Kış Sezonu İzlediğim Türk Dizileri (2019)

Son yıllar Türk dizileri çok karışık. Türkiye'nin en iyi oyuncularının oynadığı dizilerin bile tutup tutmayacağını kestiremiyorum. Bu dizi tutar dediğim dizi iki bölüm sonra final yapıyor, tutmaz dediğim ise bölümlerce sürüyor. Bu yüzden iyi dizi kötü dizi diye bir kavram kalmadı Türk izleyicisinde. İzleyicisine saygım var terim için özür dilerim ama en dandik dizinin nasıl tuttuğunu çözemiyorum. Zaten bu yüzden de iyi ve popüler oyuncularımız artık dijital platformlara yöneldiler. Hem dizi süreleri kısa, hem sezon bölüm sayıları belli, hem parası iyi, hemde dijital izleyiciyi yakalama fırsatları oldu. 

Televizyon dizilerinin sitemi bu şekilde giderse, iyi konusu olan dizilere ve oyunculara değer verilmezse milyonluk ülkede bir kaç bin evin ölçümü ile ortaya çıkan reyting ölçümleri baz alınırsa televizyon bitecek gibi görünüyor. Çünkü bu yıl biten dizilerin izleyicisini çok küstürdü televizyonlar. Artık izleyici de güven almadığı için dijitalden izlemeye başladılar. Umarım gelecek sezonlarda birileri bu sistemi düzeltir ve bir an önce el atarlar. Çünkü ben dijital insanı değil, televizyon insanıyım. Bu süreçte televizyona ilginin azalması en çok beni üzer.

Bu arada listeme son izlediğim dizileri alacağım. Sürekli kaldırıldığı ve final yaptığı için çok oynak bir izleme sistemim oldu. Hepsini yazarsam upuzun bir liste olur bunu da okumaya yürek dayanmaz.

Pazartesi:
Çukur
İki yıldır ilk bölümünden itibaren nefesimi tutarak izlediğim iki dizi var, bunlardan biri Çukur. Dizinin birinci sezonu beni aksiyon yönünden çok etkilemişti. İkinci sezonda ise Çukur'un verdiği kayıplarla duygusal açıdan çok etkiledi. Yeni sezonda yine pazartesi gecelerimin vazgeçilmez dizisi olacak. Benim için Çukur artık aşılmaz bir duvar. Bence bu diziyi izlemeyen varsa çok şey kaçırır. Her karakter kendi içinde başrol sahibi benim gözümde. Hepsinin ayrı ayrı hikayesi olması en sevdiğim yanı. Bu yüzden de beni hiç bir zaman sıkmıyor. Sürekli kavga gürültü ve silah olmasaydı dizi de yani düz bir dizi olsaydı sıkıcı olabilirdi. Senarist senaryoyu bozmazsa çok doğru ve iyi gidiyor. Sadece arada bir işleyiş kısmında mantık hatası olabiliyor ama bir sonra ki bölümde o mantık hatası yok oluyor. O kadar akıllıca yazılıyor ki insanlar hep ters köşe oluyor. Bir bölüm hadi be bu nasıl mantık hatası diyorsun sonra ki hafta bu mantık hatası değilmiş diyorsun. Gökhan Horzum'un işlerine baktığımda bence en iyi işi Çukur. 

Salı:
Kadın
Geçen yıl Ufak Tefek Cinayetler dizisine bakıyordum. Dizinin sezon içinde yarısına kadarı gerçekten iyiydi. Sonra bir şey oldu ve senarist yokuş aşağıya düştü. Sonuç olarak da dizi final yaptı. Dizi biter bitmez ilk bölümlerine baktığım sonra bıraktığım Kadın dizisine mecburi dönüş yaptım. Başka izlenecek dizi olmadığı için izlemeye başladığım dizi başlarda sardı ama şu an işkence gibi. Yeni sezonda salı güne umarım güzel bir dizi gelir. Yoksa Kadın dizisinin senaristi aklımızla dalga geçmeye devam edecek. 

Çarşamba:
Sen Anlat Karadeniz
Elbette ki Kadın dizisinden daha beter dizilerde var. Bu dizi Mehmet Ali Nuroğlu diziden çıktıktan sonra bitmeliydi. Dizi o bölümde tüm konuyu ve işleyişi bitirmişti. Hele yeni katılan karakterlerle daha da saçma bir hal aldı. Vedat Sayar'ın yaptıklarının aynısını yapan biraz daha sapık bir karakter ve ailesinin diziye dahil olması diziyi tekrara düşürdü. Maalesef annem diziyi izlediği için bu işkenceye katlanmak zorundayım. Dizi zamanında bitseydi efsane bir dizi olarak tarihe yazılacaktı. Zamanında bitmediği için şimdi o listenin son sırasında bile olamayacak. İnşallah yeni sezonda güzel bir dizi olur da annem izlemeyi bırakır.

