Gülcemal (Dizi)

İntikamlı dizileri seven biri olarak dizi hoşuma gitti. Nefretten doğan aşk dizilerinin dinamiği yüksek oluyor haliyle hikayesi izleyici çekiyor. Bu dizide benim için öyle oldu ama Gülcemal çok zorbaydı. Bu kadar zorba bir adam olmasını beklemediğim için bir kastı beni.

Murat Ünalmış her zamanki gibi iyi bir performans ortaya çıkardı. Bölüm boyunca her sahnesinde ışıl ışıldı ve izleyiciye her duyguyu net bir şekilde verdi. Bence bölümün kahramanı Murat'tı. Gerçekten değeri tam bilinmeyen oyuncularımızdan.

Melis Sezen bölüm boyunca iyi oynadı ama mimikleri çok abartıydı. Yani bir önceki karakterinden çıkamamıştı. Hangimiz günlük hayatımızda bu kadar tiyatral bir yüz göz hareketi yaparız ki açıkçası mimikten öteydi her hareketi. Yani diğer karakterini devam ettirmesi biraz saçmaydı. Diğer karakteri sorunlu biriydi yakışıyordu ama şimdi oynadığı karakter o karakterinin tam zıttı bir karakter. Bunun haricinde oyununda hiç bir problem yoktu ve yaş farkına rağmen ben Murat ile yakıştırdım.

Edip Tepeli'nin karakterini hiç sevmedim. Şimdi Edip benim bebeğim, Murat'ta bebeğim ikisi de bebeğim olduğu için sinir oldum. Edip daha güzel bir karakterde oynayabilirdi. Hiç hoşlanmadım. İnşallah şerefsiz bir karakter olmaz ilk bölümden öyle gözükse de belki karakter gelişimi ile düzelir diye düşündüm. Aşk üçgeninin kaybedecek karakteri olması üzücü.

Nilay Erdönmez sanki en son Karadeniz dizisi vardı bir tane orada oynamış hissi verdi bana. Kaldı ki bu yıl bide internet dizisinde oynadı. Böyle yüzü ekrandan uzak kalmış gibi geliyor. Fakat duru bir oyunculuğu olduğu için özlemişim. Ben dizi başlamadan önce Murat ile çift olacaklarını düşünmüştüm ikisi abi kardeş olunca garipsedim. Yani benim kafamda Murat Edip Melis aşk üçgeni değil de hep Nilay Melis Murat üçgeni olacakmış gibi geldi. Gerçi düşününce Edip Nilay Melis üçgeni olmuş oldu. Bölüm boyunca performansını sevdim.

Diziyi sevdiğim yönetmenlerden Yusuf Pirhasan çekiyor haliyle beğenmediğim bir yeri olmadı. Yalnız Bursa'nın atmosferini hissedemedim. Bursa biraz otantik bir şehirdir hepimiz biliriz. Ben geçişlerde Bursa'dan kareler belki drone ile kuş bakışı çekimler beklemiştim. Umarım hikaye ile birlikte böyle sahnelerde görebiliriz. Elbet dış çekimlerde arka plan olarak doğasını gördük ama ben aralarda da şehri tanıtan kareler bekledim açıkçası. Dizide müzikler kullanılan mekanlar ve oyuncular müthişti. Hikaye, replikler ve işleyişte yerindeydi. İlk bölümde beni yormadı dram ve entrika dozunda işlenmişti. Melis'in kıyafetlerini pek sevemedim Melis haricinde diğer oyuncuların kıyafetlerini ve kombinlerini sevdim. Dizi genel olarak iyiydi perşembe gecesi zorlama dizi izliyordum benim için ilaç gibi geldi. Ben diziyi izlemeyi planlıyorum hikaye, işleyiş içime sindi. Eğer sizde intikamlı ve nefretten doğan aşk tarzı dizileri seviyorsanız hiç kaçırmayın derim. Bence sizde seversiniz.
 -reklam değildir.-
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
GÜLCEMAL
Tür: Dram, Romantik, Entrika
Yönetmen: Yusuf Pirhasan
Senaryo: Eda Tezcan
Yapımcı: Asena Bülbüloğlu
Yapım: MF Yapım
Yapım Yılı: 2023
Yayın Günü: Perşembe
Yayın Kanalı: FOX
Başlangıç Tarihi: 6 Nisan 2023
Konu:
Annesinin küçükken terk edip karanlık bir canavara dönüştürdüğü Gülcemal (Murat Ünalmış) ile güzeller güzeli Deva'nın (Melis Sezen) nefretle başlayıp giderek ateş, tutku ve fırtınanın girdabına savrulan aşkını konu alıyor... Gülcemal'in annesiyle olan savaşında, hiç hesapta olmayan aşk mı yoksa yıllardır güttüğü kin mi galip gelecektir? Bedellerle dolu bu yolda Gülcemal, gaddar bir avcıyken açık bir ava mı dönüşecektir? Peki Deva? Nihayet teslim olduğunda, anlayacak mıdır bu aşkın imkansız olduğunu?
Oyuncular:
Murat Ünalmış
Melis Sezen
Edip Tepeli
Nilay Erdönmez
Atilla Şendil
Cahit Gök
Nilüfer Açıkalın
Samet Kaan Kuyucu
Meltem Akçöl
İpek Ayaz Kortunç
Sabahattin Yakut
Gökçem Çoban
Melike Küçük
Ayda Aksel
Evren Duyal

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. Bashar Momin isminde bir Pakistan dizisi var. O diziye çok benziyor. Hatta bazı yerleri tıpatıp aynı

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)