renklitirtil'in Telefonunda Ne Var?

2017'de bununla ilgili bir post yazmıştım. (tıktık) O zaman telefonum HTC816'ydı. O telefonumu o kadar çok sevdim ki asla unutamıyorum. 6 ay kullandım kullanamadım birden ekranı gitti açılmadı. Tamire verdim meğer beyni yanmış. Bizimkilerde boş ver değmez dedi tamir ettirememiştim. Öylece o telefonum çöpe gitti. Sonrasında Samsung J5 kullandım ve hayatımda kullandığım en iğrenç telefondu.

Hafızası yoktu üç fotoğraf çekiyorsan dördüncü fotoğrafta telefona yer yoktu. İki - üç uygulama anca yükleniyordu ve tam bir rezaletti. Hafıza kartına uygulamaları taşıma olayı bile yoktu. Yetmedi birde telefon kendi kendine bozuldu beni hasta etti. Neyse ki sonunda istediğim telefonu buldum. Şimdi ekim 2018'den bu yana Huawei PSmart 2018 kullanıyorum. Fotoğraf çekmek o kadar güzel ki fotoğraf çekmelere doyamıyorum. İnşallah bu telefonum son telefonum olur ve şöyle bir kaç yıl rahatça kullanabilirim. 

Sonrasında da üzerine iyi bir marka çıkmazsa artık Huawei marka telefonlar kullanırım.



Ekran kilidim her kilit tuşuna bastığımda değişiyor ve her hafta sonu sistemden 10 fotoğraf geliyor. Şimdi 300'e yakın fotoğraf geldi sanırım. Çeşit çeşit bir sürü manzara fotoğrafı var. Fakat hafızam dolasın diye beğenmediklerimi silmeye başladım. Galiba Huawei ile çekim yapan fotoğrafçıların fotoğrafları yollanıyor. 

(Kilit ekranı saati ve sonrası farklı saat dilimi oldu. Sebebi ise; yazıyı yazdıktan sonra kontrol ederken bir ibadet yeri fotoğrafı olduğunu fark ettim. Yanlış bir tarafa çekileceğini düşündüğüm için yeniden screenshots aldım.)


Kilidi açtığımda ekranımda kendi seçtiğim fotoğraf var. Yine o gönderilen fotoğraflar içinden seçtim. İlk aldığımda değiştirmiştim hala aynı fotoğraf duruyor. İlk ekranda hiç bir uygulama yok.


İkinci sayfada uygulamalarım başlıyor. Huawei telefonlarında Samsung gibi ayrı bir bölüm yok. Hani noktalı bir yere basıp tüm uygulamalar çıkıyor ya oradan bastırınca sayfalara geçiyor öyle bir sistemi yok. Tüm uygulamalar sayfalarda olduğu için ilk sayfaya en çok kullandıklarımı koydum sonra da telefonun sisteminde bulunan kendi uygulamalarını koydum. İlk üç sıraya sosyal medya hesaplarımı ve onların ek uygulamalarını sıraladım. Sonrasında ise ilgi alanıma uygun olanları sıraladım. Telefonumda telefonun oyunları haricinde tek bir oyun var. Oyunun adı Sözcük Bulmaca, hafızayı kuvvetlendirdiğini düşündüm. Oyun sayesinde yeni bir sürü kelime öğrendim. Twitly uygulamasını Instagram ve Twitter'dan takip etmeyenleri görüp takibi bırakmak için kullanıyorum. Diğerleri de kitap satın almak, dizi izlemek ve spor yaparken kullandığım uygulamalar.


Sonrasında telefonun uygulamaları ile ayrım olsun diye araya takvim koydum. Takvimim doğum günleri, ölüm günleri ve özel günlerden hatırlatmalar var. O yüzden çok sık kullanıyorum.


Sonrasında telefona ait uygulamalar başlıyor. İlk sırada ikinci uygulama telefon için çok önemli. Diğer telefonlarda arka planı silmek için son kullanılan uygulamaları silmek yeterli ama bu telefonda telefon yöneticisinden temizlik, virüs taraması ve optimize et butonlarına basarak yapılıyor. Telefonu aldığım market üç günde bir ya da günlük bu işlemi yapmamı istemişti. O zaman bu Samsung telefonunda da var diye düşünüp durumu anlamamıştım ama sonrasında bir gün telefonumu bilgisayara bağlarken sorun yaşayınca bu işlemin önemini çok iyi anladım. Şimdi her gece yatmadan işlemi gerçekleştiriyorum. Bu bölümde klasörün içinde kalmış belki görmeyeceksiniz ama sevdiğim uygulamalar da mevcut. Mesela ayna adlı bir uygulama var ayna görevi görüyor, el feneri, fm radyo, hicare hızlı servis ve sağlık uygulamaları var. Bu uygulamaları da arada bir kullanıyorum. 

