Kadın (Dizi)

Ben Japon dizilerinde dram türünde hep oturur hüngür hüngür ağlarım. Adamlar bir tür yapıyorlar onların üzerine geçebilen bir ülke yok. İkinci sırada dram türünde bizim diziler gelir. Bu iki ülkenin birleşiminden doğan bir diziyi düşünün bu dizi öyle bir dizi olmuş. Ben dizinin orijinalini izlemedim, ondan orijinal bir senaryoymuş gibi yazacağım.

Her bir sahnesi insanın canını acıtırcasına işlenmiş gibi geldi. Dizi beni ilk dakikasından itibaren etkilemeye başladı. Anne çocuk ilişkisi fazlasıyla iyi ve içten betimlenmişti. Diyalogların özenle yazıldığı o kadar belli oluyordu ki insanın içini hem acıtıyor hem ısıtıyordu. Dizi için duygularım o kadar karışık ki uzun zamandır bir dizi için hiç böyle hissetmemiştim.

Babamı kaybettiğimden mi bilinmez bu yazıyı yazarken bile gözlerim dolu dolu. Annemde ilk zamanlar ilk zamanlar deyip durdu. Sanırım karakterde kendini buldu. ALLAH düşmanıma bile vermesin eşsiz bir kadın, babasız bir çocuk olmak bu Dünya'da çok zor. Dizi de bir kadın için, bir anne için, babasız bir çocuk için ne kadar zor olduğunu en doğru şekilde anlatmıştı. Yanlış anlamayın sadece konudan bahsetmiyorum uyarlama senaryo ve diyaloglarda çok iyiydi. Hande Altaylı'nın kalemini çok sevdim çok farklı bir havası var.

Bana göre bu karakter Özge için biçilmiş kaftan. Özge karakteri resmen oynamıyor yaşıyordu. Sanki gerçekten bu şekilde yaşıyormuş hissini çok fazla izleyiciye geçiriyordu. Sosyal medyadan takip ettiğim kadarıyla da tek ben değil çoğu kişiye aynı his geçmiş. Bu yüzden tek bir eleştirecek bir şeyini bulamadım. İyi ki bu dizi için Özge'yi seçmişler. Özge'yi gördükten sonra bir kadının acısını bütün gerçekliğiyle oynayabilecek başka bir oyuncu düşünemiyorum.

Özge'nin yanı sıra birde Bahar karakterinin çocukları vardı. İtiraf etmek gerekirse çoğu oyuncuyum diye geçinenlerden daha iyi oyunculuk sergilediler. Performansları yaşlarına göre ok yüksekti. Nereden buluyorlar böyle çocukları bilmiyorum ama doğuştan yetenek dediğimiz şey bu galiba. Bir bakışları bir mimikleri nasıl bu kadar iyi olur anlayamıyorum. Sanki yıllarca bunun için eğitim almış gibilerdi. Aileleri kimse bu çocukların tebrik ederim. ALLAH nazarlardan saklasın çokta tatlılardı.

Geçmiş sahnelerin uzun tutulmasını Caner Cindoruk'un oyunculuğunu görmek isterdim. Umarım bol bol geçmişe dönerler dizide de Caner Cindoruk'u da izlemiş oluruz.

Seray Kaya'nın oyunculuğunu çok beğeniyorum. Bu dizi de ki karakteri fazla gizemli ve itici geldi. Sanki bazı şeylerde onun parmağı varmış gibi hissettim. Acaba fettan bir karakter mi yoksa masum bir karakter mi çözemedim ama Seray Kaya'nın soğuk duruşuna karakter yakışmıştı. Karakterle tam bütünleşmemişti bir şeyler eksik gibiydi... Zamanla bu eksikliklerin giderileceğini düşünüyorum.

Bu dizi ile birlikte Bennu Yıldırımlar ve Özge Özpirinçci'nin birbirine anne kız kadar benzediğini fark ettim. Cast'ı kim hazırladıysa bu benzerliği iyi fark etmiş. İkisini yan yana koyunca ne alaka derdim ama ikisi bayağı iyi meç olmuş, kimyaları uymuştu. Bennu Yıldırımlar usta bir oyuncu olduğu için hakkında yazmayacağım ama diziyi seçmesine çok sevindim. Sevdiğim bir oyuncu olduğu için ekranda onu görmek beni mutlu etti.

Dizinin işleyişi, kurgusu , diyalogları beni çok üzse de ben diziyi çok sevdim. Merve Girgin favori yönetmenlerimdendir onun da etkisiyle diziyi bütünüyle çok beğendim, her şey yerindeydi. Fakat en çok çekim rengini sevdim. Bayılıyorum şu kasvetli mat çekimlere, dram dizilerine acayip uyuyor. Bence bu diziyi şiddetle izlemelisiniz. Tüm izleyicinin hemfikir olduğu nadir dizilerden ve diğer dizilere göre daha gerçekçi, daha hayattan, daha bizden olduğu için bu diziyi şiddetle izlemenizi tavsiye ederim, muhakkak izleyin, şans vermeyi ihmal etmeyin.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır. 


Dizi Japon dizisi  Woman'dan  uyarlanmıştır. 

Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 2. sırada, tekrarı ise 15. sırada tamamladı.

KADIN

Tür: Dram, Aile
Senaryo: Yuji Sakamoto
Senaryo uyarlama: Hande Altaylı
Yönetmen: Merve Girgin
Yapım: MED YAPIM & MF YAPIM
Yapımcı: Fatih Aksoy, Faruk Bayhan
Yapım yılı: 2017
Yayın günü: Salı
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: FOX TV
Başlangıç tarihi: 24 Ekim 2017
Konu:
Kocası Sarp’ın ölümünden sonra Bahar’ı hayata bağlayan iki şey vardır: Çocukları Nisan(7) ve Doruk(4). Onlarla elele verip hayatı bir oyuna, fakirliği eğlenceye, yokluğu neşeye çevirmeyi başarır. İnsanın yüzü güldüğünde kalbinin de onunla birlikte gülümseyeceğine inanır.
Oyuncular: 
Özge Özpirinçci
Caner Cindoruk
Bennu Yıldırımlar
Ali Semi Sefil 
Kübra Süzgün
Seray Kaya
Ayça Erturan
Ece Özdikici 
Devrim Özder Akın
Feyyaz Duman

Yorum Gönder

2 Yorumlar

  1. heeey baksana son yazıma koydum seniii. bir de aforizmikde gördüm suri hati mr. pilot, başladım bu akşam, ikinci bölümdeyim, bu dizi de ciciymiş he :)

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)