Bir Aile Hikayesi (Dizi)

Dizinin yayınlanma süresi o kadar çok uzadı ki bu uzama da ismi bile değişti. Bu yüzden de yayınlanması beklediğim bir dizi değildi ama her zaman ki gibi bir şans vermek istedim.Diziyi izlemeye başlamam tamamen nötr bir şekilde başladı ve nötr bir şekilde bitti. Diziyi ne sevdim, ne sevmedim. Sanki ilerleyen bölümlerde aile sıcaklığı olan bir dizi izleyecekmişiz hissi yarattı bende.

Songül Öden ve Celil Nalçakan bana göre aynı düzeyde iki oyuncu. Celil Nalçakan'ı çok seviyorum. Songül Öden ile yakışacaklarını hiç düşünmemiştim. Fakat ikisi kusursuz bir ikili olmuşlar. Dizi de geçmiş bölümlerde ki anne ve baba karakterlerine can veriyorlar. Bence performansları çok iyiydi ve karakterler için ikisinden başka birileri düşünülemezdi.

Olgun Toker resmen oyun şov yaptı bölüm boyunca. İlk bölümün kahramanı bana göre
Olgun Toker'di. Karakter ile o kadar bütünleşmiş o kadar gerçekçi bir rol yaptı ki her sahnesinde beni benden aldı. Çok fazla yazacak bir şey yok dört dörtlük bir iş çıkarmış ve muhteşemdi.

Birkan Sokullu'nun saçlarından ve sakallarından çok sıkıldım. Eskiden düzenli tertipli bir adamdı. Son yılların modasına uyup perma yaptırdı ve uzattı, ondan sonra uzun saçtan vazgeçemedi. Tamam perması çok yakışıyor ama eski kısa ve düz haline dönmesini çok isterdim. Artık bu diziyle birlikte 4. projesi... Düşünüyorum da şimdi her karakterinde bu saçı mı kullanacak çok merak ediyorum. Karakteri şimdilik iyi gibi duruyor, oyunculuğu da aynı düzeyde.

Elçin Afacan, Olgun Toker'in performansından sonra beğendiğim en iyi performanslardan biri oldu. Bir şişmanı gerçekten çok iyi oynuyordu. Hatta onun sahnelerinde biraz sosyal medyada gezdim ve sen şişimanların onurusun, gururusun yazılarına rastladım. Oyuncuyu tanımıyorum ama izlediğim iki dizide rol almış, demek ki dikkat etmemişim diye düşünüyorum. Bana göre iyi bir oyuncu olacağını düşünüyorum.

İrem Sak'ı ilk defa ciddi bir projede görüyorum ve çok şaşırdım. Aslında oyunculuğu çok ortalamaymış bu dizi ile öğrenmiş oldum. Ben daha iyi olduğunu düşünüyordum. Olgun Toker'in karşısında çok toy kalmış ama ikisi fiziksel olarak yakışmışlardı. İnşallah karakteri oturunca Olgun Toker'in karşısında çok pot kalmaz.

Alper Saldıran'a bayılıyorum. Daha önce ki yazdığım projelerinde de bunu yazmıştım zaten. O kadar tatlı, o kadar sempatik bir oyuncu ki mimikleri, duruşu, tavrı çok hoşuma gidiyor. Her işinde bana farklı bir kişiymiş hissi uyandırıyor. Dizi de naif ve düşünceli bir karaktere hayat veriyor. Bu yüzden karakterini de çok sevdim. En azından duyarlı ve dış görünüşe bakmayan bir karakter.

Ali Seçkiner Alıcı tam bir usta oyuncu. Karakterde o kadar mazlum, dışarı da gördüğümüz karakterlere benzeyen havası vardı ki gerçekten sokakta ki mazlum insanı alıp dizide oyna sen demişler gibiydi. Olgun Toker ile olan sahneleri de beni çok üzdü. İki oyuncu da çok iyi oynadığı için direk olarak duygu bana geçti. Bence iyi baba- oğul ilişkisi izletecekler bize.

Dizi jeneriksiz başladığı için nasıl bir jeneriği olacak, jenerik yapacaklar mı merak ediyorum. Dizi de bir kaç işleyiş bana saçma geldi. İlk olarak Songül Öden'in hamile karnı çok saçmaydı. Yine Songül Öden'in hamile iken dansöz kıyafeti ile dans etmesi de saçma geldi. Birkan Sokullu'nun gofret reklamında üstü çıplak kalması gönderme gibi gözükse de saçmaydı. Dizi 1984 ve 2019 olarak işlenmişti. Yani biraz geçmişten biraz gelecekten gösteriyordu. Birbiri ile bağlantılı bu işleyiş hoşuma gitti. Fakat ilk 60 dakikasını dizinin anlayamadım. O kadar karışık bir işleyiş yapılmış ki ki kim kimle bağlantılı, geçmişte ki insanlar kim anlayamadım. Birde hikaye çok kopuk geldi, işleyişte de sürekli bir konudan konuya atlanınca diziyi anlamam zor oldu. Bu yüzden başka izleyicilere sormak zorunda kaldım. Bir başka problem de bana göre müziklerin çok uzun tutulması ve sık konulmasıydı. İlk bölüme göre orijinali nasıl bilmiyorum ama çok fazla müzik olduğunu düşündüm bu da rahatsız edici geldi. Şahsen ben konuya müzikler yüzünden pek adapte olamadım. Bunlar haricinde dizi genel olarak güzel gitti. Bence aile izle izlenilebilecek türde bir dizi olmuş. Tutar mı, işleyişi nasıl gider bilmiyorum ama yolu açık olsun. Denk gelirseniz ve ya vaktiniz varsa bir şans verebilirsiniz.



Uyarlama orijinal adı: This Is Us
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 8. sırada, tekrarı ise 20. sırada tamamladı.
BİR AİLE HİKAYESİ

Tür: Aile, Romantik, Dram
Senaryo: Deniz Madanoğlu
Yönetmen: Merve Girgin
Yapım: MEDYAPIM
Yapımcı: Fatih Aksoy
Yapım yılı: 2019
Yayın günü: Cumartesi
Yayın saati: 20.00
Yayın kanalı: FOX TV
Başlangıç tarihi: 9 Mart 2019
Konu:
“Bir Aile Hikayesi” ilk aşkı annesi-babası olan ve çocukluğuna özlem duyan herkesin, her yaştan insanın kalbine dokunacak. Aile, şefkat, dostluk, aşk, vefa gibi kelimelerin anlamlarını yeniden hatırlatacak. Dizi, hayatın verdiği ekşi limonları, limonataya çeviren bir tarifi paylaşmaya, salıncağını terk etmeyen büyük çocuklara sahici bir masal anlatmaya geliyor.
Oyuncular: 
Songül Öden
Celil Nalçakan
Birkan Sokullu
Olgun Toker 
Elçin Afacan
İrem Sak
Alper Saldıran
Ali Seçkiner Alıcı
Serkan Ercan 
Seren Şirince

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. bende bugün biraz baktım ama anladım diziyi biraz çok yavaş ve ağır illerledi dizi sanki nasilsa tekrar veriyor bu sefer bir daha iyi izlerim 😊 emeğine sağlık canım benim sevgiler 😊🌸

    YanıtlaSil
  2. öneriniz için teşekkürler çok fazla dizi izlemiyorum ama aklımızda bulunsun saygılar.

    YanıtlaSil
  3. Oldukça dikkat çeken bir fragmanı vardı👌Yine harika anlatmışsın👌

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)