Aşka Tutsak / La Esclava Blanca (Kolombiya)

Tam 1 haftadır ha bu gün ha yarın derken bu postu yazmam bu günü buldu. Üzerimde aşırı derecede yorgunluk var. Birde hava kapalı olunca hiç bir şey yapasım gelmedi. Bu gün dizinin 6. bölümü oynamış olması lazım biraz yazı konusunda geç kaldım ama umarım sizler ben yazmadan keşfetmişsinizdir. Dizinin ilk iki bölümü çok kalp acıtıcıydı. O zamanlar sömürge altında olan siyahilere yapılan muamele anlatılıyordu. Çok üzücü sahneleri görmek canımı sıktı. Hatta öyle ki diziye bir an kendimi kaptırmışım kendi kendime konuşmaya başlamışım. Annem -''Aman kapat bu kadar üzüleceksen izleme be!'' diye azarladı. Azarı yedikten hemen sonra kendimi toparladım ve diziyi incelemeye devam ettim. Dizinin renk kalitesi, çekim mekanları, işlenişi ve oyunculuklar çok iyiydi. Konusunun güçlü olduğunu düşündüm. 1821-1843 yıllarında geçtiği için bana göre o zamanların kıyafetlerini, yaşam tarzlarını çok iyi betimlemişlerdi. Siyah adamın nasıl köleleştiği, nasıl bir baskı altında olduğu ve beyaz adamın ne kadar gaddar olduğunu da çok iyi anlatmışlardı. dizinin her sahnesinde sanki o bulunan mekanda ve zamanda sizde varmışçasına bir his uyandırıyordu. Dramatik hikayelerin yanında sevgi ve aşkın büyüsü de hat safhadaydı. Velhasıl dizide tüm duygular mevcuttu. Bu diziyi izlememiz için çok fazla neden var. Mesela bir dönem dizisi ve o zamanların gerçeğini anlatıyor. İnsanları derisine göre ayırmamamız gerektiğini anlatarak bize ders veriyor.   Dizi de aşk var, entrika var, gizem var, aile bağlarının önemi var, iyi anlatılan bir konu var anlayacağınız varda var. sadece bunlar bile neden sorusuna cevap olabilir. Ayrıca gündüz kuşağında olması çalışmayanlar için büyük bir avantaj birde bölümü geçtikçe reytinglerde gözle görülür bir yükselme söz konusu. Birde dizi yayınlandığı ülkelerde reyting rekorları kırmış bir diziymiş, sadece bize izlemesi kalmış daha ne olsun? Ben diziyi beğendim belki sizlerde beğenirsiniz. Bence bir deneyin derim.
''Dizi Seoul Uluslararası Drama Ödülleri'nde En İyi Drama Dizisi kategorisinde aday gösterilmiş. Bu yapım aynı zamanda  ''En İyi Yönetmen'' ve ''En İyi Senaryo'' dallarında da aday gösterilmiş.''
Aşka Tutsak 
(La esclava blanca, The White Slave, Beyaz Köle)
Tür: Dram, Aile, Romantizm
Senaryo: Juliana Barrera, Andres Burgos, Said Chamie, Eduardo Galdo, Maria Helena Porta,Clauda Sanchez
Yönetmen: Liliana Bocanegra, Mateo Stivelberg
Yapımcı: Juliana Barrera, Ana Maria Perez Martinez, Mauricio Ruiz
Yayın kanalı: Caracol Television
Sezon Sayısı: 1
Bölüm sayısı: 62
Bölüm süresi: 59 dakika
Dil: İspanyolca
Yapım yılı: 2016
Yayın yılı: 26 Ocak 2016 -  25 Nisan 2016
Kanal: Star TV
Format: Günlük Dizi
Saati: 12.45
Başlangıç Tarihi: 5 Aralık 2016
Konu: 
“Aşka Tutsak”, 1821-1843 yılları arasında, Kolombiya Karayipler'de kurulu olan İspanyol Kolonileri'ndeki sevgi ve köleliğin şok edici bir öyküsünü anlatıyor. Ana karakter Victoria’yı herkes bölgenin zengin tüccarlarından biriyle evlenmek üzere Amerika’ya gelen bir Marchese (İtalyan asilzade) olarak tanısa da gerçekler bundan farklıdır. Yıllar önce bir grup köle Victoria’yı ölümden kurtarmış ve onu büyütüp yetiştirmiştir. Fakat Victoria sevdiklerinden ayrılarak İspanya’ya gönderilir, zira beyaz bir kadın, kölelerle yaşayamaz. Victoria, zamanla hem sevdiklerini kurtarmak yolunda önüne çıkanlarla, hem de biyolojik ebeveyninin katiliyle yüzleşir ve bir gün hayatının erkeğiyle tanışır.
Oyuncular:
Nerea Camacho / Victoria Quintero
Orian Suarez / Miguel Nava Soler
Miguel de Miguel / Nicolas Parreno
Modesto Lacen / Tomas
Norma Martinez / Adela
Ricardo Vesga / Enrique Morales
Vina Machado / Eugenia Upton
Andres Suarez / Capitan Granados
Natasha Klauss / Ana
Miroslava Morales / Lorenza Aragon Yepes
Ana Mosquera / Milagros
Mauro Donetti / General Marquez
Luciano D'Alessandro / Alonso Marquez
Paola Moreno / Remedios
Carrel Lasso / Trinidad
Cristina García / Isabelita Parreno
Andres Parra / Gabriel Marquez
Leonardo Acosta / Arturo Lopez
Jose Julian Gaviria / Jaime Lopez
Karoll Marquez / Jesus Pimentel

Yorum Gönder

6 Yorumlar

  1. Notlarım arasına aldım , ilk fırsatta deneyeceğim.. :) Bende ziyarete beklerim Sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En kısa zamanda uğrayacağım. Umarım beğenirsiniz. :)

      Sil
  2. Çok güzel bir dizi. Beyenerek izliyorum. Mevzular çok güzel işleniyor ve çok akıcı bir dizi. Her kese izlemeyi tavsiye ederim. Müzikler, en esasda jenerikde ayrı bir tat katıyor ve heyecanladırıyor. Türkiyede reytinglerin düşük olmasına üzülüyorum, umarım yayından kaldırılmaz.

    YanıtlaSil

✿Lütfen hiç bir sitenin linkini ve blogunuzun linkini paylaşmayınız.

DİKKAT !!! (BLOG LİNKİNİ PAYLAŞANLARIN YORUMLARINI YAYINLAMIYORUM)

TARTIŞMA YARATACAK CÜMLELERDEN KAÇININIZ, saygı ve sevgi çerçevesinde yorum yapmaya özen gösterelim.

LİNK, SİYASİ, SPOİLER, ÖTEKİLEŞTİRME ve TARTIŞMA yaratacak cümleleri yayınlamıyorum. :]

Yorum sahibinin yaptığı yorumun blog ve blog yöneticisi ile ilgisi yoktur. Sorumluluk yorum yapan kişiye aittir.
zhl:)