Nöbet (Dizi)

Son zamanlarda yapılan bir asker dizisi yüzünden ''asker dizileri''ne karşı büyük bir ön yargım oluştu. Her ne kadar bu günde başka bir kanalda yayınlanan asker dizisini sevsem ve taktir etsem de ön yargımı bir türlü atamadım. Bu yüzden izlemek ve yazmak konusunda tereddütlerim var. Yine de ''Polat Alemdar'' hatırına şans vermek istedim ve pişman olmadım. Çünkü Kurtlar Vadisi dizisini düşününce ne kadar son sezonunda sıkılsam da güzel mesajlar verilmişti. Bu yüzden bu dizide de yer yer anlamlı mesajların olacağını ve gündemi takip edeceğini düşündüm. Sanıyorum ki dizi de aşk ikinci planda olup asker ve vatan kavramları ön planda olacaktır.

Yurdaer Okur'u çok beğeniyorum. Benim için gerçekten büyük bir değer ve usta. ''Adam'' hangi karakter olursa olsun onu oynamıyor yaşıyor. bir önceki karakterinde de aşık olmuştum bu karakterinde de. Karakter ismi Barış ve barış gittiği yere barış götürmeye niyetli bir asker. Ana karakterin genç yakışıklı bir oyuncu yerine usta bir oyuncunun olması ve bunu Yurdaer Okur'un oynaması diziyi rakiplerine göre bir adım öne atmış. Bana göre çıta Yurdaer Okur ile yükseldi. İlk bölümün kahramanı kesinlikle Barış'tı ve izlerken hayranlık duyarak izledim.

Saygın Soysal'ın da hakkını yememek lazım. Duruşu ve mimikleri her zaman bir asker ciddiyetinde bir oyuncumuzdu. Bu dizi içinde seçilmesi bana göre çok akıllıca olmuş. ''Cuk diye oturmuş.'' deyiminin karşılığını bulmuş olabilir bu karakteriyle. İlk bölüme göre çok fazla etkili bir sahnesi yoktu ama bence ilerleyen bölümlerde bizi heyecanlandıracak bir karakteri var.

İpek Karapınar'da ilk bölüme göre çok az sahnesi olan oyuncuydu. İlk bölüm olduğu için ana karakter üzerinde işlenen bölümde gördüğüm kadarıyla diziye uyumlu bir oyuncu olacak gibi.

Deniz Bolışık'ın bu karakterine bayıldım. Öncelikle Yurdaer Okur ile çok güzel çift olduklarını düşündüm. Sahnelerindeki uyumunun yanı sıra fiziksel olarak da çok tatlı duruyorlardı. Sanırım ilk defa Yurdaer Okur'un karşısına yaşına daha uygun bir oyuncu çıkarmışlardı. İlk sahnelerinde gözyaşının aktığı bir sahne vardı. O sahnedeki oyunculuğu beni o kadar çok etkiledi ki onunla birlikte bende gözyaşı dökerek amin dedim. Senarist en kısa sürede umarım Elmalı'ya gönderir Ayşe karakterini.

Kürşat Alnıaçık kolay kolay iyi bir karakteri oynamazdı. Fakat ilk bölümden algıladığıma göre dost / iyi bir ağa karakteri olacak gibi duruyor. İnşallah bu algımda yanılmam ve bu şekilde devam eder.

İbrahim Kendirci ilk bölüme göre fazla sempatik geldi. Böyle aşık bir doktoru oynaması diziye renk katmıştı. Karakterinin eğlenceli olacağını düşünüyorum. Dram olarak ilerleyen dizide izleyici için bir nefes karakteri olabilir. İlk bölüm performansını sevdiğim oyunculardan oldu.

Murat Kılıç tüm türlere yakışan nadir oyunculardan. Komedi dizisine koy, dram dizisine koy, entrika dizisine koy hiç pot durmuyor. Bana göre bu diziye de yakışan bir oyuncu olmuştu. Bölümde bir masayı toparlıyor. O sahnesinde ki duygu hali çok hoşuma gitti, performansı taktir edilesiydi.