Bu telefonumda şimdiye kadar hiç bir sorun yaşamadım. Oyunlar kısmında bilmiyorum ama uygulamalar kısmında müthiş. Tumblr giflerini bile çok rahat oynatıyor. İşte telefonum bu şekilde. Yazımı sabırla okuduğunuz için teşekkür ederim. Bir sonraki yazımda görüşmez üzere.

Snapchat: renklitirtilblg

Instagram: tık

Twitter: tık

Tumblr: tık

Facebook: tık


Peki sizin favori uygulamalarınız ya da sevmediğiniz uygulamalar var mı?

Yorum Gönder

8 Yorumlar

  1. Telefon başa dert gerçekten. Sorun çıkartmaya başladığı zaman, o sorunların ardı arkası kesilmiyor hiç. Bahsettiğiniz telefon markasını hiç denemedim. Ama anlattığınız kadarıyla iyi bir telefona benziyor. Aklımızda olsun. Teşekkürler bilgi için. Takipteyim bloğunuzu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bir daha asla Samsung kullanmam kaç tane telefonunu kullandım hepsinde sorun yaşadım ve son j5'te mağdur etti beni, hemde aylarca. Huawei gerçekten çok iyi bir telefon almadan önce 6 ay boyunca telefonsuz kaldım ve iyi araştırıp öyle aldım. Şimdide markanın sosyal medya hesaplarını çok yakından takip ediyorum. Her modelinde kendini bir tık daha kendini geliştiriyor. Şimdiye kadar sorun yaşamadım, umarım yaşamam. Takip için ve yorum için teşekkür ederim. :)

      Sil
  2. Merhabalar. Abla seninle bir konu hakkında konuşmak istiyorum. Ufak bir sıkıntım oldu, düşüncelerini öğrenmek istedim. Önemli bir olay gibi yazdım ama önemli bir konu değil. Bir nevi tavsiyene ihtiyacım var aslında. Blogunda babanı kaybettiğin yazıları görmüştüm daha önce. Benim sorunum da yüzde 99 ailevi bir mesele. Yaşadığın şeylerle çok benzer olmasa da birkaç ortak yaşadığımız şeyi okuyunca ve benimde başıma ailemle ilgili sorunlar gelince beni anlayabileceğini doğru fikirler verebileceğini düşündüm. Bu yüzden sana yazdım ablacım. Sana ulaşabileceğim tek yer instagram galiba. Ama email hesabına bakıyorsan daha iyi olur benim açımdan daha rahatça yazabilirim. Bu arada endişelenme lütfen uzun uzadıya konuşmayacağım vaktini almam. Yaşadığım şeyi yazacağım sadece senin de düşüncelerini öğrenmek yeterli olur bana. Maalesef insanlar birisinin yaşadıklarını kendiler yaşamadan anlamiyorlar. Senin yaşadığın bana benzer olayları görünce senin anlayabileceğin düşüncesi geldi. O yüzden sen aklıma geldiğin gibi hemen yazdım. Çok özet geçeceğim zaten ana konuyu anlatacağım. Yani anlatabilir miyim sana kabul eder misin?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar ailevi bir durum olduğu için maalesef kabul edemem böyle bir yazıyı bu durumu yakınlarına anlatsan daha iyi olur. Ailevi bir durum olduğu için okumak istemem ve bu konuda düşüncemi belirtemem bu doğru olmaz. :)

      Sil
    2. Aslında sandığın gibi bir durum değil:) Ya sen yanlış anladın yada ben yanlış anlattım:) Özel bir durum değil aslında başlangıçta da belirttim. Önemli bir şey anlatacakmışım gibi duruyor ama aslında önemli bir konu değil demiştim. Zaten özel şeylerimi kimseye anlatmam, tanımadığım birisine 2 kat anlatmam. Ailevi dediğim için yanlış anlaşılmış olmalı. Nasıl yapmalıyım tarzında bir şey sormayacagim. Sence hatali mi davrandım abla şeklinde soracaktım. Şuan saçma göründüğünün farkındayım ama anlatınca "haaa mevzu bu muymuuş, canım vicdan azabı cekmelisin senin suçun/cekmemelisin sende haklıymışsın" diyeceğin en kısa şey bu olur. Zaten seninle çok benzemiyor bir kaç ortak noktadan dolayı yazdım demiştim. Ablacim inan özel bir şey olsa sana anlatmazdim. Ama yok hala inanmazsan yazmam. Sahiden basit bir konu, ufak bir tavsiye gibi. Özel bir konu olsa anlatmayacağımdan emin olabilirsin. Yine de hayır dersen kızmam. Sen bilirsin:) Ama çok sürecek bir konuşma olmayacak, ufak bir destek tavsiyesi beni rahatlatacak. Hata ben de mi karşı tarafta mi, bitiş cümlem bu olacaktı. :)

      Sil
    3. Anladım ama sen yine de bir tanıdığına anlat bence seni iyi tanıyan birine. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)