİYE SÜRGÜN
Tür: Dram, Aksiyon, Entrika
Yönetmen: Nezaket Coşkun
Senaryo: Barış Erdoğan, İlker Arslan, Murat Dişli
Yapımcı: Saner Ayar
Yapım: O3 Medya
Yapım Yılı: 2023
Yayın Günü: Pazartesi
Yayın Kanalı: ShowTv
Başlangıç Tarihi: 12 Haziran 2023
Konu:
Uğradığı soruşturma sonrasında geçici süre açığa alınan başarılı SAT komandosu Ali (Caner Cindoruk), eşi Ayda’nın talihsiz ve ölümcül hastalık haberi ile çocuklarını ve eşini de yanına alarak; Çamlıkıyı'da butik otel işleten kayınpederi Salih’in (Hakan Salınmış) yanına taşınır. Taşınmadan kısa bir süre sonra Ayda'nın vefatı ile tüm aile derin bir yasa boğulur. Henüz acıları çok tazeyken bir gece denize açılan Ali, ufukta sürüklenen bir botu fark eder ve fırtınaya aldırmadan içindeki kadını kurtarır. Kurtardığı gizemli kadının adı Defne’dir (Damla Sönmez). Ali, yaşadığı kaza ile geçici hafıza kaybına uğrayan ve başına gelenleri hatırlamayan Defne'yi 'Tanrı Misafiri' olarak otele getirir. Parça parça hafızası yerine gelen Defne gerçek anlamda bir dolandırıcıdır. Geçmişinde bıraktığını sandığı Ozan (Serkan Altunorak) ile hiç beklenmedik bir şekilde bu kasabada burun buruna gelen Defne'nin kendi için bir çıkış̧ yolu aramaktan başka bir seçeneği yoktur.
Oyuncular:
Caner Cindoruk
Damla Sönmez
Serkan Altunorak
Bülent Şakrak
Ayça Erturan
Ruhi Sarı
Gökşen Ateş
Hakan Salınmış

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Ay şu olmadığım dönemde senin dizi yazılarını pek özlemişim. :)
    Bu diziyi henüz izlemedim ama fragmanları bana yıllar evvelki Nehir Erdoğan ve Engin Altan Düzyatan'ın oynadığı Son dizisini anımsattı niyeyse.
    Damla konusunda söylediklerine katılıyorum, tam anlamıyla bir oyuncu ve niyeyse ülkemizde bir türlü değer göremiyor. Oysa kadın yurtdışında ödüle doymuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle öyle bu kadar iyi oyuncuyken değer görmemesi üzücü. Yokluğun belli oluyordu. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)