TLC TV'de İzlediğim Programlar

TLC kanalını bir kere izlemeye başlarsanız kopamazsınız, kanal öyle bir kanal. Resmen bende bağımlılık yaptı kanal. Genel olarak gündüz televizyon açıksa TLC kanalı açık oluyor evde. Hemen hemen de bir çok programını ilgi ile izliyorum. Bazen geceleri, bazen akşamları açık oluyor kanal. Kanalın beni bu kadar çekmesine bir türlü anlam veremesem de izlemek zevk veriyor.

Kanalda programlar sezon sezon gidiyor ve doğru yapılmış Türkçe dublaj ile yayın yapıyor. Programın yayınlandığı ülkede sezonlar tadında bittiği için haliyle sürekli programlar değişiyor. Bu da kanalı daha renkli ve izleyiciyi sıkmayacak hale getiriyor.

TLC kanalı Discovery Channel kanalının ek bir kanalı. Ayrıca Türkiye'de DMAX adında yan bir kanalı daha var. DMAX kanalı da TLC gibi aynı sistemde bir kanal ama program anlayışı biraz daha farklı. Ara ara o kanala baksam da TLC kadar ilgimi çekmiyor.

Şu sıralar en çok izlediğim ve severek takip ettiğim 6 TLC  programını sizlerle paylaşmak istiyorum. 

1. Kupon Çılgınlığı
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
En sevdiğim program bu olabilir diye düşünüyorum. Çünkü ben bir Başak burcuyum ve bu program beni kalbimden vurmayı başardı. Program aynen şöyle işliyor. Ülkede kupon ile alışveriş yapma sistemi var. Eskiler iyi bilir bizde de bir zamanlar bu sistem vardı. Gazete, dergi gibi mecralarda kuponlar oluyor. Bu kuponlarla indirim ve bedava ürün alınabiliyor. Ülkede ki bazı ev hanımları da bunu bir alışkanlık haline getirmişler. Yani gazete, dergi koleksiyonu yaparak nerede indirim var nerede bir promosyon var takip ediyorlar. Sonra o kuponları çıkarıp büyük büyük dosyalarının içine kesip markete gidiyorlar. Geçen yanlış hesaplamadıysam Türk parası ile 7 bin liralık alışveriş yapıp bu kuponlarla 20 liraya indirdiler. Programın beni çeken yanı da bu tarafı oldu. Acaba kaç dolar düşecek kasada neler olacak diye merak ediyorum hatta o para düşüşüne sanki ben yapıyormuşum gibi stres bile yaşıyorum. Ondan şu aralar favori programın bu program. 

Program açıklaması: Kupon Çılgınlığı'nda bir tek amaç var: Mümkün olduğu kadar az ödeyip, mümkün olduğu kadar çok satın almak. Onlar ufak indirimlerin peşinde değiller; kupon biriktirerek ciddi tasarruf yapıyorlar ve sağlam bir indirim için, çöp kutularında kupon aramaktan, zorlu matematik formülleri çözmeye kadar yapmayacakları bir şey yok!(TLC)

2.Ağır Yaşamlar

Bizde Canan Karatay neyse ülkesinde de Doktor Now o. Bence bu ikili el ele verse dünyada şişman kalmaz gibi geliyor. İkisinde de aynı üslup aynı tavırlar adeta ruh ikizi gibiler. Bu yüzden Doktor Now bizden biri gibi geliyor ve program beni çekiyor. Programın yeni bölümünü hafta sonu tekrarlarında izlemeyi çok seviyorum. Tam böyle gece vakti verdikleri için battaniyenin altında televizyon ışığına izlemek çok büyük zevk veriyor. Program benim için bir şükretme sebebi ve bilgilenme sebebi. Beslenme şeklimde yaptığım yanlışları görmeme sebep oluyor. Her bir hastanın neden şişman olduğunu, aslında şişmanlamanın neden kaynaklı olduğunu net görerek kendi psikolojimi sağlam tutmayı öğrenmemi sağladı program. 

Program açıklaması: Ağır Yaşamlar, Dr. Nowzaradan önderliğinde 270 kilonun üstündeki kişilerin zayıflama yolculuğunu anlatıyor. Her bölümde katılımcıların duygusal, fiziksel mücadelesine ve Dr. Nowzaradan ile birlikte hayalini kurdukları sağlıklı yaşama adım atma serüvenine tanık olacaksınız.(TLC)

3.Temizlik Bağımlıları

Bu programı ilk TRT Belgesel yayınlıyordu. O zamandan müptelasıydım. Sonra bitince program çok üzülmüştüm ama bir süre sonra TLC kanalında denk geldim. Programda temizlik takıntısı olan OKB hastaları (Obsesif - Kompulsif Bozukluk)'nın fobisini yenmelerini hedefliyorlar. Her program iki OKB hastasını alıp gerçekten çok pis olan evlere götürüp temizlik yapmalarını istiyorlar. Gönüllü katılan OKB hastasının yaşadığı sıkıntıları ve pis olan ev sahibinin temizliği öğrenmesini izliyoruz programda. Yemek yerken izlenmeyecek bir program olduğunu düşünüyorum. Şayet genel olarak pis olan evlerde midem bulanıyor. 

