Afili Aşk (Dizi)

Sonunda klasik yaz dizileri yayınlanmaya başladı.Başlayacak dizilerin hepsini merakla bekliyordum. Çünkü hepsi ilgi çekici görünüyordu. Çağlar Ertuğrul'u sevdiğim için bu diziyi ayrıca bekledim. Dizi ilk bölüme göre çok hareketli gelmedi ama çok eğlendim.

Çağlar Ertuğrul nam-ı diğer bay kaş çok sevimli değil mi? Dram dizilerinden çok böyle romantik komediye yakışan bir tipi vardı. Sonunda istediğim bir karakterle karşıma çıktı. İlk bölüm olarak performansı beni etkiledi ve tatmin etti. Hemen karakterine ısındığı ve benimsediği belli oluyordu. Bir kaç bölüm sonra iyice oturunca karakter üzerinde harikalar yaşatacağını düşünüyorum.

Burcu Özberk'in yaşı ilerlese de bıcır bıcır bir kız. Bu durumda oyunculuğuna net bir şekilde yansıyor, oyunculuğunu seviyorum. Fakat hep aynı düzey oynuyor gibi geliyor. Yani hangi karakteri oynarsa oynarsın birbirinin devamı hissi veriyor. Yine de diziye ve Çağlar'a çok yakışmış. İlk bölümde beklentimin altında bir performansı vardı. Karakterle tam bütünleşince nasıl olacak merak ediyorum.

Taner Rumeli ne zaman bir komedi dizisinde oynasa hep aynı karakteri oynuyor. Çok baskıcı ama baskıya rağmen kız kardeşinin takmadığı bir karakteri oynamasından hiç hoşlanmıyorum. Burcu gibi aynı, sanki bir karakterin devamı hissini veriyor. Tabii ki oyunculuğuna sözüm yok, her zaman hakkını veriyor ama yapımcıların da artık değerini bilmesini isterim. Dizi de nasıl bir karakter olacağı, nasıl ilerleyeceği çok belli.

Serkay Tütüncü gelişmekte olan bir insan. Bir gün gerçekten oyuncu olacağını düşünüyorum ama doğru karakter bir türlü gelmiyor. İnandırıcılık kısmında bir kaç hataları olsa da dizi ilerledikçe daha iyi olacağını düşünüyorum. Zeynep Tuğçe Bayat ile yan yana geldiğinde kimyalarını çok beğendim. Umarım senaristler ikisini birlikte yazarlar.

Asena Tuğal çok güzel bir kadın su gibi ama oyunculuğu ortalama. İlk bölümde çok fazla sahnesi yoktu, olduğu sahnelerde de çok sevdim. Karakteri hem komik, hem fettan olacak hissi yarattı bende. Ozan Dağgez'in partneri olmasının doğru seçim olduğunu düşündüm. Hem fiziksel olarak, hemde oyunculuk olarak birbirlerini tamamlamışlardı.

Ozan Dağgez'in oyunculuğunu seviyorum. Her karaktere çok yakışıyor. Bence, oynadığı karakterde komik ve sempatikti. Dizideki karakterler içinde en sevdiğim karakter oldu. Performansı çok yüksek ve başarılıydı. Bir kaç bölüm sonra daha da komik bir karakter olacağını düşünüyorum.

Uğur Uzunel'de diğer oyuncular gibi üzerine yapışan karakterin üzerinden gidiyor. Ben bu yapımcıları anlayamıyorum. Bir oyuncu da bir karakteri izleyince sadece o karakter üzerinden gidiyorlar. Oyunculara farklı karakterler sunup şans vermek yerine kolaya kaçıyorlar. Bana göre Uğur çok başarılı bir oyuncu. Keşke bir önceki projesinde oynadığı karakterin hemen hemen aynısı olmasaydı. Bir önceki projesinde ki düşüncelerim değişmedi. İlk bölümde iyiydi.

Zeynep Tuğçe Bayat, Serkay Tütüncü ile çok tatlı duruyordu ama sanki başrollerle bir aşk üçgeni olacak gibi sezdim. Komedi türü diziler yakışıyor Karakterini sevmesem de oyunculuğu yerindeydi.

Yılmaz Kunt'un şansından mı bilmem oynadığı dizilerin hemen hemen hepsi erken final yaptı. İnşallah bu dizi uzun ömürlü olur da bol bol izleme şansı buluruz. Yalnız bu seferki karakterini hiç beğenmedim. Biraz sinik, korkak bir karakter gibi geldi. Birde karakterin işleyişine sinir oldum. Detay vermeyeyim ama izlerseniz ne yazmak istediğimi anlayacaksınızdır. Yılmaz'ın oyunculuğunda bir problem yoktu. Fakat biraz daha iyi olabilirdi.

Güzide Arslan hep böyle fettan, sinsi karakterin oyuncusu. Açıkçası bu karakterler de çok yakışıyor. Üsteki diğer oyuncular için devamı yazdım ama Güzide için tam tersi hep böyle karakterler gelse hiç sırıtmaz, hiç sıkmaz. İlk bölümde nefret ettiğim tek karakter ve Güzide'nin oyunculuğunu çok beğeniyorum.

