TRT Belgesel'i Seviyorum

Belgesel izlemekten sıkılan insan varsa elleri görebilir miyim? Çünkü onlardan biri de bendim. Ta ki TRT Belgesel kanalını keşfedene kadar. Aslında kanal önce TRT HD olarak yayın yapıyordu. O zamanlar iki programına takılı kalmıştım. Biri Vahşi Yaşam İçin Umut "Hope For Wild Life'', diğeri ise Temizlik Hastaları ''Obsessive Compulsive Cleaners'' programlarıydı. Benim için belgesel izlemek böyle başladı. Sonrasında 1 şubat 2016'da kanal kapandı ( TRT 4K kanalı olarak farklı frekansta devam ediyormuş) ve frekansını TRT Belgesel aldı. Bu şekilde bende belgesel izleme alışkanlığı edindim. Şimdi o ben dizi izlemem belgesel izlerim diyenlerden biri oldum. Ne zaman boş bir an olsa televizyonda, hemen TRT Belgesel kanalını açıyorum.Bazen izlediğim programların tekrarı oluyor, bazen de yeni programlar keşfediyorum. Kanal öyle renkli bir kanal ki adeta beni içine çekiyor. Kanalın en önemli özelliği Türk belgeselcilerin çektiği programları ön plana koyması. Türk belgeselciler belgesel çekmeyi bilmiyorlar tabusunu yıkan bir vizyona sahip. Tabii ki sadece Türk değil, yabancı belgeselcilerin çektiği belgesellerde mevcut. Kanal sayesinde farklı kültürleri öğrendim, bilmediğim bir çok bilgiye sahip oldum. Bu yüzden hem eğitici, hemde öğretici bir yapıya sahip olduğunu düşünüyorum. Kanalın en sevdiğim programları, Yeni Şükran Oteli, Kış Hikayeleri, Dünyayı Kirletenler, Şehirler ve Hayatlar, Yeryüzü Melekleri, Türk Filmcinin Dünya Yolculuğu, Dünyayı Saran Afetler, Başka Hayatlar, Sesten Müziğe, Kuş Dili Karınca Kelamı, Ses Atlası, Işığın İzinde, Kalanlar ve daha nicesi. Kanal da tek bir problem var o da TRT HD kanalında yayınlanan programları Belgesel kanalında yayınlamaması. Gerçi bir çok programı Amerikan dizisi yayınlayan bir kanal almış ama o kanalı da ben izlemediğimden denk gelemiyorum. O programları da yayınlasa sanırım 7/24 o kanal açık olur evimde. TRT iyi ki böyle bir kanalı yayına soktu ve iyi ki böyle güzel belgesellerle bizi buluşturdu. Hemen hemen her programını severek izlediğim bu kanalın uzun yıllar yayın yapmasını diliyorum. Birde ilk defa bir kanalı övüyorum. İnşallah gelecekte içerik formatını bozmadan devam eder.
Bu arada kanaldan habersiz olan ya da programlarını merak edenler varsa http://www.trtbelgesel.net.tr/ sitesinden inceleyebilirler. 
Ayrıca kanalın; 
hesapları da mevcut. 

Yorum Gönder

4 Yorumlar

  1. Trt belgesel sevilmez mi yaa:) Sürekli takip etmiyorum belki ama ilgimi çeken programlara denk geldim mi oturup izlerim.
    Sevgiler:)

    YanıtlaSil
  2. Benim de izlediğim kanallardan birisi. Yeni Şükran Oteli keyifliydi. Tarihi olayları anlatan Talha Beyin sunumunda ki programı da sevmiştim. Arkeolog Yener Beyin "Zaman" ile ilgili güzel bir programı vardı. Yine de çok tekrara düşmesi sıkıcı. Umarım bu politikası biraz değişir. Tekrar yapacaksa tatil zamanını temmuz ağustos dönemini seçmeli.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ama şu şekilde ilerliyor kanalın yayın akışı mesela 5 tane belgesel seçiyorlar gün içinde bu 5 belgeseli tekrar veriyorlar. Her gün farklı bir belgeselin gün içinde tekrarı oluyor. Bu da haliyle izleyiciye ama izledim etkisi yaratıyor. Belki belgesel azlığı vardır diye düşünüyorum ben. Biraz daha fazla ve farklı belgesel olabilir bence. :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)