Işığın Prensesi /Splendid Politics (Hwajung) (Güney Kore)

-spoiler içermez-
TRT1'in tekrar dizi almasına çok şaşırmıştım. Tek dizi ile kalır diye düşünüyordum ama devamını getirdi. Son olarak da Işığın Prensesi adı ile Hwajung dizisini aldı.

Bu dizi ülkesinde yayınlandığı süre içerisinde Lee Yeon hee oyunculuk konusunda çok eleştiri aldı. Diğer oyuncuların iyi olduğu ama Lee Yeon hee'nin toy olduğuna dair bir çok yazı gördüm. Alt yazılı izlediğim kadarıyla ben hakkının yenildiğini düşünüyorum. İlk defa izleyenler siz daha görmediniz ama sizde gördüğünüzde bana hak vereceksinizdir.

Dizi de çok sevdiğim oyuncular mevcut. En sevdiklerimden Cha Seung won var. Eski Kore fanları ona bıyıklı kedi derlerdi. Bir Koreliye bıyığın yakıştığı iki erkekten biri olur kendisi. Diğeri Siwon'dur. Cha Seung won'un oyunculuğuna bayılırım. Birde oyunculuğundan çok özel hayatını çok severim. Dizi ile alakası yok ama hayatını araştırmanızı tavsiye ederim. Çok yüce gönüllü, çok hoş bir adamdır. İzlerseniz oynayacağı karakter biraz ters bir karakter gibi gelebilir ama seveceğinizi düşünüyorum.

Kim Jaewon ve Seo Kang-joon dizi boyunca bana ikiz gibi geldiler. Birbirlerine o kadar çok benziyorlardı ki hangisini seçeceğimi bilememiştim. Büyük ihtimal size de öyle olacaktır. Bence karakterlere yakışmışlardı.

Bana göre dizi çok güzel bir diziydi. 50 bölüm olduğu için konu uzadıkça sıkılabilirsiniz belki ama izlemeye değer. TRT dublaj konusunda her zaman ki gibi başarılıydı. Herhangi bir senkron sorunu yoktu. En çok Cha Seung won'un seslendirmenini sevdim. Ses hem görüntüye hemde dizide ki karaktere çok uyumlu olmuştu. Dizi bence izlenmeye değer bir dizi vaktiniz varsa ve yayın saatinde evdeyseniz bir şans verin derim.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
1 nisan 2019 Pazartesi gününden itibaren hafta içi her gün 17:40'da tekrarı ise 05.05'de  TRT1'de.
Splendid Politics 
(Hwajung, 화정, Işığın Prensesi)

Tür: Dram, Tarih, Romantik
Senarist: Kim Yi-Young
Yönetmen: Kim Sang-Ho
Yapımcı: Son Ki-Won, Lee Chang-Sub
Üretim şirketi: Kim Jong-hak Production
Ülke: Güney Kore
Dil: Korece
Yayın Kanalı: MBC
Yayın Günleri: Pazartesi, Salı
Yayın Tarihi: 13 Nisan 2015 - 29 Eylül 2015
Saati: 22:00
Bölüm sayısı: 50
Süresi: 70 dakika
Konu:
Kore’nin siyasi çalkantılı bir döneminde geçen Işığın Prensesi; entrikalar ve mücadeleler eşliğinde bir aşk hikâyesini anlatıyor. Kore; kuzeydeki Mançular, batıdaki Ming Hanedanı ve doğudaki Japonya’nın baskısı altında nefes almaya çalışırken karanlık bir mağarada ünlü bir kâhinin kehaneti bulunur. Kehanet, ülkeyi kan ve zulümle dolu karanlık yılların beklediğini söylemekte ve bu karanlık döneme son verecek kişiyi müjdelemektedir. Bu sırada, sarayda Kral’ın kızı Prenses Çongmiyong babası ve ağabeyi arasındaki çalkantılı ilişkinin farkında olmadan mutlu mesut büyümektedir, ta ki uğursuz bir olay onun ve ülkenin kaderini değiştirene dek.
Oyuncular: 
Cha Seung-won
Lee Yeon-hee
Kim Jaewon
Seo Kang-joon
Han Joo-wan
Jo Sung-ha

Yorum Gönder

0 Yorumlar