Bu Sayılmaz (Dizi)

Başlamadan evvel oyuncuların tiyatro kökenli olmasından hemen hemen nasıl bir tür dizi çıkaracaklarını tahmin etmiştim. Tahmin edemediğim bir şey vardı ki Bir Demet Tiyatro ruhunda bir iş olacağıydı. Bir Demet tiyatro tam benim ilkokulun ilk yıllarında olduğum döneme denk gelmişti. Çocukken izlediğimiz şeylerin tadı çok başka olur bilirsiniz. Ne kadar büyüseniz de o güzel şeyler hep aklınızda kalır. Ondan mı bilemedim ben pek sevmedim. Konu olarak çok saçma geldi. İlk bölüme göre sıcak ve samimi bir hikayede bulamadım. Oyuncular ne kadar iyi olursa olsun hikaye işleyiş pek beni tatmin etmedi. Tabii ki, elbette seveni olmuştur büyük bir ihtimal sosyal medyadan takip etmesem de olumlu şeyler görmüşümdür ama beni pek açmadı. Normalde ben usta oyuncuları asla eleştirmiyorum es geçiyorum ama ilk defa bu oyunda eleştireceğim biraz. Oyuncuları eleştirdiğim için özür dilerim böyle kıymetli oyuncuları eleştirmek bana düşmez ama izleyici olarak yazmak istiyorum.
Tiyatro değil dizi olarak düşünürsek,
Binnur Kaya'nın oynadığı karakter çok iticiydi. Ses konusunda çok abartı vardı.
Ruhsar Gültekin'in ve Hakkı Ergök'ün karakteri keza aynı şekilde abartılıydı. Fulden Akyürek o kadar çok kendini sıkıyordu ki mimikleri aşırıydı bu da insanı yoruyordu. Derya Şensoy'un oynadığı karakter aptallıkta nirvanayı bulmuştu. Erol Taşcı'nın oynadığı dede karakterinin amacını hiç anlamadım. Kısacası her karakter çok yapmacıktı. Yazılan tüm karakterler içerisinde tek sevdiğim karakter Nergis Öztürk'ün oynadığı karakter olmuştu. Bu yüzden bu kadar abartıya yürek dayanmadı ve sıkıldım. Açıkçası hikaye ya da karakterler komik de değildi. Hiç gülmedim ya da eğlenmedim. En azından benim için Bir Demet Tiyatro olamaz. İleri ki bölümlerde düzelir m bilmiyorum ama ben izlemeyi düşünmüyorum. Bu kadar iyi oyuncu bir araya gelip nasıl bu projede yer aldı bilemedim. Yani, kadro şahane ama senaryo pek sarmadı. Ben bu işlerden anlamam haddimi aşıyorsam affola kimseyi kırmak istemem ama düşüncelerim bu şekilde. Yine de her bir projenin bir izleyicisi var bir deneyin derim belki sizler beğenirsiniz.

 Dizi ilk bölümüyle reytinglerde yayın zamanı, 10. sırada, tekrarı ise 41. sırada tamamladı.
  BU SAYILMAZ

Tür: Komedi, Sitcom
Senaryo: Zeynep Karakaşoğlu, Elif Kekeç, Kamuran Süner
Yönetmen: Murat Kaman
Yapımcı: Fırat Parlak, Koray Şahin
Yapım: 25 FİLM
Yapım yılı: 2017
Yayın günü: Çarşamba
Yayın saati: 20:00
Yayın kanalı: FOX TV
Başlangıç tarihi: 9 Ağustos 2017
Konu: Ve karşınızda ekranların en trajikomik ailesi: Sayılmazlar. Abla Melek Sayılmaz, ağabey Armağan Sayılmaz, ve kız kardeşler Biricik ve Cansın Sayılmaz’dan oluşan ailemiz İstanbul’da oldukça sıkıcı bir hayat sürdürmektedir. Melek Sayılmaz'ın hayattaki tek arzusu, bir başına büyüttüğü kardeşlerinden bir an önce kurtulmak ve böylece o hep hayalini kurduğu Bodrum’a ilk otobüsle kaçabilmektir. Ancak sivri dilli, hazır cevap ve kardeşlerinden illallah diyen ablamız Melek hanım, öyle pek de melek sayılmaz.


Oyuncular:
SETTAR TANRIÖĞEN
BİNNUR KAYA
 MUSTAFA ÜSTÜNDAĞ
 NERGİS ÖZTÜRK
 DERYA ŞENSOY
BURAK SATIBOL
 SADİ CELİL CENGİZ
 HAKKI ERGÖK
RUHSAR GÜLTEKİN
 CEREN SOYLU
BALA ATABEK
BÜLENT ÇOLAK
 FULDEN AKYÜREK
 DİLŞAH DEMİR
MUHARREM BAYRAK
 BEDİR BEDİR
ERAY KAMAN
 CANER KADAYIFÇI
 CENGİZ EŞİYOK
İHSAN İLHAN
EROL TAŞÇI

Yorum Gönder

3 Yorumlar

  1. Komedi amacıyla yapılmış ama hiç güldürmeyen bir yapım olmuş.Gerçekten iyi oyuncular var ama nedense güldüremedi.Karakterleri abartmak değil de hikaye önemli asıl bence...Bir Demet Tiyatro çok başkaydı❤️️

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle bir başkaydı. Yok hikayenin yanı sıra karakterlerde de abartılık vardı diye düşünüyorum. Yersiz çok çıkışlar olduğu belli oluyordu. :)

      Sil
  2. gamze, link olduğu için yayınlayamadım yorumunu ama yolladığın linki okudum. Düşüncelerim değişirse yazılarımı editliyorum ama değişmezse kalıyor. Bu yüzden her dizinin ilk 5 bölümünü muhakkak izliyorum. Bu arada o yazan yazarla aynı düşünüyorum bende çok umutluydum projeden. :)

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)