Zengin ve Yoksul (Dizi)

Dizinin ömrü uzun olur mu bilmem ama işleyişini hiç beğenmedim. Bana göre Gökhan Alkan ve
Damla Colbay'ın karakteri hariç tüm karakterler çok kötüydü. Dizinin işleyişine göre her türlü ahlaksızlık diz boyuydu. Fakir diye insanları ezen insanlar, karısının yeğeni ile iş pişirip hamile bırakan insanlar, görgüsüz aç gözlü ve yalancı insanları hedef alan bir işleyişi vardı. Bu da beni çok rahatsız etti. Fakat oyuncuların performansı çok güzeldi. Zaten neredeyse hepsini çok severim.

Binnur Kaya efsane oyunculuğunu ortaya çıkarmıştı. Bölüm boyunca performansı çok iyiydi. Birde zengin bir karakteri oynuyordu geçmiş projelerinde onun fakir versiyonu gibi geldi. Bu yüzden karakteri güzel duruyordu.

Gökhan Alkan ilk bölümün ortalarına doğru ortaya çıktı. Ses tonunu çok yumuşak ve hoş kullanmasına bayıldım. Ayrıca mimikleri çok hoş ve oyunculuğu bir tık daha oturmuştu. Hala inandırıcılık konusunda beni tatmin etmiyor. Yalnız Karan karakteri anladığım kadarıyla intikam dolu bir karakter... Bu yüzden karakterini sevdim. Şiir kısmında ki performansı başarılıydı.

Osman Sonant'ın oynadığı karakter çok iğrenç ve sapık bir karakter. Sürekli beddua ettirdi kendine tövbe estağfurullah. Tüm dizilerde ki pis karakterlerden bir karakter oluşturmuşlar hissi yarattı bende. Osman Sonant çok usta bir oyuncu olduğu için inandırıcılık seviyesi de yüksek olunca bölüm boyunca sahnelerine katlanamadım.

Evrim Solmaz'ı en son Zeliş karakterinde izlemiştim. O projesinde çatlak ve komikti. Bu dizi de tam tersi çok oturaklı anaç ve ezilen bir karaktere can veriyor. Bu yüzden biraz yadırgasam da karakterini çok üzüldüm. Maalesef günümüzde böyle bir çok kadın var. Bu karakter üzerinden para ile saadet olmadığını çok güzel anlatırlar diye düşünüyorum.

Damla Colbay'ın karakteri ilk bölüme göre giderse sevimli ama intikam dolu bir karakter olacak gibi geliyor. Yine de bölüm başlarken bir sahne ile başladı. O sahneye göre sanki sonunda çok kötü bir karakter olacakmış hissine kapıldım. Senaristler nasıl işlerler karakteri tam kestiremiyorum, inşallah bu şekilde omurgalı bir karakter olarak devam eder. Gökhan Alkan ile yakışmışlardı kimyaları uymuş gibi görünüyordu. İkisi de intikam için kötülük yapacak karakterlerdi.

Elif Doğan hayatı boyunca her istediği yapılmış yokluk görmemiş ama özünde iyi bir karakter gibi. İyi olmasına rağmen sırf zengin olduğu ve babası kötü olduğu için Gökhan ve Damla tarafından harcanacak bir karakter. Bana göre fiziksel olarak Damla'dan çok Gökhan ile daha çok yakışmışlardı ve intikamdan aşk doğar klişesi olursa Gökhan'ın aşık olacağı karakter olacak. Bu intikamda umarım Elif'in karakterini çok üzmezler. Bu arada Elif'in oyunculuğunu seviyorum... Bence bölüm boyunca çok tatlı şipşirindi.

Gülcan Arslan'ın oyunculuğunu sevmiyorum. Birde metres olunca karakteri daha bir antipatik geldi. Performansı ortalamaydı ama inandırıcı, güzel ağlıyordu. Bölüm boyunca her sahnesinde gözümü döndürüp durdum.

Eren Hacısalihoğlu neden hep kötü adamı oynuyor anlamıyorum. Bir ara iyi bir karakteri oynayacaktı ki olmadı ondan sonra hep kötü olarak devam etti. Artık iyi bir karakterde görmek istiyorum. Gerçi bölüm boyunca iyi mi kötü mü anlamadım ama Gülcan Arslan'ın karakterinden sanki hoşlanmış hissi verdi bana.

Tuna Orhan'ın karakteri çok bilindik bir karakter. Fakir, iki kızı olan, kızlarına sahip çıkma konusunda başarısız olan, karısının parmağına oynayan bir karakter. Böyle bir karakteri neden kabul etti bilmiyorum ama yakıştıramadım. Oyunculuğu efsaneydi...

