Fi (Dizi)

Bu diziyi izleyip bana yazanlar aşk olsun size. Aman şöyle ayıp sahneler aman böyle açık sahneler diye ne abartmışsınız. Gerçekten böyle sahneler uzun uzun filan sandım sizin yüzünüzden. İki öpüşme, iki iç çamaşırlı kadını almış tavan yapmışsınız... Hele şu Özge Özpirinççi sahnesi tam bir şok ediciydi. Ciddi ciddi uzun uzadıya bir sahne filan sanıyordum Instagram'da şurada burada görünce, gerçekten garipsiniz. Hiç mi batı dizisi izlemediniz merak ettim. Birde işin tuhafı videoları biz yönettiğimiz halde izleyemedim işte şu sahne şöyleydi, şu sahne böyleydi yazanda oldu. 'Sen! Hayırdır? O sahneyi o kadar inceleyene kadar videoyu ilerletseydin sorun kalmazdı. Seni hınzır seni!' yazmamak için de kendimi zor tuttum. Büyük büyük serzenişlerim bittiğine göre diziye geçebilirim. 

Dizinin ilk bölümünde kısacık 3 2. bölümünde 1 ve 3. bölümünde 1  sahne ile açık sahneler var. Öpüşmenin üzerine ilerlediği zaman sahne kesiliyordu açık açık çekilmiş hiç bir sahne yok. Sahneleri kişisel tercihim olarak atladığım için dikkatli izleme şansım olmadı. Bu yüzden sahnelerin çekimi hakkında bilgi veremeyeceğim. Diziye dönersek dizi Türk dizilerinin üstünde bir dizi olmuş. Bence dizi web dizisi yerine televizyon dizisi olmalıydı. Kitaplarını okumadığım için kitaplarla birebir aynı mı bilmiyorum ama dizi olarak her şey muhteşemdi. Can Manay benim favori karakterim oldu. Bence ilk üç bölümün kahramanı da Can Manay yani Ozan Güven'di. Çok fazla su tüketmesi ister istemez su içme istediğine sebep olacak nitelikteydi. Ozan Güven rolünü o kadar gerçekçi yapıyordu ki mimikleri filan beni rahatsız etti. Sapıkça, psikolojik sorunları varmış hissettirdi. Serenay Sarıkaya ve Mehmet Günsür acayip yakışmışlardı. Ozan Güven'den çok Mehmet Günsür ile Serenay Sarıkaya'nın sahnelerini sevdim. Uyumları, kimyaları birbirine eş değerdi. Berrak Tüzünataç kendini oyunculukta çok geliştirmiş belli oluyordu. O yapaylığını atmış olması onu ustalaştırmış gibi duruyordu. Bu proje bittikten sonra umarım televizyonda onu ara vermeden izleme şansımız olur. Büşra Develi çok güzel bir oyuncu ama bu role pek yakıştıramadım. Eminim karakter bölüm geçtikçe farklılaşacak belki daha etken bir karakter olacak ama ilk üç bölüm için yadırgadım. Keza Tülay Günal'ın da sahneleri çok az geldi. İlerleyen bölümlerden bir başka beklentim Osman Sonant ile Tülay Günal'ın sahnelerini de fazla olması. Onun sahnelerini az görmek beni üzdü. Dizi de oyuncu olarak başka gözüme takılan bir durum yoktu. Dizi, genel olarak her şeyiyle çok iyiydi. Jenerik, müziğini ve tanıtımı çok beğendim, farklı gizemli bir havası vardı. Çekim olarak seçilen renk tonu grimsi bir renk tonuydu ve ben o pastel tarzı renk tonlarına bayılıyorum. Çekim açıları ve mekanlar da birbiriyle uyumluydu. Hatta mekanlarda kullanılan renkler göz yormuyordu. Kısacası, kurgusuyla, konusuyla, oyuncusuyla, her şeyiyle dizi bir harikaydı. İzleme linkini hemen cümlemin sonuna bırakıyorum. İzlemeyen varsa çok şey kaçırır. 
Bu yazı renklitirtil bloguna aittir ve kullanılması kesinlikle yasaktır. 

