Ferhat ile Şirin (Dizi)

Bu diziyi o kadar çok bekledim ki beklediğime değmedi. İlk bölümden sevemedim kara gözlüm. Aşağıda bahsedeceğim için bu kısımda sebebini yazmayacağım. Tek tek ele aldığımda oyuncu performansı yerindeydi ama bütün olarak hiç heyecanlandırmadı, beni kendine çekmedi.

Cansu Dere ne zaman yaşlanacak merak ediyorum. Maşallah çok güzel bir kadın ve oyunculuğu da bir o kadar güzel. Oyunculuğunu çok sevdiğim için sahneleri beni benden aldı. Herhangi bir karakteri ona verin sonra keyifle izleyin. Her karakterin oyuncusu olduğunu düşünüyorum. Banu karakteri de Eyşan karakterine benzediği için çok yakışmış. Keşke Tolga ile Cansu başrol çift olsaydı. İkisini çok yakıştırdım. Birlikte oldukları sahneler hoşuma gitti.

Tolga Sarıtaş'ın bir önceki projesinin ilk bölümünde şöyle yazmışım.
''Tolga Sarıtaş'ın her rolünde biraz daha kendini geliştirdiğini görmek çok mutlu etti beni. Sevdiğim oyuncular arasında yerini aldığı için kendini aştığını görmek mutluluk verici. Gerek mimikleri, gerek duruşu, gerek oyunculuğu muazzamdı.''
Bu karakter içine tam tersini düşünüyorum. Karaktere girememiş gibiydi, sanki elini kolunu nereye koyacağını bilemiyor gibiydi. Sonraki bölümlerde eminim farklı olacaktır. İlk bölümde performansını beğendim ama karaktere girememesi gözüme battı. Belki oyuncu kadrosu ile yeni başladığı için gergindir kim bilir...

Leyla Tanlar'ın sahnelerinde gözümü döndürdüm durdum. O kadar tuhaf duyguya giriyordu ki ne olmuş bu oyuncunun oyunculuğuna dedim durdum. Mimiklerini çok abartılı kullanması, ses tonuyla duruşuyla karakteri sıkıcı hale getirmesine sebep olmuştu. Böyle devam ederse Ferhat karakterini çift olarak aşağıya çeker gibi geldi.

Ushan Çakır'ı Tolga'dan sonra Cansu ile çok yakıştırdım. Konu nasıl işlenir bilmiyorum ama Ushan ile de çok tatlı olurlar gibi geldi. Ushan Çakır'ın havası, oyunculuğu çok iyiydi. Karakteri güzel anlamış ve bütünleşmiş hissi verdi bana. Bana göre on numara beş yıldız bir performanstı.

Işıl Yücesoy, büyük usta... Bana yazmak düşmez, her zaman ki gibi muazzamdı.

Yıldıray Şahinler yine ses tonunu değiştirerek oynuyor. Bu kadar iyi sesini kullanması çok şaşırtıcı. Ses tonunu kullanırken hiç fire vermemesi müthiş. Oyunculuğunu çok beğeniyorum ve eminim ki bu dizide de iyi iş çıkaracaktır.

Şehsuvar Aktaş ve Emel Çölgeçen'i bu dizi de görmek beni çok sevindirdi. İkisini de çok severim. Performansları yerindeydi. Karakter seçimi olarak doğru olduklarını düşündüm.

Dizi için düşüncelerim:
Cansu Dere için izlemek istediğim dizinin başlaması nasıl oldu anlamadım. Jenerik ve ya altta isim geçmedi direk pat diye hikaye başladı. Dizi işleyiş o kadar karışıktı ki pat diye geçmişe geçiyor pat diye günümüze geliyordu. Fakat bu da değil dizi çok durağan başladı. Dümdüz bir hikayesi olan dizi gibi işlenmedi. Daha doğrusu işleyişte bir hikaye işlenmedi. Bir iki silah, kavga o kadar. Bu yüzden de sevemedim.

