Kozmetik Tasarrufumda Bitenler 7


Başlığı yazarken 7. post olmasına şaşırdım ve sanırım 10'uncu hatta 11'inci posta kadar yazacağım gibi duruyor. Fakat bayağı azaldı yani elimdeki ürünler yıl sonunda bitecek gibi duruyor, belki de daha erken biter kim bilir... Kozmetik tasarrufu yaptığımdan bu yana 1,5 yılı geçti bu 1,5 yılda bir sürü para cebime kaldı. Şimdi kozmetik tasarrufumdan sonra başka alanlarda da tasarruf yapmayı istiyorum. Mesela kırtasiye tasarrufu ve giysi tasarrufu gibi tasarruflar. Geçen yıl 12 ay boyunca kozmetik için tam tamına 29 lira harcayıp elimdekilerle idare ettiğimi görünce bir heves geldi size anlatamam. Kırtasiye için hali hazırda başlayabilirim ama giysi için bu yaz ve kış için alışveriş yapıp öyle başlamam lazım. Çünkü çok fazla ihtiyacım olan şeyler var onları tamamlar tamamlamaz bunu yapmayı düşünüyorum. eğer böyle bir girişimim olursa burada nasıl yaptığımı ya da yapacağımı yazarım. Şimdi gelelim bu ara neleri bitirmişim.

Bu dönem 10 adet ürünün sonunu getirmişim. 

Sleepy Bebek Islak Havlu: Kozmetik tasarrufu yazı dizimde vazgeçilmez ürünlerimden biri ıslak havlular. Bu postumda Sleepy markasının ıslak havlusundan bahsetmek istiyorum. 90 adet olan ıslak mendiller bana uzun süre yetti. Ne kadara aldığımı hatırlamıyorum ama alkol ve paraben bulunmaması almamda en büyük etkendi. Kokusu çok hafifti ve hızlıca koku yok oluyordu. Bu yüzden kokusunu çok sevmiştim. Denk gelirsem ve fiyatı hala uygunsa tekrar alabilirim.

A Plus Naturals Şampuan: BİM'de neden sürekli olarak satılmadığını anlayamadığım şampuan markası... Maalesef ürün arada bir aktüel olarak geliyor ve bir kere deneyip memnun kalanlar yüzünden tekrar alma şansın olmuyor. Böyle acayip bir durum. Benim ürünle tanışmam şampuanımın bitip ne alsam diye düşünürken aktüel sepetinde görmemle başladı. Başta tanıdığım marka olmadığı için tereddüt etsem de ilk kullanımda aşık oldum. Saçım o kadar yumuşak dolgun ve sağlıklı gözüküyordu ki aynadan kendimi alamamıştım. fakat kullanışım o kullanış ne aktüelde yakalayabildim ne bulabildim. Şampuan argan yağı ve bitkisel keratin ile zenginleştirilmiş bir şampuan. Kokusu,kıvamı hepsi müthiş. Eğer denk gelirseniz düşünmeden alın hatta stok yapın.

Deracine Temizleme Sütü: Tüm ciltler için uygun makyaj temizleme sütü favorilerimdendi. Kırışıklık karşıtı etkisi de düzenli kullanımda işe yarıyor. Nemlendirici kullanmak yerine süt kullanmak daha mantıklı olduğu için bakım olarak kullandım. Fakat makyajı derinlemesine çıkarmasını es geçemem. Üründen memnun kalmıştım.

AYNAsun Aloe Vera Jel: Bu aloe vera jel için post yazmıştım buradan okuyabilirsiniz.
AYNAsun Aloe Vera Jel // %99 Bioaktif Bu üründen çok çok memnun kalmıştım ve bir daha istiyorum.

The Aura Kolonya // İncir Kolonyası: Birazını oda spreyi olarak kullandım. Kokusu o kadar parfüme yakın ve doğaldı ki çok hoşuma gitti bende böyle kullanmak istedim. Annem de birazını vücut parfümü olarak kullandı . Fakat mantık olarak düşünülürse bu markanın bu ürünü kesinlikle misafirlikte götürülebilecek bir hediye. Büyüklere ya da ağırlığı olan ev sahiplerine hediye olarak seçilebilir.


Holika Holika Waterdrop Tint Stick: Bu ürün hakkında uzun yazı yazmıştım buradan okuyabilirsiniz. Holika Holika Waterdrop Tint Stick Dudak kremi ama ruj gibi, ruj ama dudak kremi. Bu ürünün en büyük özelliği bence ne yaparsanız yapın sürdüğünüz an çıkmaması. Benim için soğuk kış günlerinin kurtarıcısıydı. Bir daha alma şansım olsa alırdım.

Uber Aqua Kolonya 30 ml: Mini minicik tester kolonya çantamın baş kahramanıydı. Dışarıda kokuları sevmesem de gerektiği yerde çok işe yaradığını düşünüyorum. Özellikle toplu taşıma araçlarında. Kokusu biraz ağır ve bayıcı geldi bana ama diğer insanlar için hoş bir koku olabilir.

Humic Sebum Düzenleyici Krem:
Tasarrufun 4. yazısında cildimi mahvettiğini yazmıştım. Maalesef bir şans verdim ve aynı olunca çöpe gitti ve çok üzüldüm çöpe gitmesine. İki tüm şişeyi dökmek parama ihanet gibi geldi. Yapabileceğim bir şey yoktu.

Nautracy 50+ SPF Güneşten Koruyucu Krem: Geçen yaz kullandığım ama memnun kalıp kalmadığımı bilmediğim bir ürün. Güneş koruyucuları hakkında çok bir bilgim yok bana göre hepsi aynı düzeyde koruyor. Bu yüzden emin olamadım ama sürüp çıktığımda daha az zarar gördüm ve leke problemi yaşamadım.

Sıhhat Aseton Oje Çıkarıcı: Sıhhat ürünleri ile karşılaştınız mı ya da kullandınız mı bilmiyorum ama ben markanın ürünlerini çok beğeniyorum. Vazelin, oksijenli su, gliserin, bitkisel yağ, ingiliz karbonatı, aseton ve tentürdüyotunu kullanma şansım oldu. Hepsi güzel çıktı. Asetonu diğer aseton kokularına göre biraz daha hafifti. Oje çıkarmada da başarılıydı. Markanın ürünlerini kullanmaya devam edeceğim.

Humic markası haricinde serinin 7.sinde beğenmediğim ürün yoktu. Ürünlerin tarihinin geçmesi ve çöpe gitmesi benim canımı çok sıkıyor. Sonuç olarak para verdiğim ürünün boşa gitmesinden hiç hoşlanmıyorum. Umarım bundan sonra böyle bir durum yaşamam ve tüm ürünleri güzelce kullanabilirim. Bir sonraki tasarruf yazısında görüşmez üzere...

 

Yorum Gönder

0 Yorumlar