Yayıncı puhu tv, izleme linki: https://puhutv.com/fi-detay



Tür: Aşk, İhtiras, Erotizm, Psikolojik gerilim
Uyarlama: Azra Kohen'in Fi, Çi, Pi isimli kitap serisinden
Senarist: Nükhet Bıçakçı
Yönetmen: Mert Baykal
Yapımcı: Kerem Çatay, Pelin Diştaş Yaşaroğlu
Yapım şirketi: Ay Yapım
Yayın kanalı: Puhu TV (internet sitesi)
Bölüm süresi: 60 dakika
Yayın tarihi: 31 Mart 2017
Konu:
Dizide bir psikiyatr olan Can Manay'ın hayatı anlatılmaktadır. Manay, hem üniversitede psikoloji dersleri vermekte, hem de kendi televizyon programında terapi yapmaktadır. Şans eseri karşılaştığı Duru'ya aşık olur ama Duru'nun bir sevgilisi (Deniz) vardır. Ayrıca ders verdiği okuldaki Bilge isimli öğrencisinin iyi bir psikolog olacağına inanmakta ve onun sınırlarını zorlamaktadır. Öte yandan Özge Egeli isimli bir muhabir Can Manay'ın kirli geçmişini ortaya çıkarma konusunda kararlıdır.
Oyuncular: 
Ozan Güven
Serenay Sarıkaya
Mehmet Günsür
Berrak Tüzünataç
Büşra Develi
Tülay Günal
Osman Sonant
Özge Özpirinçci
Defne Kayalar
Emir Benderlioğlu
Merve Çağıran
Saadet Işıl Aksoy
Armağan Oğuz

Yorum Gönder

12 Yorumlar

  1. Ozan Güven bakışlarıyla bile o psikopatlığı vermiş. Çok çok iyi iş çıkartmış.
    Bu hafta 3 bölüm birden yayınlanacak. Ben de merakla bekliyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet, bakalım ilerleyen bölümler nasıl gidecek meraktan ölüyorum ve ayın 21'ini bekliyorum. :)

      Sil
  2. kitabı da okumadım diziyi de seyretmedim ama grinin bilmemkaç tonunu defalarca döne döne izleyenler türk dizi veya filmlerindeki azıcık öpüşme sahnesine bile auuww çok ayıp çekiyorlar ya ruhları yalancı hepsinin..:-((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak bu konuda haklısın... Garip bir ülkeyiz hayır yani videoyu atlasa sorun kalmayacak. Sanki televizyonda ailecek izlemişler gibi tepki verenler vardı. :)

      Sil
  3. Kitablarını da okudum. Diziyi de izliyorum. Söz konusu sahneler kesinlikle abartılmamış bence hatta kitaba göre olabildiğince azaltılmış diye bilirim. Kitabı okuyanlar bilir benzeri çok fazla sahne olması gerekir normalde. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgilendirme için teşekkür ederim bu çok aydınlatıcı oldu. Okumadığım halde bende abartı göremedim. :)

      Sil
  4. Nasıl bir diziyse her yerde gördüm. O kadar gördüğüm için de izleyesim gelmiyor ancak bir gün de başlayıp yorumunu yazarsam ne komik olur :) İlgi çekici duruyor :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence izle bir şey kaybetmezsin belki ilk bölümü biraz Türk dizilerine nazaran farklı gelebilir ama belirli sahneleri atlarsan dizi çok fena yani ben iple çekiyorum. 6. bölüm geldi 3 er bölüm olarak yayınlanıyor ve ona rağmen yetmiyor. :D

      Sil
    2. Arkadaşım da bahsetti biraz :) Fırsat bulup izleyip yorumunu paylaşayım ben de :)

      Sil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)