Perşembe:
Avlu
Nefesimi tutarak izlediğim ikinci dizi Avlu dizisiydi. Bir bölüm bile saçmalamadan adrenalin yüksek tutabilen nadir dizilerden. Azra ile Deniz'in sahnelerini çok sevsem de Kudret ve Zerrin'de diziye farklı bir tat katıyor. Bu sezon dizi için çok hareketli bir sezon oldu. Dizi de Murat karakterinin ölmesine çok üzüldüm. Oğuz karakteri de çok havada kalan gereksiz bir karakter oldu. Deniz ve Oğuz aşkını nasıl bağlarlar bilmiyorum ama bence Murat ve Deniz daha uyumlulardı. Doğru mu emin değilim ama bu sezon final yapacak, başka kanala geçecek, dijital platforma geçecek diyorlar... İnşallah bu söylentiler gerçek olmaz ve yeni sezonda da izleme şansım olur nenem. 

Cuma:
Kızım
Sezonun en tatlı çizgisini bozmayan sıcacık dizisi Kızım... Ne kadar zaman zaman üzse de izleyicinin kalbini ısıtmaktan vazgeçmedi senarist. Başrollerini Buğra Gülsoy, Leyla Lydia Tuğutlu ve Beren Gökyıldız'ın paylaşsa da bana göre başrolleri Buğra Gülsoy ve Beren Gökyıldız paylaştı. İkisinin uyumu, duygu geçişleri ve oyunculukları harikaydı. Keşke gerçekten baba kız olsaydı iç geçirmeme sebep olan dizi maalesef tek sezonluk bir dizi olarak yakınlarda final yapacak. Bence efsane diziler arasına adını yazmamız gereken bir diziydi. Severek izledim, severek tavsiye ederim. 

Cumartesi:
Bir Aile Hikayesi
Çok çok yeni başlayan hemen de sezon finali yapan bir aile dizisi. Bu sezon sade ve sadece 12 bölümcük ekranlarda oldu. 12 bölüm boyunca Kızım dizisi gibi aile kavramını işlediler. Fakat iki dizi arasında bir fark vardı o da bu dizi de entrika olmamasıydı. O kadar tatlı o kadar nafi o kadar hisli bir dizi ki hemen izleyiciyi kendine çekiyor. Çok garip ama dizi de bir çok çift olmasına rağmen benim çiftim Şakir ve Mahur'du. Şakir yani Ali Seçkiner müthiş bir oyunculuk sergiledi. Orijinalinde karakter ne kadar etkili oldu bilmiyorum ama Türk versiyonunda Şakir karakteri çok benimsendi ve sevildi. İzleyicinin çoğu Şakir ve Mahur sahneleri için dizinin bağımlısı oldu. Şimdi Şakir karakteri çıkarsa bu kadar ilgi çeker mi emin değilim. Sonuç olarak sezon finali hiç istediğim gibi bitmedi. Senariste buradan sesleniyorum, '' Öldürmeyin be Şakir'i, n'olur!!!''

Pazar:
Zengin ve Yoksul
Yokluk dizisi Zengin ve Yoksul. Pazar güne başlayan dizilerin bir çoğu sezon içi bitti kalanlar ise saçmaladı. Zengin ve Yoksul öyle bir zamanda başlayan dizilerdendi. Açıkçası pek sevilmedi, bende pek sevmedim ama izlenilmeyecek kadar kötü değildi. Dizinin en büyük sorunu Yoksul karakterlerdi. Özellikle Berrin karakteri o kadar çok abartılmıştı ki karakteri oynayan Binnur Kaya bile antipatik gelmeye başlamıştı. Dizinin güçlü bir konusu yoktu ve işleyişi de bir bütün değildi. Oyuncular ne kadar iyi oynarsa oynasın konu ilgi çekici olmayınca izleyici çekemedi ve 8. bölümü ile ekranlara veda etti.


Bonus: 
Hercai

Çok yeni başlayan her tarafından çok sevilen bir dizi oldu Hercai. Bende severek izliyordum ama gününde Kızım dizisi baskın olunca onu izlemek istedim. Tekrarı olduğunda baktığım için bu diziyi de izliyorum diyebilirim. Yalnız başları çok iyiydi ama sonradan sanki biraz saçmalamaya başladı gibi geliyor. Bence, büyük ihtimal otuzlu bölümlere geldiğinde senaryo kendini tekrar edecek. Yine de şu an iyi gittiği için izlemeye devam ediyorum. Herkes tarafından da şu ara çok seviliyor.


İşte benim izlediğim diziler böyle peki sizin izlediğiniz Türk dizileri hangileri?