Oysa Cansu Dere çok proje ile anılıp bu projeyi seçtiği için sevdiğim senarist Gökhan Horzum'un hikayesi olduğu için yine çok sevdiğim ve hiç bir projesini kaçırmadığım Mehmet Ada Öztekin yönetiminde olduğu için çok umutluydum. Bilmiyorum senarist Savaş Korkmaz'ın kalemi mi ilk bölümde yanlış yazdı, oyuncular mı ortalamanın altında enerji verdi bilemedim ama ben sevemedim ve aşırı sıkıldım. Tabii ki sosyal medyadan baktığım kadarıyla beğenenler vardı onlara saygım sonsuz ama bana hiç hitap etmedi.

Bir kısım müziklerini çok beğendim, genel olarak neredeyse her sahnede müzik vardı ve uygun olmuştu. Sadece Ferhat yasal olmayan dövüş yapıyor sanırım, o sahnede çalan müzikten hiç hoşlanmadım. Seçilen mekanlara, çekim açısına, çekim renk paletine bayıldım. Kopkoyu çok hoş bir renk kullanılmıştı. Adeta bir film izliyormuşum gibi hissettim. Teknik kısmı haricinde dizide fazla bir şey beğenmedim. Senaryo ve işleyişi sevmedim. Bu yüzden izlemeyi pek düşünmüyorum. Fakat seveni hatta bayılanı çok olduğu için sizin de bir şans vermenizi tavsiye ederim.


Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.


FERHAT İLE ŞİRİN
Tür: Dram, Romantik
Yönetmen: Mehmet Ada Öztekin
Senaryo: Savaş Korkmaz
Yapım: O3 Medya, Artistanbul Medya
Yapımcı: Onur Güven Tam
Yapım Yılı: 2019
Yayın Günü: Cuma
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: FOX TV 
Başlangıç Tarihi: 22 Kasım 2019
Konu:
Ahşap işleri yapan sıradan bir marangoz olan Ferhat’ın yolu, hiç ummadığı bir anda aşka, zengin ve karanlık bir dünyaya uzanır. Küçük atölyesinden Kapalı Çarşı’nın tarihi dükkanlarına adım atan Ferhat’ın yolu Karalı Köşk’üne çıkar. Hayatın onu sürüklediği Karalı Köşk’ünün duvarları Ferhat’ın izini sürdüğü geçmişinin tanıklarıdır.
Ferhat, Şirin ve Banu… Aşkın mucizesini de felaketini de yaşayacakları bir girdaba sürüklendiklerinden habersizdir… Onlarınki efsanevi bir aşkın hikayesi... Bu hikayede herkesin mutlu olması imkansız…
Bu aşkın, en büyük trajedisi, aslında yıllar önce nefretle, acı ve intikamla közlenen bir başka aşkın küllerinden alevlenmesi. Aslında her şey yıllar önce yine aşkla başlamıştır… Uğruna canların alındığı, hayatların karartıldığı, ailelerin dağıldığı kötücül bir aşk…
Oyuncular:
Cansu Dere
Tolga Sarıtaş 
Leyla Tanlar
Yıldıray Şahinler
Ushan Çakır
Işıl Yücesoy
Şehsuvar Aktaş
Emel Çölgeçen
Alican Barlas
Nihan Gür
Zeynep Özyağcılar
Serdar Akülger
Ecenaz Uçer
Durukan Çelikkaya
Melisa Değer

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Düşüncelerimiz benzer. Sırf Cansu Dere ve Ushan Çakır için izledim ilk bölümü. Öyle denk gelirsem izlerim ama merak uyandırmadı. Leyla da gelişmek yerine geri gidiyor sanki hep aynı roller bilemedim :/ Ushan çok karizma olmuştu canım.d

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet aynı düşüncedeyiz, Ushan efsaneydi. :)

      Sil
  2. reklamlarını görmüştüm bu dizinin ama dizi seyretmiyorum bu sezon sadece "mucize doktor" u izliyorum o da denk gelirse....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mucize Doktor fanı olacağım bende. Orijinalini izlediğim halde bizimkine aşık oldum. :)

      Sil
  3. Tercih edenlere saygı duyuyorum ama aşk dizilerinden içim şişti. Teşekkür ederim tanıtım için.

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)