Mert Asker 'in kilo verdiğini gördüğüm an çok şaşırdım ve formülünü merak ettim. Vallahi aşırı kıskandım kendisini. Komik ve entrika dolu bu dizi de izleyici için bir nefes olacak karakter. Oyunculuğu ortalama ve sıcaktı. Ben şimdiden sevdim.

Sacide Taşaner dizi dünyasına kötülüklerin kraliçesi olarak gelmiş olabilir. Nerede kötü bir figür var üzerine çok yakışıyor. Gerçekten böyle kadınların olduğunu bilmek daha da sinirlendiriyor beni. Resmen kadının düşmanı yine kadın olduğunu her karakteriyle izleyiciye gösteriyor. Hep aynı karakteri oynadığı için bana performansı normal geldi.

Dizinin oyuncu kadrosu yıldızlar geçidi gibi olsa da senaryo, karakter ve işleyiş aşırı derece de sinirlendirdi bu yüzden diziyi sevmedim. Fakat entrika, dram türü konusunda başarılıydı. Çekim rengi genel olarak iyiydi ama açık havalarda çok parlak ve soluk bir renkte olduğunu fark ettim. Açık havalarda olan kısımları pek sevemedim. Geçişler ve müzikler yerindeydi. dizi nasıl devam eder emin değilim ama inşallah böyle devam etmez. Cidden çok sinir bozucu bir başlangıç yapıldı. Çok entrikalı, kadına şiddet olan diziler yayınlandı televizyonda ama bu kadar itici bir işleyişi olan dizi olmamıştı aralarında. Oyuncuların hatırına ilk dört bölümüne şans vermek istiyorum belki farklı bir yere doğru gider izlemeye devam ederim. İlk bölüme göre ben beğenmedim, yine de beğeneni çok oldu. Bu yüzden vaktiniz varsa bir şans verin belki seversiniz. 
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 15. sırada, tekrarı ise 29. sırada tamamladı.
ZENGİN VE YOKSUL

Tür: Aile, Romantik, Dram, Entrika
Senaryo: Yelda Eroğlu ve Hatice Meryem 
Yönetmen: Deniz Yorulmazer
Yapım: NTC Medya
Yapımcı: Mehmet Yiğit Alp
Yapım yılı: 2019
Yayın günü: Pazar
Yayın saati: 20.00
Yayın kanalı: ATV
Başlangıç tarihi: 7 Nisan 2019
Konu:
İstanbul'da aynı semtte, iki farklı ev iki farklı dünya... Yokuşun dibinde geçim derdiyle boğuşan Berringiller, ve kendilerine tepeden bakan zengin akrabaları Erdemliler… Ve Berrin köprüyü geçene kadar ayıya dayı demek için küçüldükçe küçülürken… Nihal bu bitimsiz köprüyü bir hamlede atlamak isterken… Köprüden geçmek dahi istemeyen bir Veli… Ve köprüleri yıkıp atmak isteyen Aysel… Aysel artık zengin akrabalarının sadakalarını almak istemiyor, zengin kuzeni Aleyna'nın eskilerini giymek istemiyor, teyzesi, annesini villadan ağlatıp ağlatıp göndersin istemiyor… Parlamak için bir kıvılcıma bakıyor Aysel. Büyük aşkını, Karan'ı bu yürek yangınının ortasında buluyor. Karan bir sevdiğini toprağa verdi şimdi de düşmanının mezarını kazıyor. İki genç, intikam için bir aşk komplosu kuruyorlar. Hikayenin belki de en günahsızı, Aleyna Erdemli için. Aysel akrabalık bağlarının sıcaklığıyla öfkenin soğukluğu arasında çırpınırken… Karan da iki aşk arasında kalıyor. Herkesin yenileceği bir savaşta aşk mutlu sona ulaşır mı?
Oyuncular:
Binnur Kaya
Gökhan Alkan
Osman Sonant
Evrim Solmaz
Damla Colbay
Elif Doğan
Gülcan Arslan
Eren Hacısalihoğlu
Tuna Orhan
Mert Asker 
Sacide Taşaner

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Fragmanını bile beğenmedim. İzleyeceğimi sanmam.

    YanıtlaSil
  2. Binnur Kaya için izledim.Bu günlerde yalıya yamanan yoksul akrabalarla ilgili diziler revaçta galiba.Aynı olayın değişik versiyonu Zalim İstanbul adıyla yayında. Valla bu kadar entrikayı nasıl biraraya getiriyorlar ,şaşıyorum.

    YanıtlaSil
  3. Diziyi izlemek istemiyorum aslında tabi irademle ama youtube ısıtıp ısıtıp önüme koymasındanmıdır gökhan bey e olan sevğimdenmidir bilemedim partları izliyorum sadece...Hikaye bazında bakarsak pek bir ileri görüşlülüğü yok ama nasip diyelim ne tutmaz dediklerimiz tuttu dimi ama :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki beğenirsin dene ve evet hangi diziyi beğenmesem tuttu. :D

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)