Yorum Gönder

16 Yorumlar

  1. Ben dizi izleyen birisi değilimdir. Ancak Avlu deyince bende akan sular duruyor. İlk günden beri hiç bir bölümü kaçırmadan izlediğim ve lütfen 🙏 bitmesin dediğim Avlu .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynı düşüncedeyiz ama söylentiye göre bitecekmiş. :(

      Sil
  2. Ğzerimde öyl bir Hercai izleme baskısı var ki, anlatamam:D Her kes tarafından izlemediğim için kınanmaktayım. Benim izleme listemde yıllardır Çalıkuşu dizisi duruyor. İlk iş onu ilzerim herhalde:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İzlemeyerek çok bir şey kaybetmiyorsun klasik töre dizisi, ilk bölümleri heyecanlı ve ilgi çekiciydi ama şu an çok klişe önü kolay tıkanıp tekrara düşecek bir dizi. Çalıkuşu ile kıyaslanınca Çalıkuşu nirvanada bir konu ve işleyişe sahipti o dizi düzeyinde beklentin varsa ortalamanın altına indirmeni tavsiye ederim. Dizi Sıla, Berivan, Marziye, Aşka Sürgün, Zerda kategorisinde bir dizi. Zaten o yüzden çok sevildiğini ve tutulduğunu düşünüyorum. Bayağı bir süredir töre dizisi yapılmıyordu bir kaç töre dizisinin konusunu da birleştirince insanlara sahneler tanıdık geldi ve sevdi ama dediğim gibi işleyişi susup, uzun bakışmalı bir dizi. :)

      Sil
    2. Uzun bakışmalara Hindistan sağolsun alıştırdı beni:DD Çalıkuşu un 1ci nölümü izledim bile. Gayet sevdim)) Hercai bildiğim kadarıyla wattpadden çıkan bir kitap zaten. Önceden de belirli bir fan kitlesi olunca baya iyi tuttu.

      Sil
    3. Hint dizilerinde birde kamera etraflarında dönüyor. :D

      Sil
  3. Bu dizilerin hiçbirini izlemiyorum. Fakat birkaçının fragmanları bile beni boğmaya yetiyor.

    YanıtlaSil
  4. Hep söylerim hep de söyleyeceğim anlatış tarzınız çok kibar ve oturaklı, paylaştığınız bir post başlığı yada postunuz bazen benim ilgimi çeken bir konu olmadığında bile okurken üslubunuzdan kaynaklı keyif alıyorum. İlgimi çekmeyen bir konuyu bile sıkıcı olmayan bir şekilde anlatıyorsunuz. Sitenizi okumaktan mutlu oluyorum teşekkürler ve umarım sizde yazarken mutlusunuzdur. Ve sizden bir istek de bulunacağım, önce sorumu sorayım: Hala kore yada uzakdogu dizileri izliyorsunuz, değil mi? Istegim; eğer hala izliyorsanız öneri paylaşımı yapar mısınız? Uzun uzun uzuuun (yani çok uzun:D) yıllar ara verdiğim uzakdoğu dizilerine geri dönmek istiyorum, ve nereden başlamam gerektiğini bilemedim. Sevgiyle kalın ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Güzel yazınız için teşekkür ederim. Düşünceleriniz beni çok mutlu etti. İzliyorum ama yıllık olarak öneri yapıyorum. Dizi arıyorsanız blogumun üst kısmında konu sekmeleri var oradan Kore, Diğer Asya, Japonya ve Bollywood konulu postlara ulaşabilirsiniz. :) Samimiyetimle cevap vermem gerekirse Kore dizileri tekrara düştü. Her dizi birbirine benziyor ya da geçmişteki dizilere benziyor birde bizim gibi onlarda uyarlama yapmayı seviyorlar. Türk dizilerinden sıkıldıysanız Kore 'de aynı kıvamda haberiniz olsun. Gerçi siz bayağı izlemiyorum yazmışsınız bu yüzden fantastik türde diziler seçerseniz farklı gelebilir.

      Sil
  5. Kızım en sevdiğimdi ama bitiyor o da:(

    YanıtlaSil
  6. Ben sadece Kuzgun’u izliyorum. Barış Arduç’un oyunculuğuna bayıldım burda. Duyguları aşırı güzel geçiriyor. Olayların çabuk ilerlemesi falan beni çekiyor. En çok kesiğin öldüğü sahnede üzülmüştüm 😢

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzgun dizisine arada bende bakıyorum sürükleyici bir işleyişi var. Bu arada sezon finali neydi öyle ya. :o

      Sil
  7. o kadar keyifle okuyorum ki her metnini ama gözüm SÖZ dizisini aradı ben mi göremedim yoksa hiç bahsetmedin mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunlar benim izlediğim diziler izlenilen diziler değil. Ben 3 sezondur Çukur'cuyum haliyle Söz dizisini izlemiyordum. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)