Tetikçinin Oğlu(Dizi)

Sonunda enerjimi yerine getirecek beni bir diziye bağlayacak bir dizi çıktı. Bu sezon 30 ağustos 2022'de başladı. O günden bu güne bu sezon şöyle beni kendime getirecek bir dizi başlamamıştı. Yazılarımı takip ediyorsanız biliyorsunuz ki ben mafyavari çatapatı bol dizileri seviyorum. Bu sezon çıkan aksiyon türü dizilerde beni çok açmadı. Hele son başlayan çok adından söz ettiren dizi daha ikinci bölümüyle sıktı ve balon çıktı. Tam umudumu kaybetmişken ilaç gibi geldi Tetikçinin Oğlu. Dizinin ilk bölümünde tüm oyuncular bölümün kahramanıydı.

Şevket Çoruh ve Timuçin Esen usta oyuncular... İkisi de ilk bölüm resmen şov yaptılar. Güzel ikili olmalarını geçtim tiyatro kökenli oldukları için seyir zevkini ikiye üçe katladılar. Gözlerim ışıl ışıl izledim bölüm boyunca, bir saniye televizyon başından kalkamadım. Çok bir şey yazmaya gerek yok ikisi de Türkiye'nin yaşayan değeri, kıymetlisi.

Serhat Kılıç her zaman az görünen bir karakterle başlar. İlk bölümlerde on dakika bile sahnesi olmaz sonra bir bakarsın başrol olmuş ve sahne süresi başrolü bile aşmış. Dikkat ederseniz her karakteri bu şekilde şekillenir. Tahmin edersiniz ki yine aynısı olmuş. Usta oyuncu ilk bölümde yine çok az sahneli olarak karşımıza çıktı ama biliyoruz ki ilerleyen bölümlerde dizinin demirbaşı olacak. Hatta merkezi haline gelecek. Büyük ihtimalde mücadele edilen bir karakter olacak.

Genco Özak geleceğin en iyi usta olabilecek oyuncularından biri. Genco'yu ilk dizisinden bu yana izliyorum ve her bir projede biraz daha kendini geliştirmiş olarak karşımıza çıkıyor. Kendi geliştirmiş olduğu içinde bu durum hoşuma gidiyor ve sevmeme sebep oluyor. Bu dizide en çok imajını sevdim. Ayrıca çok güzel ağlıyor, mimiklerini doğal ve kasmadan kullanıyor. Timuçin Esen ve Bahar Şahin ile de çok yakıştırdım.

Bahar Şahin'i ters köşeli bir karakterde gördüğüme sevindim. Bir süredir ekranda olmamasından kaynaklı özlemiştim. Genco ile yakıştırdım ama karakteri nasıl ilerleyecek çözemedim. İnşallah Sibel ve Metin işbirliği içinde olur. Keza Yunus, Sibel ve Metin aşk üçgeni olacağı için Sibel'in gidip gelmelerini izlemek istemem. İlk bölümde performansı çok güzeldi. Genco ile karşılıklı sahnelerini sevdim.

Baran Can Eraslan, Gökhan Horzum'un imzası haline gelen beni neden sevmediniz karakterine hayat veriyor. Hangi türde senaryo yazarsa yazsın bir tane beni niye sevmediniz diyen ve sevilmediğini düşündüğü için aile içinde mikserlik yapan karakteri oluyor. Bu dizide de piyango Baran Can Eraslan'a vurmuş. Ben ilk bölümde performansını sevdim dizi tutarsa ilk sezon bu karakter bu şekilde gider ikinci sezonda ise vicdan azabı içinde yanar ve asla bu durum sekmez.

Hilmi Cem İntepe ve Nükhet Duru'yu konuk oyuncu olarak görmek güzeldi. Hilmi Cem İntepe keşke dizinin kadrosunda olaydı çok yakışmıştı diziye.

Dizide hiç bir kusur bulamadım çekiminden müziklerine kıyafetlerinden oyuncularına her şeyi ile dört dörtlüktü. Senaryo şu an üçüncü sezonda olan bir dizinin senaristlerinden sonra en sevdiğim senarist Gökhan Horzum'dan çıkmaydı. İnce espriler, göndermeler, güçlü hikaye ve işleyiş, repliklerin altının dolu dolu olması... Her karakterinde önceki senaryolarında yazdığı karakterlerden bir özellik olması... Kalemi bana hitap ediyor ve beni nokta atışı ile vuruyor. Dizinin senaristinin en az oyuncuları kadar değerli olduğunu düşünüyorum. -''Mesut komiser emekli olmuş!'' repliği güzel bir göndermeydi. Arka Sokaklar'a selam verilmesi bana göre güzel detaydı. İlerleyen bölümlerde Hekimoğlu'na da bir gönderme olmasını isterim. Dizinin teması daha doğrusu temeli aileye dayanıyor, ailenin ardından dostluğa dayanıyor. Haliyle işleyiş aile ve dostluk sınanması ile işlenecek hissi verdi bana. Yalnız inşallah Metin'in suçsuz olduğu kısa sürede ortaya çıkar. Çünkü sezon sonuna kadar suçlu olarak düşünülürse uzamış ve tadı kaçmış olur. İnşallah Gökhan Horzum bu durumu bir kaç bölüme çözmüş olur. Böyle bir güzelliğin sezon başı değil sezon sonuna yakın gelmesi beni bir miktar üzdü. Her güzel şey biraz geç gelir diyerek izledim. Umarım reytingleri yüksek olur da Arka Sokaklar ve Yasak Elma kadar ömrü olur dizinin. Israrla bu diziyi izlemenizi tavsiye ediyorum. Bu sezon içime çok sinen bende gerçekten ''her şeyi ile'' tam not alan ilk dizi oldu.
 -reklam değildir.- 
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır. 
TETİKÇİNİN OĞLU
Tür: Dram, Aksiyon
Yönetmen: Yağız Alp Akaydın, Emre Aybek
Senaryo: Gökhan Horzum
Yapımcı: Saner Ayar, Ömer Durak
Yapım: O3 Medya, Same Film
Yapım Yılı: 2023
Yayın Günü: Salı
Yayın Kanalı: FOX
Başlangıç Tarihi: 11 Nisan 2023
Konu:
Kırk yılın dostu; Korkmaz (Timuçin Esen) ve İskender (Şevket Çoruh).
İskender’in oğlu bir kaza sonucu vefat eder. Suçlanan ise Korkmaz’ın 22 yıl önce kaybettiği ve yıllardır aradığı oğlu, Metin (Genco Özak). Artık iki dost karşı karşıyalar; biri oğlu öldüğü için, diğeri ise oğlu ölmesin diye…
Oyuncular:
Şevket Çoruh
Timuçin Esen
Genco Özak
Sezin Akbaşoğulları
Serhat Kılıç
Bahar Şahin
Esra Kızıldoğan
Kaya Akkaya
Baran Can Eraslan

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. It's getting harder and harder to find something good in the flood of series. I'm glad you made it.

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)