Hira Su Yıldız çok tatlı bir çocuktu. Maşallah güzelliğine, tatlı diliyle diziye renk katmıştı.

Dizi de Altan Erkekli, Benian Dönmez ve Neşe Baykent gibi usta oyuncularda var. Üçü de birbirinden değerli ve iyi oyuncular. Karakterlerine çok uymuşlardı.

Dizi ilk bölüme göre hareketli olmasa da bana göre iyi bir başlangıç yaptı. İlk sahnesinin rüya ile başlaması ve alarm esprisi hoşuma gitti. Keza ilk bölümün son sahnesi de beni çok güldürdü. Anladığım kadarıyla dizi ikinci bölümde başlıyor ve içimizi kıpır kıpır yapacak. Ben böyle hikayeleri severim ondan hoşuma gitti. Gece çekimleri hoşuma gitmedi ama genel olarak çekim kalitesi, açıklar ve renkleri beğendim. Müzikler yaz dizisine uygundu. Senaryo klasik ama işleyişi güzeldi. İnşallah senaristler bölümler ilerledikçe saçmalamaz. Genel olarak baktığımda dizi de kusur bulamadım. Bu yüzden ben kesinlikle bu diziyi izlemek istiyorum ve size de şiddetle tavsiye ederim. 
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.


AFİLİ AŞK
Tür: Romantik, Komedi, Aile
Yönetmen: Serdar Gözelekli
Senaryo: Barış Erdoğan, İlker Arslan, Kübra Sülün, Okşan Tavaslıoğlu
Yapım: ARC Film
Yapımcı: Fatih Enes Ömeroğlu
Yapım yılı: 2019
Yayın günü: Çarşamba
Yayın saati: 20.00
Yayın kanalı: Kanal D
Başlangıç tarihi: 12 Haziran 2019
Konu:
Kerem, İstanbul’un çok eski tekstilcilerinden olan Yiğiter ailesinin yakışıklı ve çapkın oğludur. Yaratıcı zekasıyla zamana yenik düşmek üzere olan aile şirketini bir start - up çalışmasıyla sektörün lideri haline getirmiştir. Getirmiştir ama babası Muhsin’in gözünde adam olamamıştır. Çünkü Kerem yiyip içip, gezip tozup, her çiçekten bal alma şiarıyla hayatını yaşayan biridir. Keremlerin atölyesinde işçi olarak çalışan Ayşe de biri despot, diğeri hayırsız iki ağabeyi kontrolünde renksiz, tatsız bir hayat yaşayan zeki, güzel ve kalbi iyilik dolu bir kızdır. Tek umudu, bir süredir sevgili olduğu Berk ile evlenmek ve bu hayatı geride bırakmaktır. Ancak ağabeyleri onu mahallenin zengin çocuğu Sabri ile evlendirmek isteyince Ayşe, Berk’e bir an önce evlenmeleri gerektiğini söyler. Bunu duyan Berk ortadan kaybolur. Kendi halinde, saf ve iyi yürekli bir mahalle kızıyken hem ailesi, hem de aşk hayatından darbe üzerine darbe yiyen Ayşe, hayatında ilk kez kendisi için bir şey yapmaya karar verir. Bu kararı vermesinde en büyük etken olan Kerem, aynı zamanda Ayşe’nin kurbanı olacağından habersizdir. Ayşe, Kerem ve kendisini ömür boyu birbirine bağlayacak hamleyi yaparak oyunun kurucusu olur ancak bu oyun ikisinin de içinden çıkamayacağı şekilde ayaklarına dolanacaktır.
Oyuncular: 
Çağlar Ertuğrul 
Burcu Özberk
Altan Erkekli 
Benian Dönmez 
Neşe Baykent 
Taner Rumeli 
Serkay Tütüncü 
Asena Tuğal 
Uğur Uzunel 
Zeynep Tuğçe Bayat 
Yılmaz Kunt 
Ozan Dağgez 
Güzide Arslan 
Beril Pozam 
Umutcan Ütebay 
Vural Ceylan 
Banu İnan 
Hira Su Yıldız

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Oyuncular genelde iyimiz.Aklimda olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, oyuncuların hepsi tanınmış oyuncular. Tavsiye ederim. :)

      Sil
  2. Böyle dizilieri sevmiyorum ya ): saçma geliyo bana açıkçası.

    YanıtlaSil
  3. Diziyi izlemesem de YouTube videolarına baktım Yılmaz Kunt sanki sesini kullanamıyor gibime geldi.Ayrıca Çağlar Ertuğrul acayip şeker olmuş karaktere Burcu Özberk ile de kimyası uymuş .Youtube videolarından devam ederim güncel izleyemem tabii😊Emeğine sağlık bu arada yazı için😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok komik bir dizi, Çağlar'ın mimikleri beni benden alıyor. Yılmaz Kunt çok sahnesi olan bir karaktere sahip değil. Ondan sesi çok sorun yaratmaz. Bence izle, seversin. Teşekkürler tatlım. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)