Dizide hiç bir oyuncu pot durmamış bilakis kadroda ki oyuncuları tek tek ele alınca güçlü bir kadro oluşturulduğu belli oluyordu. Fakat noname isimlerinde olduğunu düşündüm. (Oynadıkları projeler varsa da bilmiyorum.) Kısa sahneleri olsa da onlarında iyi olduğunu düşündüm. Bu da bende özenle seçilmiş bir kadro algısı yarattı.

Jenerik kısmı son zamanlarda yapılan jeneriklere göre çok farklıydı. Hollywood tarzı diyebileceğimiz ama Kurtlar Vadisi jeneriklerini andıran bir jenerik yapılmıştı. Müzikleri Gökhan Kırdar yapıyor. Haliyle jenerik müziği de çok heyecan vericiydi. Bu yüzden ben jenerik kısmına bayıldım. Dizinin ilk sahnesi çatışma ile başlıyor, asker dizilerine baktığım zaman hepsi bu şekilde bir başlangıç yapmışlardı. Bana göre klişe ama çekim tarzı ile muazzam bir başlangıçtı. Genel olarak ilk bölümün işleyişi günlük konuşmalar ve yavaş işleyiş ile ilerledi ama yer yer de yükseldi. bir bütün olarak baktığımda ilk bölüme göre doğru yazılmış gibi geldi ve hoşuma gitti. Yönetmen Gökhan Erkut'un Nöbet ile birlikte son üç projesinde çekim tarzını çok yakından takip ediyorum. Kendine has bir stili var ve istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Görüntü yönetmeni, ışık şefinin de hakkını yememek lazım. Özellikle gece çekimleri dolu doluydu ve genel olarak çekim açıları çok güzeldi. Asker dizilerinde ilk bölümde şehit sahnesi olmazsa olmaz gibi bir şey oldu. Dizi dahi olsa ciğerim yanıyor haliyle ilk bölümde en çok etkilendiğim sahne şehit sahnesiydi. ''ALLAH tüm askerlerimizi korusun, tüm şehitlerimizin ruhu şad olsun.'' Dizi bana göre iyiydi, bu sezon pazar gününe gelen dizilerden hangisine iyi desem 3. bölümden sonra izlemeyi bırakmama sebep oldu. Bu dizi inşallah bu şekilde devam eder ve ben izlemeye devam ederim. Şimdi pazar gününe bir dizim oldu çok sevinçliyim, eğer vaktiniz varsa sizlerde bu diziye bir şans verin.
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır.
Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 6. sırada, tekrarı ise 27. sırada tamamladı.
NÖBET
Tür: Dram, Askeri
Senaryo: Necati Şaşmaz, Ali Alper Erze, Murat Koca
Yönetmen: Gökhan Erkut
Yapım: Pana Film
Yapımcı: Necati Şaşmaz
Yapım yılı: 2019
Yayın günü: Pazar
Yayın saati: 20.00
Yayın kanalı: SHOW TV
Başlangıç tarihi: 3 Mart 2019
Konu:

Her Türk evladı asker doğar. Bazıları hem asker, hem kahraman… Bu milletin, bu ülkenin bekası için gece gündüz çalışırlar. Yeri gelir ölüme bile kafa tutarlar. Biz onlara “Kahraman” deriz. Onlar bize haykırarak cevap verir: Vatan sağ olsun!

Hatay'da yer alan Söğüt karakolunda bulunan bir grup askerin teröristlere ve bölgedeki hain aşiretlere karşı verdiği çetin mücadele ve onların özel hayatları anlatılacak.
Oyuncular: 
Yurdaer Okur
Saygın Soysal
İpek Karapınar
Deniz Bolışık
Kürşat Alnıaçık
İbrahim Kendirci
Murat Kılıç
Burak Sarımola
Gökhan Gencebay
Tuncay Beyazıt
Kaan Sevi
Sultan Elif Taş
Nevzat Yılmaz
Salih Bayraktar
Yılmaz Meydaneri

Yorum Gönder

0 Yorumlar