Program açıklaması: Titizlik ile takıntı arasında ince fakat kritik bir çizgi var, Temizlik Bağımlıları bu çizginin hangi tarafında dersiniz? Temizlik Hastaları'nda her bölüm, temizlik fobisi olan birinin evine giden temizlik ekibi, acilen tepeden tırnağa bahar temizliğine ihtiyaç duyan evleri adam etmek için zamana karşı yarışıyor.(TLC)

4.Görevimiz Temizlik

Bu programda Temizlik Bağımlıları programının başka bir versiyonu. Bu programda OKB hastaları yok ama çok titiz temizlikçiler var. Programı her izlediğimde bunun üstüne bir pislik olamaz diyorum. Demin yaptığım uyarıyı bu program içinde yapacağım yemek yerken kesinlikle izlememeniz gereken bir program. Programın ilgi çeken yanı istifçi kişinin neden istifçi olduğunun anlatılması. Yine psikolojik bir alt yapı çıkıyor konunun altından. Bu yüzden merakla izliyorum. 

Program açıklaması: Görevimiz Temizlik İngiltere'nin en pis evlerine giriyor. Suç mahalleri ve istifçilerden pislik içindeki evlere, bu olağanüstü temizlikçiler, pisliğin ve dağınıklığın hayatlarını ele geçirdiği insanlara yardım ediyorlar.(TLC)

5.Son Şans Kliniği

Bu programı ilk başta hiç sevmiyordum. Sonradan sonradan izledikçe alıştım. Sevmememin sebebi izleyemiyor olmamdı. Bazen öyle üzücü hastalar geliyor ki bunu bir insan kendine nasıl yaptırır diyorum. Neyse ki süper üçlü olaya el atıyor ve olabilecek şekilde o yapılan hatayı düzeltiyorlar. Güzellik uğruna insanlar yanlış hataların mağduru oluyor ve sonrasında hayata küsüyorlar. Bu programın amacı o hayata küsmüş insanları tekrar hayata bağlamak. Programda estetik cerrah Mr Vik Vijh, cilt uzmanı Dr Sam Bunting ve saç uzmanı Skyler McDonald ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar. İlk halleri canımı çok sıkıp izlememi kısıtlasa da sonrasında ki değişim beni programı izlemeye teşvik ediyor 

Program açıklaması: Güzellik için her yıl milyonlarca dolar harcanıyor. Peki ya güzellik uygulamalarını gerçekleştiren estetisyenler, telafi edilemez hatalar yaparsa? Son Şans Kliniği'nde, kozmetik dünyasının önde gelen uzmanları, yanlış uygulama kurbanları ile buluşuyor.(TLC)

6.Ağır Yaşamlar: İtalya

Program Ağır Yaşamlar programının İtalya versiyonu. Şu an 1. sezonu yayınlandı ve 6 bölüm sürdü. 6 ayrı kilolu insanın neler yaşadığını ve kilo verme sürecini anlatıyor. Ağır Yaşamlar programı ile kıyaslayınca biraz daha yavaş ve sakin ilerleyen bir program olduğunu düşünüyorum. Doktor Giardiello ve ekibi çok kibarlar birde hastalar kibar olunca program haliyle Türk izleyiciye daha yavaş geliyor. Doktor Now'un hastaları çok anlayışsız ve aksi, haliyle Doktor Now çileden çıkıyor ve program çok yükseliyor. Üzerine bu program gelince sanki önce stres sonra rahatlama videoları gibi oluyor. Bu yüzden programın 2. sezonunun yayınlanmasını ve Ağır Yaşamlar / Ağır Yaşamlar: İtalya olarak art arda yayınlanmasını çok istiyorum.

Program açıklaması: Ağır Yaşamlar: İtalya, Doktor Giardiello önderliğinde 6 kişinin sağlıklı kilolarına ulaşma hikayesini anlatıyor.(TLC)

İşte böyle severek izlediğim 6 program bunlardı. Bunların yanında denk geldikçe izlediğim programlarda var. Belki bir gün onlar hakkında da bir post yazarım. Peki sizin beğendiğiniz TLC programı var mı, varsa yorumlarınızı bekliyorum.

Nasıl İzlerim?: 
Kanal Frekans Bilgileri:
UYDU ADI : TÜRKSAT 4A (SD/HD)
ALIŞ FREKANSI : 12.379 MHZ (SD) / 12.015 MHZ (HD)
POLARİZASYON : YATAY (H) (SD/HD)
SEMBOL HIZI : 30.000 KSYM/S (SD) / 27.500 MS/S (HD)
FEC DEĞERİ : 3/4 (SD) / 5/6 (HD)

Kanal numaraları: 
DigiTurk: KANAL 30
DSmart: KANAL 36
Tivibu: KANAL 60
Kablo TV: KANAL 34
TV+: KANAL 30
Vodafone TV: KANAL 30

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. Teşekkür ederim bilgilendirme için. Eskiden emlak savaşları diye bir programı vardı bitti mi o TLC'de

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezon finali yaptı galiba ya da bitti yayın akışına baktım gözükmüyor. :)

      Sil
  2. Ağır Yaşamlar,Kupon Çılgınlığı,Temizlik Bağımlıları benim de favori programlarım👌🏻Bir de Şifacı,İmkansızı Başarmak ve Sıkı Dönüşüm var onlar da güzel☺️

    YanıtlaSil
  3. TLC programları genellikle seyredilir.Ağır yaşamları izlerken insan üzülüyor.Temizlik programında da .)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, yazık ya ne acı günler yaşamışlar. :(

      Sil
  4. Aşırı pintiler ✌️

    YanıtlaSil
  5. Kupon çılgınlığını bende takip ediyorum. Çok ilginç

    YanıtlaSil
  6. Kupon çılgınlarını çok seviyordum ben de, artık yayınlanmıyor oluşu üzücü. Benim listemde hemen hemen aynı :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki yeni sezonu olur kim bilir... Kupon Çılgınlığının çılgınlar arası yarışması yapılmıştı, onu da sevmiştim. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)